Hiburan By: SGMS Enal January 26, 2019 @ 2:55pm

Sufian Suhaimi Dikecam Netizen Kerana Rasis

Anugerah Juara Lagu bakal ditayangkan pada 3 Februari 2019. Sufian antara finalist yang dapat melayakkan ke anugerah berprestij dengan mempertaruhkan lagu ‘Di MataMu.

Terbaru di platform sosial media, ada komen-komen dari netizen yang mengecam teruk pada salah satu gambar yang di post. Sufian memuat naik gambarnya yang sedang mengikat tali kasut. 

Dikatakan Sufian telah dikecam teruk kerana netizen bengang dengan kapsyen yang digunakan. Kapsyen ini berbaur rasis dimana tidak sepatutnya menggunakan perkataan itu.

Lebih-lebih lagi Sudian merupakan pemegang Ijazah Sarjana yang patut tahu akan penggunaan perkataan tersebut.

Kuasa netizen mengecam teruk, penyanyi ini telah meng’edit’ kapsyen pada gambar tersebut. Ingatkan isu ini berakhir rupanya belum lagi dimana netizen masih lagi memarahi dan mengecamnya

Dimana permohonan maaf atas kesalahan menggunakan perkataan itu. Nampak seperti ingin lepas tangan.

Ada juga netizen mengatakan yang karier penyanyi ini bakal berakhir tidak lama lagi.

Apa pun dari pihak xtra moga Sufian lebih berwaspada dalam menggunakan perkataan di kapsyen. mungkin ianya sekadar perkataan tetapi bukan pada peminat atau netizen di luar sana

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 13 Dec 2018
Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Selepas 15 Tahun, Amelia Henderson Kembali Hangatkan Kemuncak ASK 2018

Pelakon jelita ini berpeluang menyanyi di malam anugerah buat pertama kali!

Hiburan Sat, 8 Jun 2019

Oppa K-Pop Nyanyi Lagu Raya, Sedap Ke?

Wow! Oppa pandai nyanyi lagu raya pun dah kira okay kan? Tak Gitu!

Hiburan Sun, 14 Jul 2019
Hiburan Thu, 14 Feb 2019
Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Jangan ‘bawa mulut’ Si Bayi Pipi Merah Belum Melihat Dunia!

Penyanyi ‘Jerat Percintaan’ ini ternyata masih belum bersalin walau pun kini Mac hampir berakhir.

Hiburan Wed, 24 Oct 2018

Senarai Penuh Anugerah Skrin 2018 Yang Patut Korang Tengok!

Rancakkan perbualan ASK2018 di laman sosial anda dengan hashtag #ask2018!

Hiburan Thu, 26 Dec 2019

Berat Ed Sheeran Turun Mendadak, Ini Sebabnya!

Jom sama-sama ke arah gaya hidup sihat!

Hiburan Fri, 26 Apr 2019

演员Josiah林伟利跨界餐饮业!经营「熊黑堂」奶茶生意

出身自八度空间真人选秀节目《非常演员》的Josiah林伟利跨界餐饮业,经营「熊黑堂」奶茶生意。

| Live TV