Hiburan By: Del14 September 6, 2019 @ 3:00pm

Sufian Geram Disangka Masih Belum ‘Move On’

Terhibur pulak terbaca ada peminat Sufian Suhaimi yang menegurnya kerana keadaannya yang seperti tidak terurus dan masih menagih simpati bekas tunangnya, Elfira Loy walaupun Elfira sudah pun berkahwin dan akan bersalin anak pertama bersama suaminya, Faris Khairol Anuar tidak lama lagi. 

View this post on Instagram

Rindu.

A post shared by Sufian Suhaimi ?? (@sufiansuhaimi_) on

 

Tanpa usul-periksa dan tidak melihat gambar seterusnya yang di muat naik oleh Sufian Suhaimi, peminat yang berpangkat ‘makcik’ itu terus membuat andaian tidak berasas dan menasihati Sufian.  Sufian yang jarang membalas komen peminat tiba-tiba terpanggil untuk bersuara.

 

“Apa ni makcik. Saya jarang reply komen orang tapi mak cik nampak risau betul. Ni gambar saya baru lepas menyelam dalam laut. Mungkin sebab tu rambut tak tersikat kemas. Saya dah lama move on. Saya boleh ada girlfriend baru bila-bila je saya nak. Cuma belum masanya lagi. Orang yang saya rindu tu kawan saya. Dia sakit. Dalam hospital sekarang. Cuba swipe left. Kalau tak reti swipe left mintak tolong siapa2 yang ada dengan makcik.”

 

Gambar yang dimuat naik oleh Sufian merupakan  gambarnya yang baru sahaja selesai menyelam dan gambar seterusnya adalah gambar temannya penyanyi Zynakal yang kini di berada di Hospital Kuala Lumpur kerana disahkan menghidap bipolar mania dan kapsyen rindu itu sebenarnya ditujukan buat temannya itu. 

 

Reaksi makcik yang serkap jarang itu tadi mendapat pelbagai reaksi netizen yang rata-rata geli hati dengan sikap makcik tu yang kelihatan seperti terlebih mengambil berat. Apa pun saya sarankan sebelum kita buat andaian, teliti dulu betul-betul. Netizens pun sebelum meninggalkan komen, pikir baik-baik cara penulisan tu sebab mungkin makcik tu pun tak tau macam mana nak ‘swipe left’.

 

 

 

 

 

“Seronoknya..dgor…anak2 sape la tak reti nak hormat orang tua ni…ok…makcik bawang mintak maaf ye pada bawang-bawang kecik rangerz semua…makcik memang nak mati tak lama lagi pun…terima kasih atas jawapan berhemah sufian…

 

“Kalau korang ada anak nanti makcik doakan jadi anak yang berbudi bahasa..Aamin” balas peminat tersebut apabila di ‘bash‘ oleh netizen di ruangan komen gambar tersebut. 

 

Almaklum lah, orang yang berumur ni kadang-kadang tau benda asas je. Bayangkan kalau mak kita yang komen tu dan netizen serang secara berjemaah dan cakap benda yang menyakitkan hati..betul tak? Tengok macam Sufian, penjelasannya mudah dan tidak cepat melatah walaupun ada a bit of sarcasm. Tak salah kan dia jugak. Dah move on cakap tak move on. Nak kena tunggu dia kahwin baru tak dikaitkan lagi dengan bekas tunang agaknya…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 25 Mar 2018

《The Voice决战好声终极八强合辑》大马宣传行程

《The Voice决战好声终极八强合辑》强势发行!4月份八强将分别在槟城、吉隆坡以及柔佛为合辑举办宣传活动,邀您到现场见证他们的实力唱功!

Hiburan Fri, 13 Dec 2019
Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Bella Hadid Buat Apa Tu?

OMG! Bellaaaaaaa Hadid uolssss…

Hiburan Wed, 31 Jul 2019
Fab Foodies! Tue, 18 Dec 2018

Check Out What Went Down in Malaysia’s First Ever Wagyu Steak Eating Challenge

The competition was on fire but two winners emerged regardless.

Featured Thu, 10 Jun 2021

“Buat Laki Macam Hamba Abdi..”- Penonton Emosi Dengan Lakonan Didie Alias Dalam Drama Cukup Derita Itu

Penangan  Drama Cukup Derita Itu yang ditayangkan di slot Samarinda TV3 sejak 6 Mei lalu ternyata memberi impak di hati para penonton Lakonan hebat Hisyam Hamid, Ruhainies, Didie Alias , Chacha Maembong dan Farhan Asri. […]

Hiburan Wed, 22 Jan 2020

988与八度空间《88贺岁Live Fun添》携手共庆新年!斗智斗勇大比拼

988与八度空间「破天荒」首度携手共庆新年,一众DJ、艺人提早向全马朋友拜年!

Hiburan Tue, 2 Jul 2019

‘Hello Everbody, My Name Is Edriel Obil’- Dynas Dedah Gambar Pertama Anak Selepas Beranak

Buat pertama kalinya, pelakon Dynas Mokhtar telah memperkenalkan anaknya selepas melahirkan pada 17 Mei lalu.

Hiburan Sat, 11 Jan 2020

| Live TV