Featured By: Khairil Khusyairi December 21, 2022 @ 1:15pm

Sibuk Bekerja & Outstation, Fizo Omar Akui Pernah Bermasam Muka Dengan Isteri – “Kadang Tu Balik Rumah Untuk Tidur Je”

Pelakon popular, Fizo Omar mengakui ada kalanya bermasam muka bersama isterinya kerana kesibukan kerja.

Menerusi hantaran di Instagram, Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar berkata, tidak mudah bagi seorang suami untuk melakukan kerja isteri di rumah

“Tipu la kalau cakap orang rumah tak bermasam muka bila asyik kerja dan outstation je kan. Biasa la orang perempuan siapa nak lagi dia nak spend time borak-borak kalau bukan dengan husband kan.

“Si husband pula sibuk memanjang, ke hulu ke hilir. Ye la abang bukan kerja 9 hingga 6 sayang. Kadang tu balik rumah untuk tidur je. Back to back meeting.

“Kadang tu kita as a husband rasa kerja kita tu berat keluar rumah cari rezeki sana sini. Tapi bila cuba duduk kat tempat diorang ni, uruskan rumah dan anak-anak, sebenarnya bukan senang weh, kita cuba buat kerja diorng for few hours pun dah naik pening kan,” luah Fizo.

Dalam pada itu, Fizo juga turut menitipkan ucapan penghargaan buat isterinya. Malah, dia juga berkata setiap pasangan mempunyai peranan masing-masing dalam kehidupan rumah tangga.

“Thank you very much sayang @ffezyranesry for ur understanding n support.

“So moral of the story, masing-masing ada peranan masing-masing dan buat lah kerja masing-masing but always must be together susah senang, jangan sesekali memandang rendah benda yang kita nampak mudah mata tanpa sendiri kita cuba buat.

“Nota kaki: kejayaan datang bersama pengorbanan, nak berjaya lebih, pengorbanan pun kena lebih. Ramai yang nak tahu result bila berjaya, tapi tak ramai yang sanggup tengok proses sebelum berjaya,” kongsi Fizo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fizo Omar (@fizoomar)

Sekadar info, Fizo dan Fazeera telah melangsungkan perkahwinan pada 21 Oktober 2021 dalam satu majlis tertutup yang diadakan di Janda Baik, Pahang dan kini dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Wan Khaleeda.

Fizo sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan usahawan, Mawar Karim namun bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat pada 10 Julai 2019.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia lima tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 9 Oct 2019
Featured Sun, 5 Aug 2018

Pecah Stereotaip, Nurul Zuriantie Shamsul Juara Di Hati Rakyat Malaysia

Biarpun gagal meraih gelaran juara pengalaman itu menjadi momen terindah bagi Nurul.

Events Thu, 15 Dec 2022

Majlis Terima Kasih Cikgu Didik TV KPM 2022 Hadiah Penghargaan Buat Warga Pendidik

Guru adalah obor ilmu menjadi cahaya dalam membantu pelajar untuk berjaya di dalam pelajaran. Oleh itu, NTV7 rangkaian televisyen Media Prima Berhad (MPB) telah menganjurkan majlis Terima Kasih Cikgu Didik TV KPM 2022 Majlis ini

Trending Sun, 14 Feb 2021

“Tak Boleh Nak Give Up Macam Dulu” – Ayu Damit

Juara program realiti On In A Million (OIAM) musim kedua, Ayu Damit kini kembali memeriahkan dunia seni tanah air. Sebagai permulaan, Ayu tampil dengan single berjudul Permata yang dicipta dan ditulis oleh Mohd. Atlas bersama

Events Thu, 23 Apr 2020
Contest Mon, 22 Jul 2019

xtra好康头 | 送你Twice 2019《TwiceLights》世界巡回演唱会吉隆坡站入门票

xtra好康头 送你Twice 2019《TwiceLights》世界巡回演唱会吉隆坡站入门票,当天势必让你嗨翻天!

Hiburan Sat, 10 Aug 2019

Intan Najuwa Serik Dengan Lelaki Gila Duit?

Intan Najuwa tekad menjadi pembantu rumah untuk menyiasat calon suaminya!

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

| Live TV