Hiburan By: Del14 December 23, 2019 @ 2:35pm

Sikap Prihatin Deena Buat Saharul Ridzwan Terharu

Biarpun diri sendiri sedang tidak sihat kerana demam panas, Deena Emir, isteri kepada pelakon, Saharul Ridzwan masih mengambil berat tentang suaminya itu apabila dia sempat bertanya sama ada Saharul sudahpun bersarapan ketika hendak dimasukkan ke wad, minggu lalu. 

Saharul atau nama sebenarnya Mohd Saharul Ridzwan Hashim, yang merasa terharu dengan sikap prihatin isterinya walaupun sedang sakit dan hamil anak kedua mereka membuat perkongsian itu dalam sebuah entri di akaun Instagram miliknya beberapa hari lepas.

“Suhu badan 39.6 darjah celcius masa awal-awal sampai Pusrawi, lebih kurang pukul 6.30 pagi tadi. 

“Dia tak boleh tidur satu malam, tapi tak nak kejutkan suami, bila bangun subuh baru cakap mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat.

“Saya pegang kepala, panas sangat-sangat, terus ke Pusrawi.

“Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa pagi ni?”. Time sakit-sakit pun masih ingat perut suami ni ye…” tulis Saharul di dalam kapsyen.

 
 
 
View this post on Instagram

“Awak makan apa ni pagi?” . Suhu badan 39.6’c masa awal2 sampai pusrawi, lebih kurang pukul 6.30pagi tadi. Dia tak boleh tidur satu malam, tapi taknak kejutkan suami, bila bangun subuh baru ckp mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat. So sy pegang kepala, panas sangat2, terus ke Pusrawi. Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa ni pagi?”. Time sakit2 pun masih ingat perut suami ni ye. ?❤️ . Demam balik dia petang ni, temperature naik 39 balik. Tadi tengahari dah okay sikit. Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan baby dalam kandungan. Tolong doakan wife dan baby kami ye? Thank you for all your doas. Amin Ya Rabb. ❤️

A post shared by Saharul Ridzwan ™ (@saharulridzwan) on

 

Memetik laporan BH Online, pelakon drama Love You Mr. Arrogant ini berkata, isterinya mula demam sejak Jumaat lalu akibat jangkitan kuman.  Namun demikian dia bersyukur kerana bayi dalam kandungan yang berusia empat bulan itu tidak terjejas.

Tambah Saharul, Deena atau nama penuhnya Qaabila Deena Emir Mohamed Akif Emir mengalami alahan yang teruk berbanding ketika hamil anak sulung mereka, Muhammad Luth Ali yang berusia dua tahun. 

Saharul memohon orang ramai mendoakan kesihatan isteri dan kandungannya. 

“Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan bayi dalam kandungan.  Tolong doakan isteri dan bayi kami ye? Terima kasih atas doa kalian. Amin Ya Rabb.” tulisnya lagi. 

 

 

Kredit Foto: Instagram @saharulridzwan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 10 Jul 2019

#Shamila are Making Fans Quickly Skeptical, and Some are More than Convinced!

Shawn Mendes and Camila Cabello once again became a hot topic of a heated discussion on the Internet. But why? Could it be…

Hiburan Fri, 20 Dec 2019

“Kesempurnaan Tak Dapat Dicari, Menyempurnakan Itu Yang Terbaik” – Shuk Sahar

Pelawak dan penyampai radio, Shuk Sahar atau nama penuhnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar (33) membuat ucapan sempena ulang tahun kelahiran isterinya, Rossalennah Natassyiah Asshaferah melalui sebuah entri di akaun Instagram miliknya. Melalui perkongsian itu, Shuk […]

Events Fri, 21 Feb 2020

“Saya Dan Pasukan Akan Memberikan Maklum Balas Segera”- Naim Daniel Bakal Tunjuk Bukti

Semoga 2020 ni, isu lagu Sumpah dapat lah diselesaikan dengan cepat ye

Hiburan Thu, 3 Oct 2019

Isteri Tinggalkan Pelamin…Apa Alasan Sufi Rashid?

Di sini saya menegaskan, apa yang anda lihat bukan seperti dijangkakan.

Hiburan Sun, 17 Mar 2019

10,000 Penonton Penuhi Axiata Arena Bukti Siti Nurhaliza Belum Hilang ‘Bisa’

Konsert Datuk Seri Siti Nurhaliza On Tour yang berlangsung malam tadi menyaksikan hampir 10,000 peminat membanjiri ruangan tempat duduk stadium Axiata Arena Bukit Jalil. Penyanyi nombor satu negara itu turut menyanyikan lebih 30 buah lagu […]

Hiburan Mon, 9 Jul 2018

Kena Kecam Hebat, Pegawai Akhbar KBS Undur Diri…

Numan berterima kasih kepada Syed Saddiq yang memberinya peluang sepanjang kempen pilihan raya di Muar dan fasa transisi di KBS dan menganggap ia satu penghormatan untuk dirinya.

Events Fri, 2 Aug 2019

Mad August《Fighter》演唱会邀刘力扬当嘉宾!

大马摇滚乐团Mad August今年迎来出道8周年,即将在来临的8月30日首办主题为《Fighter》售票演唱会,并在发布会上公布刘力扬当演唱会嘉宾及首唱合作单曲!

Hiburan Mon, 23 Jul 2018

Perginya Pelakon Khalid Salleh Di Usia 70 Tahun, Al-Fatihah

Khalid Salleh, 70 meninggal dunia di Pusat Perubatan Ampang Puteri sekitar jam 3 petang tadi

Hiburan Tue, 15 May 2018

Bukan Demand, Cuma Jarang Diberikan Publisiti – Syarifah Amani

Amani juga berharap lebih ramai lagi pelapis muda tampil berkarya dan diberikan lebih banyak peluang untuk menghasilkan karya dan idea yang matang  secara terbuka

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Ada Apa Dengan The Weeknd Dan Selena Gomez?

Wow, buat lagu tentang ex girlfriend. Masih belum move on ke?

| Live TV