Hiburan By: Del14 September 6, 2019 @ 3:00pm

Sufian Geram Disangka Masih Belum ‘Move On’

Terhibur pulak terbaca ada peminat Sufian Suhaimi yang menegurnya kerana keadaannya yang seperti tidak terurus dan masih menagih simpati bekas tunangnya, Elfira Loy walaupun Elfira sudah pun berkahwin dan akan bersalin anak pertama bersama suaminya, Faris Khairol Anuar tidak lama lagi. 

View this post on Instagram

Rindu.

A post shared by Sufian Suhaimi ?? (@sufiansuhaimi_) on

 

Tanpa usul-periksa dan tidak melihat gambar seterusnya yang di muat naik oleh Sufian Suhaimi, peminat yang berpangkat ‘makcik’ itu terus membuat andaian tidak berasas dan menasihati Sufian.  Sufian yang jarang membalas komen peminat tiba-tiba terpanggil untuk bersuara.

 

“Apa ni makcik. Saya jarang reply komen orang tapi mak cik nampak risau betul. Ni gambar saya baru lepas menyelam dalam laut. Mungkin sebab tu rambut tak tersikat kemas. Saya dah lama move on. Saya boleh ada girlfriend baru bila-bila je saya nak. Cuma belum masanya lagi. Orang yang saya rindu tu kawan saya. Dia sakit. Dalam hospital sekarang. Cuba swipe left. Kalau tak reti swipe left mintak tolong siapa2 yang ada dengan makcik.”

 

Gambar yang dimuat naik oleh Sufian merupakan  gambarnya yang baru sahaja selesai menyelam dan gambar seterusnya adalah gambar temannya penyanyi Zynakal yang kini di berada di Hospital Kuala Lumpur kerana disahkan menghidap bipolar mania dan kapsyen rindu itu sebenarnya ditujukan buat temannya itu. 

 

Reaksi makcik yang serkap jarang itu tadi mendapat pelbagai reaksi netizen yang rata-rata geli hati dengan sikap makcik tu yang kelihatan seperti terlebih mengambil berat. Apa pun saya sarankan sebelum kita buat andaian, teliti dulu betul-betul. Netizens pun sebelum meninggalkan komen, pikir baik-baik cara penulisan tu sebab mungkin makcik tu pun tak tau macam mana nak ‘swipe left’.

 

 

 

 

 

“Seronoknya..dgor…anak2 sape la tak reti nak hormat orang tua ni…ok…makcik bawang mintak maaf ye pada bawang-bawang kecik rangerz semua…makcik memang nak mati tak lama lagi pun…terima kasih atas jawapan berhemah sufian…

 

“Kalau korang ada anak nanti makcik doakan jadi anak yang berbudi bahasa..Aamin” balas peminat tersebut apabila di ‘bash‘ oleh netizen di ruangan komen gambar tersebut. 

 

Almaklum lah, orang yang berumur ni kadang-kadang tau benda asas je. Bayangkan kalau mak kita yang komen tu dan netizen serang secara berjemaah dan cakap benda yang menyakitkan hati..betul tak? Tengok macam Sufian, penjelasannya mudah dan tidak cepat melatah walaupun ada a bit of sarcasm. Tak salah kan dia jugak. Dah move on cakap tak move on. Nak kena tunggu dia kahwin baru tak dikaitkan lagi dengan bekas tunang agaknya…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Dec 2018
Hiburan Fri, 24 Aug 2018

Gambar Bogel Mirip Anak Tular, Che Ta Lapor SKMM

Ammar baru dapat tahu mengenai penyebaran gambar itu hari ini. Disebabkan itu, Ammar dan pengurus saya sudah buat laporan kepada pihak SKMM.

Contest Wed, 15 Jan 2020

#XtraGiveaway: WIN 40 Free Tickets To Watch This Special Show Performances At Sunway Lagoon

Enter now and celebrate your CNY with the most amazing performances at Sunway Lagoon!

Hiburan Sun, 21 Oct 2018

Tahniah! Sufian Suhaimi Terima Ijazah

Akui Sufian, dia terharu apabila mendapat sokongan luar biasa ketika menerima skrol di dalam dewan. Tahniah Sufian!

Hiburan Wed, 27 Nov 2019
Hiburan Fri, 7 Jun 2019

Ajak Shiro Mahu Menjadi Pengacara

Ajak Shiro akui sudah selesa menjadi seorang pengacara selepas menamatkan tugas sebagai penyampai radio.

Hiburan Mon, 28 Jan 2019

Sempena 1 Juta View di YouTube, Baim Wong Jadi Orang Gila

Video prank oleh Baim Wong sempena 1 Juta View YouTube membantu peniaga pisang menunaikan umrah. Baik sungguh niat dan hatimu Baim Wong

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

DATO SITI NURHALIZA ADA AKAUN PALSU?

Sitizoners mengambil langkah melindungi penyanyi kesayangan mereka dengan memberi amaran kepada si pelaku yang tak bertanggungjawab itu. Jaga-jaga okay individu berkenaan, ramai yang sedang memerhatikan kamu!

Hiburan Sat, 27 Apr 2019

MV ‘Kill This Love’ Haram Ditayang?

Selepas Park Bom, giliran Blackpink pula…

Hiburan Thu, 7 Jun 2018

Pertemuan Siti Nurhaliza Dengan MPK Jadi Bualan Netizen

Penyanyi popular berusia 39 tahun ini masuk ke bangunan tanpa ditemani pengurus dan dilihat memakai persalinan biru muda.

| Live TV