Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: SGMS Faida September 20, 2018 @ 5:00pm

Siti Nurhaliza Yakin Kemampuan Hael, Anta Permana Boleh Didengar Bermula Esok!

Cantik sungguh penampilan Datuk Seri Siti Nurhaliza di dalam video sebalik tabir pembikinan klip video Anta Permana. Makin menawan!

Khabarnya, single ciptaan Hael Husaini dan Ezra Kong ini bakal menarik minat ramai kerana gabungan muzik moden serta klasik. Unik kan?

Memetik laporan BH Online, Siti memberitahu dia tertarik merakam lagu ciptaan dua komposer meningkat naik apabila mendengarnya buat pertama kali, Ogos lalu.

“ Tanpa berfikir panjang, Siti bersetuju merakamkan Anta Permana kerana yakin dengan kemampuan dua komposer muda itu.

“ Sejak Februari lalu, Hael menyatakan hasrat untuk memberikan lagu ciptaannya kepada Siti. Hanya pada Mei lalu, impiannya menjadi kenyataan apabila Siti tertarik dengan demo yang dihantar,” katanya.

Tambah Siti, Anta Permana diambil daripada perkataan Melayu klasik yang membawa maksud ‘tidak terkira’ atau infiniti.

“Lagu itu berkisar cinta sejati yang tiada bandingannya. Selain pemilihan judul dan maknanya yang bertepatan dengan lirik lagu, Siti juga berusaha memperkenalkan kembali perkataan Melayu klasik yang jarang digunakan.

“ Siti menaruh harapan tinggi dengan kemunculan single terbaru ini dan berharap peminat muzik tempatan akan menyukainya. Siti anggap Anta Permana sebagai karya yang segar, mesra telinga dan mempunyai keunikan tersendiri menerusi gabungan muzik moden serta klasik,” katanya lagi.

Siti juga berhasrat untuk memperkenalkan video muzik lagu itu di YouTube berkemungkinan pada minggu hadapan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 22 Nov 2019

Nazim Othman Kongsi Detik Cemas Pertama Kali Alahan Ubat

Bahaya kalau alah pada ubat ni! Boleh mengundang maut!

Hiburan Mon, 17 Sep 2018

Dakwaan Dah Kahwin, Tunang Justin Bieber Mula Bersuara

Penyanyi terkenal Justin Bieber dilaporkan sudah berkahwin dengan tunangnya yang merupakan seorang supermodel, Hailey Baldwin, baru- baru ini.

Hiburan Thu, 4 Jan 2018

《歌手6》7强名单海报曝光!张韶涵真的来了!

中国歌唱综艺节目《歌手》第6季(歌手6)将于12日再度登场,7大歌手名单正式曝光,包括张韶涵、汪峰、李圣杰等人。其中来自英国的流行歌手Jessie J也跨海来挑战,同时也是首度请到欧美艺人参加,为节目再添新看点。

Hiburan Wed, 6 Nov 2019
Hiburan Tue, 26 Jun 2018

Zul Ariffin- Gayatri Kembali Bercinta?

Gayatri, atau lebih mesra disapa Gaya, dan Zul pernah bercinta lima tahun lalu, namun pada November 2015, hubungan mereka putus di tengah jalan.

Hiburan Thu, 18 Apr 2019

Selebriti Terkenal Indonesia Puji Doktor Malaysia

Seram juga baca pengalaman bapa Jessica dekat hospital sana…

Hiburan Sun, 10 Feb 2019

‘ Sumpah Rasa Nak Cepuk Je…’- Nabila Huda Bengang Dengan Siapa Tu?

“Bila masa pulak aku jadi boss? Bila masa pulak aku malu? Annoying lah.

Hiburan Sat, 21 Jul 2018

Ini Tips Berjaya Versi Vivy Yusof !

Rata-rata followers dan yang menjadikan wanita ini sebagai inspirasi bersetuju terhadap kenyataan yang dibuat oleh Vivy

Hiburan Thu, 14 Nov 2019

《2020 AIM中文音乐颁奖典礼》公布入围名单!新生代与天王天后抢最佳男女歌手

《2020 AIM中文音乐颁奖典礼》公布入围名单;最佳男女歌手竞争激烈,可谓新生代与天王天后的对决!

| Live TV