Hiburan By: Del14 December 23, 2019 @ 2:35pm

Sikap Prihatin Deena Buat Saharul Ridzwan Terharu

Biarpun diri sendiri sedang tidak sihat kerana demam panas, Deena Emir, isteri kepada pelakon, Saharul Ridzwan masih mengambil berat tentang suaminya itu apabila dia sempat bertanya sama ada Saharul sudahpun bersarapan ketika hendak dimasukkan ke wad, minggu lalu. 

Saharul atau nama sebenarnya Mohd Saharul Ridzwan Hashim, yang merasa terharu dengan sikap prihatin isterinya walaupun sedang sakit dan hamil anak kedua mereka membuat perkongsian itu dalam sebuah entri di akaun Instagram miliknya beberapa hari lepas.

“Suhu badan 39.6 darjah celcius masa awal-awal sampai Pusrawi, lebih kurang pukul 6.30 pagi tadi. 

“Dia tak boleh tidur satu malam, tapi tak nak kejutkan suami, bila bangun subuh baru cakap mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat.

“Saya pegang kepala, panas sangat-sangat, terus ke Pusrawi.

“Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa pagi ni?”. Time sakit-sakit pun masih ingat perut suami ni ye…” tulis Saharul di dalam kapsyen.

 
 
 
View this post on Instagram

“Awak makan apa ni pagi?” . Suhu badan 39.6’c masa awal2 sampai pusrawi, lebih kurang pukul 6.30pagi tadi. Dia tak boleh tidur satu malam, tapi taknak kejutkan suami, bila bangun subuh baru ckp mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat. So sy pegang kepala, panas sangat2, terus ke Pusrawi. Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa ni pagi?”. Time sakit2 pun masih ingat perut suami ni ye. ?❤️ . Demam balik dia petang ni, temperature naik 39 balik. Tadi tengahari dah okay sikit. Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan baby dalam kandungan. Tolong doakan wife dan baby kami ye? Thank you for all your doas. Amin Ya Rabb. ❤️

A post shared by Saharul Ridzwan ™ (@saharulridzwan) on

 

Memetik laporan BH Online, pelakon drama Love You Mr. Arrogant ini berkata, isterinya mula demam sejak Jumaat lalu akibat jangkitan kuman.  Namun demikian dia bersyukur kerana bayi dalam kandungan yang berusia empat bulan itu tidak terjejas.

Tambah Saharul, Deena atau nama penuhnya Qaabila Deena Emir Mohamed Akif Emir mengalami alahan yang teruk berbanding ketika hamil anak sulung mereka, Muhammad Luth Ali yang berusia dua tahun. 

Saharul memohon orang ramai mendoakan kesihatan isteri dan kandungannya. 

“Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan bayi dalam kandungan.  Tolong doakan isteri dan bayi kami ye? Terima kasih atas doa kalian. Amin Ya Rabb.” tulisnya lagi. 

 

 

Kredit Foto: Instagram @saharulridzwan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 26 Aug 2019

黄若熙演唱多首未曝光创作!让媒体粉丝投选下一首新歌

刚入围台湾金曲奖的黄若熙选择在出道三周年庆当日举办新歌发布会,现场除了演唱多语创作新歌《只想说谢谢你》,也现场演唱了被电视电台媒体禁播入围金曲奖的歌曲《十种自杀的方法》。

Hiburan Mon, 8 Oct 2018

‘ Saya Mungkin Tidak Layak, Tapi Atas Izin Allah,’ Wany Hasrita Luah Rasa Lepas Menang Besar

Rezeki tak pernah salah alamat kan? Walaupun merupakan pendatang baru dalam bidang nyanyian, Wany yang bebas segala kontroversi dan disenangi ramai pihak membuatkan dia berjaya menenggelamkan nama-nama besar malam tadi.

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

#daiTV3 : Pentas Pendakwah Nusantara Semakin Panas Pada Minggu Ini!

Minggu ke-8 kali ini pastinya semakin sengit apabila peserta pendakwah nusantara kita semakin hebat dan semakin berani dalam melontarkan idea-idea mereka. Dengan tema Bila Hati Berbicara agaknya apakah kelainan yang bakal persembahkan oleh mereka pada […]

Hiburan Wed, 19 Jun 2019

’Jangan Rancang Bab Anak’- Shah Iskandar Kongsi Pesanan Buat Pasangan Pengantin Baru

Namun begitu, pasangan ini belum sampai tahap mahu melakukan rawatan kesuburan, IVF atau mengambil anak angkat.

Hiburan Sat, 7 Sep 2019

Lepas Artis, Anak Artis Pula Jadi Mangsa Kutukan Netizen

Kasihan..jangan lah kejam sangat sampai anak-anak pun nak kutuk?

TECH Tue, 18 Sep 2018
Hiburan Mon, 12 Feb 2018

ALTIMET UCAP SELAMAT TINGGAL PADA PENTAS AJL?

Bagi Altimet, keputusan ini dibuat untuk memberi laluan kepada penyanyi rapper lain untuk beraksi dipentas yang cukup berprestij ini. Seterusnya, menyangkal dakwaan bahawa Altimet mengambil keputusan ini kerana dikatakan sudah give up

Hiburan Sun, 8 Sep 2019

Selebriti dan Ikon Fesyen Malaysia tetamu NYFW

Seronoknya dapat jemputan ke NYFW sambil bersiar-siar di New York!

Hiburan Sun, 27 May 2018

Al-Fatihah…Pengurus Artis Terkenal Meninggal Dunia

Sam mengendalikan syarikat pengurusan acaranya yang ditubuhkannya. Antara artis yang pernah menggunakan perkhidmatan Sam adalah Anuar Zain, Ning Baizura, Aiman Tino dan ramai lagi.

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Tempoh 3 Hari Untuk Memadamkan Babak Bersentuhan Dalam Muzik Video

Apa sebenarnya yang terjadi diantara mereka berdua dan kenapa babak bersentuhan dalam video perlu dipadamkan ?

| Live TV