Hiburan By: Del14 September 30, 2019 @ 7:27pm

Sharnaaz Ahmad Failkan Permohonan Nusyuz, Hanya Mahu Selamatkan Keadaan

Nampak gayanya kemelut rumah tangga pelakon Sharnaaz Ahmad (34) dan isterinya Noor Nabila semakin rumit apabila pelakon ‘Lelakimu Yang Dulu’ ini dikhabarkan telah memfailkan permohonan nusyuz terhadap Noor Nabila di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada 19 September yang lalu. 

Terdahulu di dalam prosiding di hadapan Hakim Syari’e pihaknya telah menyerahkan saman kepada pihak Noor Nabila pada tarikh 22 September yang lalu dan perkara ini telah disahkan oleh peguam yang mewakili Nabila  yang kemudiannya memohon satu tarikh untuk memfailkan pembelaan mereka. 

Mahkamah tetap menetapkan 6 Nov sebagai tarikh sebutan kes. 

Apabila ditemui wartawan, Sharnaaz menjelaskan bahawa dia bertindak sedemikian hanya untuk memperbetulkan keadaan dan spekulasi serta tanggapan orang ramai terhadap pergolakan rumah tangganya. 

“Apa yang saya lakukan ini hanya ada satu sebab sahaja iaitu untuk kita sama-sama selesaikan benda ini dengan cara yang paling baik.

“Kalau nak gaduh, apa pun kita tak dapat sekarang ni. Yang paling penting adalah untuk kebaikan bersama,” katanya lagi kepada BH Online. 

 Mengenai arahan mahkamah untuk kedua-dua pihak melantaik Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes penceraian mereka, Sharnaaz telah melantik kakaknya, Dr Sherrini Ahmad Basir Ahmad sebagai wakil, manakala Nabila melantik bapa tirinya, Abdul Halim Khan untuk mewakilinya.  

Sebelum ini, Nabila ada memfailkan interim hadanah (hak jagaan anak sementara) anak tunggal mereka, Jebat Jayden pada 13 September yang lalu. 

Baca:Noor Nabila Mohon Hak Penjagaan Sementara Jebat Jayden

Terdahulu, Sharnaaz menolak permohonan cerai Nabila yang difailkan pada 27 Ogos tahun ini kerana masih mahu cuba berdamai.

Baca: Sharnaaz Tolak Cerai, Air Mata Nabila Jatuh Di Mahkamah

Baca: Nabila Fail Perceraian Terhadap Sharnaaz Ahmad

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 30 Oct 2019
Trending Tue, 14 Apr 2020
Events Thu, 30 May 2019

Nak OOTD Dan Selfie Yang Super Cool Raya Ni? Ini 7 Teknologi Hacks Pengguna Huawei P30 Sahaja Boleh Try!

Ketahui beberapa hacks menarik dan Bergaya bersama HUAWEI P30 Pro pada Raya Aidilfitri ini!

Hiburan Fri, 22 Dec 2017

Chaleeda Gilbert Lakar Nama di Malaysia

Rocketfuel Entertainment, Chaleeda Gilbert, optimis memulakan langkah menerusi single, Mind Over Matter ciptaan penyanyi rap, SonaOne.

Hiburan Thu, 22 Nov 2018

Comelnya Ummi Nazeera Dengan Suami! Siapa Lagi Masih Macam Dorang Ni?

Hanya kerana sakit memakai heels, siap digendong sewaktu keluar dari panggung wayang

TECH Thu, 3 May 2018

Instagram Bakal Perkenal Sokongan Panggilan Video & Reka Bentuk Semula Laman Explore

Apakah Instagram bakal realisasikan panggilan video seperti yang dirancang . Jika ye pastinya menjadi applikasi kegemaran anak muda

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Nabila Razali Padam Semua Gambar Di Instagram ?

Ingatkan Nabila Razali nak beat gambar telur yang cetuskan kontroversi baru-baru ni?

Hiburan Mon, 26 Aug 2019
Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Beliau Hebat Di Padang Bola Tapi Lebih Hebat Apabila Pelihara Solat – Mufti

Saya yakin, dengan ledakan 43 gol dalam semua perlawanan bersama Reds musim ini, beliau akan pergi lebih jauh dan cemerlang dengan sikapnya yang memelihara hak Allah SWT sebagai Tuhan dan tuntutan beliau sebagai hamba-Nya. Yakinlah, kejayaan yang hakiki jua bersama dengan hamba-hamba-Nya yang memelihara solat.

Hiburan Tue, 5 Nov 2019

| Live TV