Hiburan By: SGMS Faida August 24, 2018 @ 1:33pm

Debaran Kini Bermula, Siapa Bintang Paling Popular 2018?

Tiada had, tiada sempadan, itulah tema bagi Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) untuk kali ke 31.

Menggunakan tema infiniti pada tahun ini, Pengarah Eksekutif BH merangkap Penaung ABPBH 31, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman memberitahu pemilihan tema ini selaras dengan pencapaian rekod cemerlang dan sejarah BH sebagai pembekal kandungan utama pilihan pembaca sejak 61 tahun lalu.

 “Infiniti merujuk kepada ruang tanpa sempadan bertepatan evolusi BH selaku akhbar yang sentiasa menambah baik dan menyediakan kandungan merentasi pelbagai platform sama ada bercetak mahupun digital termasuk menerusi laman web dan mobile serta media sosial.

“Diharap tema ini dapat diserapkan dalam semua aktiviti, promosi dan publisiti ABPBH 31 sekali gus membuka minda setiap daripada kita dalam mencari kecemerlangan tanpa batasan, baik dalam aspek berkarya, kerjaya atau komersial.

“Penggiat seni, artis mahu pun karyawan juga boleh mempraktikkan takrifan istilah infiniti dalam meningkatkan pencapaian, mutu produk dan perjuangan seni,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

ABPBH 31 turut mengumumkan penaja utama bagi acara berprestij ini iaitu Alha Alfa yang juga produk kosmetik tempatan keluaran Syarikat Alha Alfa Rich Legacy Sdn Bhd.

Untuk musim lalu, ABPBH 3.0 yang disiarkan secara langsung di TV3 mencatat jumlah tontonan tertinggi 5.5 juta sekali gus menunjukkan acara anugerah ini terus menjadi pilihan ramai.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa ABPBH 31 merangkap Pengarang Berita Hiburan BH, Shamshul Azree Samshir, berkata ABPBH mahu sentiasa relevan termasuk dalam mengoptimumkan penggunaan platform digital sesuai dengan perkembangan.

“Proses undian yang dilakukan sepenuhnya melalui laman web www.abpbh.com.my serta perkongsian maklumat dengan kumpulan sasar menerusi laman sosial menjadi antara langkah drastik bagi memastikan capaian tinggi untuk penganjuran ABPBH kali ini,” katanya.

Turut diumumkan malam kemuncak ABPBH 31 yang akan disiarkan secara langsung oleh TV3 dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 7 Oktober depan, jam 9 malam.

Lokasi rasmi acara kemuncak ditaja PICC manakala Stesen Televisyen Malaysia Berhad (TV3) adalah penyiar televisyen (TV) rasmi. Selain itu, Kool FM dan Hot FM menjadi stesen radio rasmi; Tonton (platform digital rasmi) serta Hijab & Heels (media digital rasmi).

Jika pelakon Fattah Amin berjaya membawa pulang trofi Bintang Paling Popular 2017, agaknya siapa yang bakal merampas gelaran itu untuk tahun ini ya? Jangan lupa undi artis kegemaran anda dengan melayari www.abpbh.com.my mulai esok hingga 25 September depan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Alicia Amin Tunjuk F**k Tak Dapat Arak Di KLIA?

Ini bukanlah kali pertama Alicia Amin mempersoalkan perkara sebegini. Alicia memutuskan untuk bersikap lebih terbuka dan tidak mahu menjadi gadis kolot.

Hiburan Tue, 2 Apr 2019

Bakal Nikah Sabtu Ini, Bapa Aman Nassim Kini Sakit Tenat

Semoga urusan Aman dan bapanya dipermudahkan Allah SWT, Amin…

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

Pemilik Kucing, Dengar Sini Nabila Huda Nak Pesan!

Saya berdoa supaya satu hari nanti pelaku yang membuang kucing, akan hilang orang paling dia sayang dalam hidup terutama ahli keluarga

Hiburan Fri, 20 Mar 2020

ICSYVM3: Yusry Tak Setuju Dengan Erra Fazira?

Fuhh macam best je minggu ni!

Hiburan Thu, 7 Mar 2019

‘ Masa Nak Salam, Rupa-Rupanya…’- Netizen Terkejut Imamkan Pelakon Popular Ini!

Selain dikurniakan wajah yang sedap mata memandang, keperibadiaan sederhana, pelakon terkenal ini juga dikatakan menjaga solat.

Hiburan Fri, 8 Jun 2018

Tiada Niat Perli ‘Penunggang’ Agama

Itu hanya cebisan daripada realiti hari ini kerana di luar sana, masih ramai yang ikhlas dan jujur dalam perjuangan mereka untuk menegakkan agama…

Hiburan Tue, 10 Sep 2019
Hiburan Thu, 9 Aug 2018

Tragis…Heroin Superman Ditemui Mati Bunuh Diri

Memetik laporan antarabangsa, anak mendiang, McGuane melahirkan rasa lega apabila mengetahui perkara sebenar itu ketika menziarahi rumah ibunya di Montana, Kanada.

| Live TV