Hiburan By: SGMS Faida May 19, 2019 @ 1:33pm

Shima Anuar Tayang Bilik Bakal Anak , Cantik Kan?

Pelakon Shima Anuar teruja menanti kehadiran bayi keduanya yang bakal lahir tidak lama lagi.

Menerusi laman Instagramnya, isteri kepada Mohd Solih Toha ini menunjukkan bilik baharu untuk anaknya Sophia dan bakal adiknya.

“ Phew! Memang mak-mak punya perangai selagi bilik anak tak siap selagi itu hidup tak aman.

“ Just siapkan bilik je dulu. Barang-barang adik dia tak beli pun lagi. Dah habis raya, gender reveal semua tu nanti. Nak dekat due baru pergi beli,” tulis pelakon filem Highland Tower ini.

Kata pelakon berusia 28 tahun ini juga, dia tidak berdepan masalah untuk mencari barangan bayi baharu memandangkan baju-baju anak pertamanya boleh diguna semula.

“ Mana barang or baju Sophia dulu banyak gila tu nak recycle je balik. Sebab masa Sophia dulu banyak gila barang dia, ada yang tak pakai pun. Membazir! So this time no more. Beli yang penting-penting je,” katanya memberitahu tidak percaya bakal bergelar ibu dua anak tidak lama lagi.

Semoga dipermudahkan urusan buat Shima melahirkan bayi kedua. Ameen! 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 24 Jul 2018

Tukang Masak Tak Dengar Cakap Punca Restoran Chef Wan Tutup?

Kalau orang lain, kedai tutup dia serabut. Berlainan pula bagi Chef Wan! Beliau dikatakan lega dan khabarnya berniat nak sedekah pisang di masjid. Jom dengar penjelasan beliau…

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

肥妈什么料都敢爆!唯独对「他」会手下留情

相隔不到半年,叶丽仪、陈洁灵和玛俐亚再度联手,于8月10日重返云顶举办《三大超豪亚洲天后云顶2019》演唱会,以60至70年代歌曲及服装打扮,与歌迷重温当年情!

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

Wany Kecil Hati Dituduh Hipokrit?

Baru-baru ini, ada komen di media sosial yang cakap saya hipokrit. Kadang-kadang saya terfikir, individu yang komen begitu pernah tak terfikir jika dia ditempat saya, apa agaknya perasaan dia?

Hiburan Sun, 25 Aug 2019
Hiburan Tue, 3 Jul 2018

沙米尔等你《来爱》!首支单曲飞中国录音

李佩玲的同门师弟Meer Nash沙米尔经过筹备、培训1年后,他终于以首支单曲《来爱》正式出道!

Hiburan Wed, 20 Jun 2018

Chanyeol and Seohyun Caught in an Intimate Moment

They look so perfect together.

LIFESTYLE Wed, 19 Dec 2018

Malaysia Duduki Tempat Ketiga Kunjungan Paling Ramai Di Asia

Bagaimana pula dengan destinasi pilihan korang?

Hiburan Sun, 3 Feb 2019

Juara AJL33, Siapa Finalis Pilihan Anda?

Jangan ketinggalan menyaksikan persembahan pembukaan daripada kumpulan Search dan DJ Fuzz yang pastinya memukau peminat dari dua genre muzik popular tepat jam 9 malam di TV3 sebentar saja lagi!

TECH Mon, 31 Dec 2018

Cara Buang Latar Belakang Foto di Android

Pertama download dulu aplikasi Background Eraser dan install seperti biasa di Android

| Live TV