Hiburan By: Del14 September 30, 2019 @ 7:27pm

Sharnaaz Ahmad Failkan Permohonan Nusyuz, Hanya Mahu Selamatkan Keadaan

Nampak gayanya kemelut rumah tangga pelakon Sharnaaz Ahmad (34) dan isterinya Noor Nabila semakin rumit apabila pelakon ‘Lelakimu Yang Dulu’ ini dikhabarkan telah memfailkan permohonan nusyuz terhadap Noor Nabila di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada 19 September yang lalu. 

Terdahulu di dalam prosiding di hadapan Hakim Syari’e pihaknya telah menyerahkan saman kepada pihak Noor Nabila pada tarikh 22 September yang lalu dan perkara ini telah disahkan oleh peguam yang mewakili Nabila  yang kemudiannya memohon satu tarikh untuk memfailkan pembelaan mereka. 

Mahkamah tetap menetapkan 6 Nov sebagai tarikh sebutan kes. 

Apabila ditemui wartawan, Sharnaaz menjelaskan bahawa dia bertindak sedemikian hanya untuk memperbetulkan keadaan dan spekulasi serta tanggapan orang ramai terhadap pergolakan rumah tangganya. 

“Apa yang saya lakukan ini hanya ada satu sebab sahaja iaitu untuk kita sama-sama selesaikan benda ini dengan cara yang paling baik.

“Kalau nak gaduh, apa pun kita tak dapat sekarang ni. Yang paling penting adalah untuk kebaikan bersama,” katanya lagi kepada BH Online. 

 Mengenai arahan mahkamah untuk kedua-dua pihak melantaik Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes penceraian mereka, Sharnaaz telah melantik kakaknya, Dr Sherrini Ahmad Basir Ahmad sebagai wakil, manakala Nabila melantik bapa tirinya, Abdul Halim Khan untuk mewakilinya.  

Sebelum ini, Nabila ada memfailkan interim hadanah (hak jagaan anak sementara) anak tunggal mereka, Jebat Jayden pada 13 September yang lalu. 

Baca:Noor Nabila Mohon Hak Penjagaan Sementara Jebat Jayden

Terdahulu, Sharnaaz menolak permohonan cerai Nabila yang difailkan pada 27 Ogos tahun ini kerana masih mahu cuba berdamai.

Baca: Sharnaaz Tolak Cerai, Air Mata Nabila Jatuh Di Mahkamah

Baca: Nabila Fail Perceraian Terhadap Sharnaaz Ahmad

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 24 Feb 2020

[VIDEO] Macam Majlis Kahwin! Sekitar Majlis Aqiqah Anak Anzalna Nasir Yang Gah

Family En.Nasir ni memang cantik belaka semuanya kan?

Hiburan Sun, 18 Feb 2018

‘Ali Setan’ Kini Dalam Kenangan

Azmil Mustapha Meninggal Dunia- ‘Ali Setan’ Kini Dalam Kenangan

Hiburan Wed, 21 Mar 2018

赛琳娜被嫌胖「0脏字反击酸民」粉丝泪赞

小天后赛琳娜(Selena Gomez)近日被狗仔偷拍到她穿着比基尼的模样,被网友狠酸身材走样;对此,她强调不会因此生气,也很喜欢自己的身体,高EQ回应获得粉丝疯赞。

Hiburan Wed, 30 May 2018

Gimik Bukan Berita Hamil!

Saya tidak salahkan peminat sebab mereka mahu lihat yang terbaik daripada kami. Bagaimanapun, saya berharap mereka terus mendoakan saya dan isteri.

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Pulang The Movie; Watak Lum Buat Alvin Wong ‘Geli’?

Bayangkan dua bahagian sungai disekat bagi memastikan air bertakung, semua pelakon yang jadi mayat disiram dengan darah palsu dan mentega kacang.

Hiburan Tue, 28 Aug 2018

Siti Nurhaliza Dilantik Ahli Lembaga Pengarah ASWARA

Pelantikan ini juga satu anjakan baharu kepada diri saya sendiri kerana penglibatan saya sebagai ALP Aswara ini dalam bidang pendidikan.

Hiburan Thu, 22 Nov 2018

项婕如暗示蔡凡熙为理想对象?!

配合电影《有五个姐姐的我就注定要单身了啊!》22日上映,演员蔡凡熙、项婕如和张立昂来马宣传;记者会上项婕如暗示蔡凡熙为理想对象?!

Events Mon, 13 Nov 2017

SIAPAKAH 12 FINALIS YANG BAKAL  MEMONOPOLI PENTAS AJL32? NANTIKAN!

Setelah tiga minggu berturut – turut disiarkan secara langsung dari Plaza Alam Sentral, Shah Alam. Keputusan final itu telah diumumkan oleh Pengacara Muzik-Muzik iaitu Sherry Al-Hadad dan Hefny Sahad.

Hiburan Tue, 14 Aug 2018

Ibu Bapa Generasi Baharu, Lisa Sedia Membantu!

Ibu kepada dua cahayamata Yahaira Leanne dan Yusof Leonne itu berkata, dia memahami perasaan ibu bapa generasi baharu kerana dia juga menggalas tanggungjawab yang sama dan tahu cabaran yang dihadapi golongan tersebut

| Live TV