Hiburan By: Del14 December 23, 2019 @ 2:35pm

Sikap Prihatin Deena Buat Saharul Ridzwan Terharu

Biarpun diri sendiri sedang tidak sihat kerana demam panas, Deena Emir, isteri kepada pelakon, Saharul Ridzwan masih mengambil berat tentang suaminya itu apabila dia sempat bertanya sama ada Saharul sudahpun bersarapan ketika hendak dimasukkan ke wad, minggu lalu. 

Saharul atau nama sebenarnya Mohd Saharul Ridzwan Hashim, yang merasa terharu dengan sikap prihatin isterinya walaupun sedang sakit dan hamil anak kedua mereka membuat perkongsian itu dalam sebuah entri di akaun Instagram miliknya beberapa hari lepas.

“Suhu badan 39.6 darjah celcius masa awal-awal sampai Pusrawi, lebih kurang pukul 6.30 pagi tadi. 

“Dia tak boleh tidur satu malam, tapi tak nak kejutkan suami, bila bangun subuh baru cakap mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat.

“Saya pegang kepala, panas sangat-sangat, terus ke Pusrawi.

“Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa pagi ni?”. Time sakit-sakit pun masih ingat perut suami ni ye…” tulis Saharul di dalam kapsyen.

 
 
 
View this post on Instagram

“Awak makan apa ni pagi?” . Suhu badan 39.6’c masa awal2 sampai pusrawi, lebih kurang pukul 6.30pagi tadi. Dia tak boleh tidur satu malam, tapi taknak kejutkan suami, bila bangun subuh baru ckp mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat. So sy pegang kepala, panas sangat2, terus ke Pusrawi. Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa ni pagi?”. Time sakit2 pun masih ingat perut suami ni ye. ?❤️ . Demam balik dia petang ni, temperature naik 39 balik. Tadi tengahari dah okay sikit. Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan baby dalam kandungan. Tolong doakan wife dan baby kami ye? Thank you for all your doas. Amin Ya Rabb. ❤️

A post shared by Saharul Ridzwan ™ (@saharulridzwan) on

 

Memetik laporan BH Online, pelakon drama Love You Mr. Arrogant ini berkata, isterinya mula demam sejak Jumaat lalu akibat jangkitan kuman.  Namun demikian dia bersyukur kerana bayi dalam kandungan yang berusia empat bulan itu tidak terjejas.

Tambah Saharul, Deena atau nama penuhnya Qaabila Deena Emir Mohamed Akif Emir mengalami alahan yang teruk berbanding ketika hamil anak sulung mereka, Muhammad Luth Ali yang berusia dua tahun. 

Saharul memohon orang ramai mendoakan kesihatan isteri dan kandungannya. 

“Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan bayi dalam kandungan.  Tolong doakan isteri dan bayi kami ye? Terima kasih atas doa kalian. Amin Ya Rabb.” tulisnya lagi. 

 

 

Kredit Foto: Instagram @saharulridzwan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 26 Jul 2019

‘Parut’ Punya Hal, Nina Iskandar Disuruh Pakai Stokin?

Alahai netizen pun, itu kan lebam bukan parut

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Amar Ahyan Mengaji Untuk Adiknya

Sempat lagi Amar Ahyan meluangkan masa bersama adiknya sebelum menjalani pembedahan mata

Hiburan Wed, 24 Jul 2019

PU Riz ‘Anak Emak’ ke?

Emak segalanya bagi saya.

Hiburan Sun, 26 Nov 2017

Alana Martina, Anak Keempat Cristiano Ronaldo Selamat Dilahirkan

, Anak Keempat Cristiano Ronaldo,Alana Martina Selamat Dilahirkan

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Lakonan Sofi Jikan, Aprena, Abam Bocey, Wan Hanafi Su & Fauziah Nawi Dalam ‘Jodoh Syaitan’

Asey menegaskan biarpun pasaran filem tempatan buat masa ini dilihat tidak menentu namun ia bukan halangan untuknya menerbitkan filem Jodoh Syaitan.

Hiburan Fri, 14 Dec 2018

Tayang Badan Tak Berbaju Di Instagram, Apa Jawab Nubhan?

Nubhan dah padam gambar-gambar tu sebab…

Trending Mon, 15 Jun 2020
Hiburan Sat, 19 Oct 2019

‘Janganlah Cepat ‘Melantun’ Kalau…- Scha Al-Yahya

Pesan Scha, ‘Jangan ikut perasaan’

Hiburan Mon, 31 Dec 2018

‘Jaa Miliki Ciri Lelaki Pilihan Saya’, Eyka Farhana Mula Jatuh Hati?

Alahai…comel je tengok pasangan ni kan? Sama kecil, sama padan…

Hiburan Tue, 28 Jan 2020

| Live TV