Hiburan By: Del14 December 23, 2019 @ 2:35pm

Sikap Prihatin Deena Buat Saharul Ridzwan Terharu

Biarpun diri sendiri sedang tidak sihat kerana demam panas, Deena Emir, isteri kepada pelakon, Saharul Ridzwan masih mengambil berat tentang suaminya itu apabila dia sempat bertanya sama ada Saharul sudahpun bersarapan ketika hendak dimasukkan ke wad, minggu lalu. 

Saharul atau nama sebenarnya Mohd Saharul Ridzwan Hashim, yang merasa terharu dengan sikap prihatin isterinya walaupun sedang sakit dan hamil anak kedua mereka membuat perkongsian itu dalam sebuah entri di akaun Instagram miliknya beberapa hari lepas.

“Suhu badan 39.6 darjah celcius masa awal-awal sampai Pusrawi, lebih kurang pukul 6.30 pagi tadi. 

“Dia tak boleh tidur satu malam, tapi tak nak kejutkan suami, bila bangun subuh baru cakap mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat.

“Saya pegang kepala, panas sangat-sangat, terus ke Pusrawi.

“Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa pagi ni?”. Time sakit-sakit pun masih ingat perut suami ni ye…” tulis Saharul di dalam kapsyen.

 
 
 
View this post on Instagram

“Awak makan apa ni pagi?” . Suhu badan 39.6’c masa awal2 sampai pusrawi, lebih kurang pukul 6.30pagi tadi. Dia tak boleh tidur satu malam, tapi taknak kejutkan suami, bila bangun subuh baru ckp mintak belikan ais sebab badan rasa panas sangat. So sy pegang kepala, panas sangat2, terus ke Pusrawi. Masa tengah menunggu nak masuk ward, banyak kali dia tanya saya, “awak makan apa ni pagi?”. Time sakit2 pun masih ingat perut suami ni ye. ?❤️ . Demam balik dia petang ni, temperature naik 39 balik. Tadi tengahari dah okay sikit. Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan baby dalam kandungan. Tolong doakan wife dan baby kami ye? Thank you for all your doas. Amin Ya Rabb. ❤️

A post shared by Saharul Ridzwan ™ (@saharulridzwan) on

 

Memetik laporan BH Online, pelakon drama Love You Mr. Arrogant ini berkata, isterinya mula demam sejak Jumaat lalu akibat jangkitan kuman.  Namun demikian dia bersyukur kerana bayi dalam kandungan yang berusia empat bulan itu tidak terjejas.

Tambah Saharul, Deena atau nama penuhnya Qaabila Deena Emir Mohamed Akif Emir mengalami alahan yang teruk berbanding ketika hamil anak sulung mereka, Muhammad Luth Ali yang berusia dua tahun. 

Saharul memohon orang ramai mendoakan kesihatan isteri dan kandungannya. 

“Semoga Allah berikan kemudahan dan kesihatan yang baik pada isteri dan bayi dalam kandungan.  Tolong doakan isteri dan bayi kami ye? Terima kasih atas doa kalian. Amin Ya Rabb.” tulisnya lagi. 

 

 

Kredit Foto: Instagram @saharulridzwan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 16 Jan 2018

EYKA FARHANA DIKECAM? RAYU AGAR NETIZEN FAHAM

Penonton harus faham jalan cerita drama tersebut sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan, kerana dalam watak itu sahaja jelas menggambarkan bahawa dia merupakan seorang remaja yang terlalu meminati kumpulan kpop

Automobile Thu, 6 Dec 2018

Rent a SOCAR and Get Fried Chicken Too!

It’s a great combo for sure.

Hiburan Sun, 31 Dec 2017

Azam Baru? Hanya mahukan ciuman Bieber!

Azam Baru? Hanya mahukan ciuman Bieber! Memang terbaik dan WIN lah azam yang ini

Hiburan Thu, 18 Jul 2019

Lydiawati Kena Tipu ‘Dato’?

“Saya dapat tahu ramai lagi yang tertipu termasuk beberapa rakan terdekat yang kerugian lebih RM30,000.”

Hiburan Thu, 15 Aug 2019

《使徒行者2谍影行动》全马上映5天票房突破220万

电影《使徒行者2谍影行动》在马来西亚全马上映5天票房突破了220万马币!

Hiburan Tue, 4 Jun 2019
Hiburan Fri, 4 May 2018

Apa Motif Sajat Peluk Erat Fasha Sandha?

Tapi, apa motif Sajat  memuat naik gambar lama beliau bersama Fasha? Adakah, muat naik gambar tersebut cuma sekadar sebagai penghargaan beliau terhadap rakan baiknya itu?

LIFESTYLE Mon, 30 Jul 2018

Cantikkan Wajah Dengan Air Cucian Beras

Tidak sangka yang air cucian beras ada kelebihannya terutama pada kecantikan wajah.

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Andika Kerispatih Meninggal Dunia Ketika Sedang?

Terdapat beberapa dakwaan yang mengatakan bahawa, Andika Kerispatih diserang sakit jantung sebelum meninggal dunia. Kerana, menurut ahli keluarga Andika, sebelum ini beliau pernah dikejarkan di hospital kerana mengalami Strok ringan.

Hiburan Sat, 14 Jul 2018

Doa Fazura Mahu Anak Tarik Perhatian Ramai

Tatkala Wani mengirimkan titipan doa saya yang ditulis kali ini hati saya terlebih sayu. Semoga kita semua sentiasa berada di dalam lindungan Allah SWT dan saya bermohon jika sudi anda semua mengaminkan juga doa-doa saya ini sempena solat Maghrib dan Isyak ini…

| Live TV