Hiburan By: Del14 September 6, 2019 @ 3:00pm

Sufian Geram Disangka Masih Belum ‘Move On’

Terhibur pulak terbaca ada peminat Sufian Suhaimi yang menegurnya kerana keadaannya yang seperti tidak terurus dan masih menagih simpati bekas tunangnya, Elfira Loy walaupun Elfira sudah pun berkahwin dan akan bersalin anak pertama bersama suaminya, Faris Khairol Anuar tidak lama lagi. 

View this post on Instagram

Rindu.

A post shared by Sufian Suhaimi ?? (@sufiansuhaimi_) on

 

Tanpa usul-periksa dan tidak melihat gambar seterusnya yang di muat naik oleh Sufian Suhaimi, peminat yang berpangkat ‘makcik’ itu terus membuat andaian tidak berasas dan menasihati Sufian.  Sufian yang jarang membalas komen peminat tiba-tiba terpanggil untuk bersuara.

 

“Apa ni makcik. Saya jarang reply komen orang tapi mak cik nampak risau betul. Ni gambar saya baru lepas menyelam dalam laut. Mungkin sebab tu rambut tak tersikat kemas. Saya dah lama move on. Saya boleh ada girlfriend baru bila-bila je saya nak. Cuma belum masanya lagi. Orang yang saya rindu tu kawan saya. Dia sakit. Dalam hospital sekarang. Cuba swipe left. Kalau tak reti swipe left mintak tolong siapa2 yang ada dengan makcik.”

 

Gambar yang dimuat naik oleh Sufian merupakan  gambarnya yang baru sahaja selesai menyelam dan gambar seterusnya adalah gambar temannya penyanyi Zynakal yang kini di berada di Hospital Kuala Lumpur kerana disahkan menghidap bipolar mania dan kapsyen rindu itu sebenarnya ditujukan buat temannya itu. 

 

Reaksi makcik yang serkap jarang itu tadi mendapat pelbagai reaksi netizen yang rata-rata geli hati dengan sikap makcik tu yang kelihatan seperti terlebih mengambil berat. Apa pun saya sarankan sebelum kita buat andaian, teliti dulu betul-betul. Netizens pun sebelum meninggalkan komen, pikir baik-baik cara penulisan tu sebab mungkin makcik tu pun tak tau macam mana nak ‘swipe left’.

 

 

 

 

 

“Seronoknya..dgor…anak2 sape la tak reti nak hormat orang tua ni…ok…makcik bawang mintak maaf ye pada bawang-bawang kecik rangerz semua…makcik memang nak mati tak lama lagi pun…terima kasih atas jawapan berhemah sufian…

 

“Kalau korang ada anak nanti makcik doakan jadi anak yang berbudi bahasa..Aamin” balas peminat tersebut apabila di ‘bash‘ oleh netizen di ruangan komen gambar tersebut. 

 

Almaklum lah, orang yang berumur ni kadang-kadang tau benda asas je. Bayangkan kalau mak kita yang komen tu dan netizen serang secara berjemaah dan cakap benda yang menyakitkan hati..betul tak? Tengok macam Sufian, penjelasannya mudah dan tidak cepat melatah walaupun ada a bit of sarcasm. Tak salah kan dia jugak. Dah move on cakap tak move on. Nak kena tunggu dia kahwin baru tak dikaitkan lagi dengan bekas tunang agaknya…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 18 Aug 2019

Wow…Tiket Konsert Exists Reunion Licin Habis!

Walaupun tiket konsert di Singapura sudah habis terjual, peminat dari negara itu masih boleh menonton persembahan Exist dengan membeli tiket konsert yang akan berlangsung di Stadium Malawati Shah Alam pada 28 September nanti.

Hiburan Sun, 14 Apr 2019

Bapa Aman Nassim Meninggal Dunia

Al-Fatihah buat Allahyarham Nassim Haroon…

Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Sandra Merajuk Bawa Diri Kerana Lagu Tak Laku?

Peminat tidak mahu menerima perubahan yang cuba dibawa Sandra. Namun, dia akan sentiasa berusaha untuk membuktikan kemampuan vokalnya yang sebenar.

Hiburan Thu, 30 Jan 2020

Mulianya! ARMY Sumbang Puluhan Ribu Kepada Pertubuhan Amal

Penangan BTS memang power. Teruskan Army!

FESYEN Wed, 28 Feb 2018

Wow…Ayunya Bila Dua Lipa Berhijab

Penyanyi popular dengan lagu Scared To Be Lonely yang ketika ini dalam siri konsert jelajahnya sempat berkunjung ke beberapa lokasi menarik di sana.

Hiburan Mon, 9 Apr 2018

Kenapa Mia Ahmad Teruja Bergelar Ibu?

Tahniah kepada pelakon, Mia Ahmad dan suaminya, Mohd Izham Tarmizi kerana bakal bergelar ibu dan bapa!

Events Mon, 4 Mar 2019

Grab Your Chance to Meet & Greet Wang Leehom Before Tickets Sell Out!

The legendary King of Mandopop will be in Kuala Lumpur for his World Tour.

Hiburan Fri, 10 Jan 2020

Peminat Lagu Bollywood, Nantikan Konsert Terunggul Shreya Ghoshal Di Malaysia 2020

Peminat filem dan lagu Bollywood tidak seharusnya melepaskan peluang ini!

Hiburan Sat, 16 Dec 2017

Pelakon Latiff Borgiba Meninggal Dunia, Pada Hari Lahirnya

Allahyarham menghembuskan nafas terakhir kerana sakit tua pada 14 Disember iaitu pada hari lahirnya ke 80 tahun.

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

| Live TV