Hiburan By: Del14 September 4, 2019 @ 12:38pm

Sheila Rusly Bukan Terer Drama Je…Tapi….

Dah lama tak tengok instagram Sheila Rusly @sheilarusly_jspictures, tetiba hari ni rasa cam “Eh, apa cerita baru Kak Sheila eh?” lepas tu menyesal!!!! Elok je terpampang gambar Kerabu Kerang Thai terus rasa nak nangis. Sheila Rusly sememangnya dikenali bukan sahaja sebagai pelakon berbakat, pengacara yang mantap, juga pengarah dan penerbit yang disegani tapi dia juga seorang tukang masak yang ‘superb‘. Sesiapa yang pernah rasa masakan Sheila tau lah (tapi kita tak tau lah sebab dia tak pernah ajak kita makan..hehe) tapi kalau tengok cara dia masak, memang kita pun terus rasa macam mampu jadi Masterchef! (she makes things look so easy!) Bayangkan gambar kerabu kerang pun boleh dpt lebih dari 30 000 ‘likes’. 

Kerabu Kerang Thai ala Sheila Rusly yang mendapat lebih dari 30k ‘likes’ di laman instagramnya

 

Pada sesiapa yang berazam nak jadi ibu mithali dan isteri yang lebih disayangi, boleh lah dapatkan buku ‘Sentuhan Rasa Sheila Rusly’ yang mempunyai 152 halaman mukasurat dan  lebih kurang 80 resepi untuk dicuba. Buku yang dihasilkan dari pengalamannya selama 15 tahun menjadi pengacara rancangan Ketuk ketuk Ramadan adalah tanda terima kasihnya kepada peminat-peminat yang telah memberi sokongan kepada rancangan itu sehingga musim terakhirnya, musim yang ke-15 tahun ini. 

 

Ada lebih kurang 80 resepi untuk dicuba!

 

Sudah tentu ramai peminat akan merasa ‘kosong’ tanpa rancangan Ketuk-Ketuk Ramadan setiap bulan puasa tetapi sudah tiba masanya Sheila membuat perancangan lain bagi memantapkan lagi perjalanan kerjayanya. 15 musim adalah satu masa yang lama untuk sebuah rancangan masakan bertahan dan Sheila mampu menarik perhatian peminat untuk terus menonton dia mengetuk rumah artis-artis untuk memasak bersamanya walaupun tanpa skrip. Beliau juga terkenal dengan sifat yang suka menjamu rakan-rakan artis dengan masakan dari air tangannya seperti memasak laksa asam kegemaran Jozlynn. Bila lah Sheila Rusly nak buka kedai makan pula? Saya lah yang ‘first’ sekali beratur!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 6 Jun 2018

Putus Tunang, Mariah Carey Jual Cincin Harga RM 8.4 Juta

pihak pengurusan Mariah menepis dakwaan tindakan penyanyi berusia 48 tahun kerana mengalami masalah kewangan.

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

LAWAK DOUBLE MEANING, DEPENDS! – SHUK

Bagi Shuk, apa yang cuba diketengahkan untuk persembahannya pada kali ini ialah lawak yang straight forward. Dan, beliau akan lebih sensitif terhadap isu lawak double meaning yang dianggap sebagai trademarknya itu.

Hiburan Wed, 30 Jan 2019
Hiburan Sun, 14 Jul 2019
Hiburan Mon, 2 Sep 2019
Hiburan Sun, 29 Jul 2018

Rita Rudaini Terima Ajakan Keluar Dengan Lelaki Muda

Ramai lelaki muda yang menghantar mesej ajak keluar dan ada yang ingin melamar saya sebagai pasangan hidup

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Komen Negatif Netizen Macam Hiburan, Nabila Huda Tak Ambil Hati

Saya pakai scarf sebab malas nak menghias rambut.Saya pun jarang pergi majlis fesyen kecuali atas jemputan rakan rakan. Kalau ikutkan saya lebih suka duduk rumah sahaja.

Hiburan Fri, 30 Nov 2018
Hiburan Fri, 8 Jun 2018

Kahwin Tahun Depan, Mira Filzah Akui Selesa Bersama

Apakah sebenarnya status perhubungan Mira Filzah dan Zizan Razak?

Events Thu, 16 Apr 2020

| Live TV