Hiburan By: SGMS Enal February 14, 2019 @ 11:20am

Stephen Chow Sahkan Filem Aksi Komedi, Kung Fu Hustle 2

Pengarah filem terkenal, Stephen Chow, 56, yang juga menjadi teraju utama filem berkenaan mengesahkan sekuel, Kung Fu Hustle 2 dalam proses penggambaran ketika ini.

Perkara bekenaan didedahkan Chow dalam satu sesi temu bual bersama media di Guangzhou Selasa lepas.

”Ya, walaupun ia tidaklah terlalu sama dengan filem pertama kerana filem baru ini mengambil latar belakang moden di sebuah negara asing dan mempunyai jalan cerita sendiri.

”Tetapi ya, gaya pengarahan dan konsep tetap sama seperti Kung Fu Hustle,”katanya.

Walaupun lebih kepada reboot berbanding sekuel, Chow memberitahu bahawa dirinya tetap terlibat sebagai pelakon namun bukan sebagai teraju utama atas faktor umur.

”Saya mungkin memilih orang lain untuk bertarung dalam filem ini. Saya sudah tidak mampu berlawan dengan baik lagi,” katanya lagi.

Filem Kung Fu Hustle pertama mengambil latar masa 1930-an di Shanghai, yang memberi fokus kepada watak Sing, lakonan Chow sendiri yang terdesak untuk menjadi seorang gangster.

Sing kemudian bertindak menyelinap masuk dan menyertai Kumpulan Kapak, iaitu sebuah kumpulan gangster yang gemar membuat kacau.

Filem yang menelan belanja pembikinan sebanyak $20 juta (RM 81 juta) itu berjaya mendapatkan pulangan sebanyak $102 juta (RM 414 juta) di seluruh dunia selain berjaya meraih 6 anugerah di Hong Kong Film Awards dan lima anugerah Golden Horse Awards.

Sumber: Dailymail

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 25 Jun 2019

Aazief Khalid Dan Instafamous Ini Akhirnya Berpisah

Netizen ni pun, cubalah selidik dulu punca perpisahan diorang, jangan main serkap jarang je!

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

Netizen Samakan Ketiak Sharifah Sakinah Dengan Kuih Akok?

Terbukti, nak cantik itu bukanlah mudah seperti A,B, C ya. You Go Girl!

Hiburan Mon, 4 Nov 2019
Events Thu, 7 Mar 2019

CJ WOW SHOP正式进军中文市场!更多好康尽在ntv7

「天天精彩,天天WOW」CJ WOW SHOP正式进军中文市场!

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Cabaran Berat Bermula 4 Ogos, Good Luck Alvin Chong!

Pada mulanya memang tak yakin tetapi atas semangat dan sokongan rakan sekeliling termasuk pihak penerbit, saya terima. Cayalah Alvin!

Hiburan Fri, 8 Nov 2019
Hiburan Sat, 27 Jul 2019

Normala Samsudin Kepingin Sambung Belajar…

Normala bahagia melewati kehidupan sebagai suri rumah tangga. Alhamdulillah!

Hiburan Wed, 24 Oct 2018

Mas Idayu Sebak Menyanyi Nirmala Di Pentas DAA 4

Penyanyi serba boleh ini menulis Allahyarham Pak Ngah sentiasa dekat di hati dan pasti merindui gelak tawa Allahyarham. Al-Fatihah buat Allahyarham Pak Ngah…

Hiburan Tue, 30 Apr 2019
Hiburan Wed, 15 Jan 2020

Pelawak Senior Indonesia Pesan Dadah Tiga Kali Sebulan!

Pengacara berusia 56 tahun itu ditahan pihak Polis pada 19 Julai 2019 selepas didapati terlibat dalam penyalahgunaan dadah. 

| Live TV