Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: SGMS Enal June 28, 2019 @ 3:58pm

‘Syukur…Isteri Mula Bertudung’- Nabil Ahmad

Pengacara dan pelawak, Nabil Ahmad meminta orang ramai untuk tidak menghakimi niat baik wanita yang berusaha untuk memperbaiki diri menjadi lebih baik.

Mengulas mengenai keputusan isterinya, Zira Ayub yang kini sudah berhijab, sebagai seorang suami dia sentiasa menyokong apa jua keputusan yang ingin dilakukan oleh ratu hatinya itu.

Selain memberikan kata-kata semangat, dia berharap orang ramai dapat mendoakan supaya Zira sentiasa istiqamah untuk bertudung.

“Alhamdulillah, Zira sudah mula bertudung sekarang ini sejak beberapa minggu lalu. Saya berharap agar kita sama-sama mendoakan dia istiqomah dan dibukakan hati untuk terus bertudung.

“Sebagai suami semestinya saya bersyukur apabila dia mengatakan ingin bertudung dan saya sentiasa akan memberi sokong penuh kepadanya terhadap keputusan yang ingin dilakukan. Malah, saya juga sering memberikan tudung sebagai hadiah untuk memberikan semangat buatnya.

“Cuma kepada semua, sama-sama kita doakan yang terbaik buat mereka yang cuba memperbaiki kelemahan diri. Jangan menghakimi, sebaliknya hargai usaha mereka,” katanya.

Nabil dan Zira mendirikan rumah tangga pada tahun 2011.

Hasil perkahwinan itu, pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Naira Mikayla, Leyla Medyna dan Mishall Imani.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Fri, 15 Jun 2018

Bagaimana Nak Elak Cirit Birit Di Musim Perayaan? Ikuti Tips Ini!

Bila juadah raya terhidang depan mata, habis korang ‘balun’ tanpa rasa bersalah kan? Maklumlah, dah sebulan menahan lapar dan dahaga, waktu berayalah korang balas-dendam makan sampai kenyang kan! Bila dah makan macam-macam makanan dari macam-macam […]

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

‘Saya Tak Pernah Rebut Hak Orang’- Syahrini Jawab Dakwaan Netizen

Saya tidak mengambil suami orang dan dia single. Saya mengenalinya untuk beberapa bulan sahaja dan dia membuktikan perjuangan cintanya kepada saya.

Hiburan Tue, 30 Oct 2018

‘It’s Not Funny’, Siti Sarah ‘Sekolahkan’ Pengikut Di Instagram

Saya menganggap pembantu rumah adalah antara pekerjaan yang mulia…

Hiburan Mon, 4 Mar 2019
Events Fri, 1 Nov 2019

Mnet MAMA 2019 Umum Barisan Artis Yang Bakal Membuat Persembahan Pada Tahun Ini!

Wow, tak sabar nak tengok siapa yang bakal menyandang kategori Artist Of The Year tahun ni!

Hiburan Mon, 4 Nov 2019
OMG Fri, 25 May 2018

Nafsu Gadis Bertudung Dalam LRT, Seronok Sampai Keluarkan Cecair?

 Seorang pengguna di laman twitter bernama Wani telah memuat naik satu entri mengenai pengalaman buruknya ketika bulan ramadan baru-baru ini kerana menjadi tempat melempiaskan nafsu ‘gadis bertudung’. Tetapi, apa yang menakutkan ialah, Wani mendapati setelah […]

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Lima Ciri Bakal Menantu Idaman Rohana Jalil

“ Saya akui ramai jejaka yang cuba dekati dia. Ada yang handsome, kaya dan banyak kriteria menarik pada lelaki-lelaki itu tetapi nampaknya adik mahu fokus pada kariernya buat masa ini,” jawabnya ringkas.

LIFESTYLE Wed, 1 Aug 2018

Telur Dapat Membantu Mencantikkan Wajah

tahukah anda yang telur sebenarnya memiliki banyak untuk kecantikan dan kesihatan.

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

Ironinya judul lagu album ‘Puncak Kasih” Ziana Zain!

“I’m strong (saya kuat). Sebagai selebriti pelbagai perkara boleh berlaku. Tapi kena ‘move on’ (teruskan hidup) dan teruskan kerjaya.” Katanya

| Live TV