Hiburan By: Salma Syahbuddin July 12, 2019 @ 9:00am

Terima Kasih Slash! Dedikasi Lagu Baru Buat Anggota Bomba

Setelah sekian lama tidak aktif dalam industri hiburan, Slash tampil dengan lagu terbaru mereka berjudul Runtun yang diinspirasikan dari kisah pengorbanan anggota bomba yang kehilangan nyawa sewaktu mencurahkan khidmat bakti mereka.

Bergenre pop rock, Runtun dihasilkan dalam acuan pop dan catchy, selain kekuatan lagu ini adalah terletak pada melodinya. 

Menurut Joe, lagu ini bukan sahaja memberi makna yang besar buat dirinya tetapi buat anggota bomba yang sanggup berkorban demi negara.

“Kami mahukan sebuah lagu yang santai, berbaur pop dan cathcyi , Secara ringkasnya juga, melodi dan penyampaian lagu ini menjadi gambaran terhadap permulaan kembara hidup saya dalam industri ini,” ujar Joe . Muzik video rasmi lagu ini menampilkan Amar Asyraf serta di bantu oleh Atikah Nasir serta di arahkan oleh pengarah terkenal Kas Roshan” Katanya.

Slash juga berharap agar lagu ini diterima oleh peminat kerana lagu ini adalah tanda terima kasih kami buat anggota bomba kita.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 5 Jun 2019

Syamel Sebak Pertama Kali Beraya Tanpa Datuk Tersayang

Tidak dapat Syamel bayangkan perasaan berhari raya tanpa datuk…

Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Dadah Punca Mac Miller Ditemui Mati?

Miller, atau nama sebenarnya Malcolm James McCormick, meniti populariti selepas album pertamanya menduduki carta AS pada 2011.

TECH Thu, 21 Jun 2018

Boleh tonton TV, Youtube Bakal Tergugat Dengan Instagram?

IGTV umpama televisyen. Video akan dimainkan secara automatik apabila anda membuka aplikasi berkenaan, selain setiap rakan atau profil yang anda ikuti adalah seumpama saluran televisyen.

Hiburan Wed, 14 Feb 2018

‘CINTA PALSU’ MAZUIN HAMZAH?

Mendapat lebih dari 119k tontonan, DS Vida turut memuat naik beberapa keping  gambar lagi yang memperlihatkan wajah putera ketiga Mazuin, Pengiran Khaleed, 23 tahun.

Hiburan Mon, 30 Jul 2018

Dia Band Tukar Vokalis Lagi?

Ia soal komitmen. Yazid juga memiliki single sendiri. Kumpulan kami perlu mengorak langkah ke hadapan dengan komitmen. Tiada soal perselisihan faham atau sebagainya.

LIFESTYLE Tue, 23 Jul 2019

Pepper Spray Jangan Lupa Bawa Kalau Korang Tak Nak Kena Macam Wanita Ini…Seram!

Ladies, sentiasa hati-hati apabila berseorangan di luar dan waspada dengan keadaan sekeliling!

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

Muaz Kool FM Timang Anak Kedua, Tahniah!

Emirza dah jadi Abang Long!

Hiburan Wed, 12 Feb 2020
Hiburan Tue, 3 Mar 2020

| Live TV