Hiburan By: SGMS Enal June 28, 2019 @ 3:58pm

‘Syukur…Isteri Mula Bertudung’- Nabil Ahmad

Pengacara dan pelawak, Nabil Ahmad meminta orang ramai untuk tidak menghakimi niat baik wanita yang berusaha untuk memperbaiki diri menjadi lebih baik.

Mengulas mengenai keputusan isterinya, Zira Ayub yang kini sudah berhijab, sebagai seorang suami dia sentiasa menyokong apa jua keputusan yang ingin dilakukan oleh ratu hatinya itu.

Selain memberikan kata-kata semangat, dia berharap orang ramai dapat mendoakan supaya Zira sentiasa istiqamah untuk bertudung.

“Alhamdulillah, Zira sudah mula bertudung sekarang ini sejak beberapa minggu lalu. Saya berharap agar kita sama-sama mendoakan dia istiqomah dan dibukakan hati untuk terus bertudung.

“Sebagai suami semestinya saya bersyukur apabila dia mengatakan ingin bertudung dan saya sentiasa akan memberi sokong penuh kepadanya terhadap keputusan yang ingin dilakukan. Malah, saya juga sering memberikan tudung sebagai hadiah untuk memberikan semangat buatnya.

“Cuma kepada semua, sama-sama kita doakan yang terbaik buat mereka yang cuba memperbaiki kelemahan diri. Jangan menghakimi, sebaliknya hargai usaha mereka,” katanya.

Nabil dan Zira mendirikan rumah tangga pada tahun 2011.

Hasil perkahwinan itu, pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Naira Mikayla, Leyla Medyna dan Mishall Imani.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 21 Apr 2019

Jay Park Umum Bersara?

OMG, biar betul?

Hiburan Tue, 11 Jul 2023
Featured Wed, 3 May 2023
Hiburan Tue, 3 Sep 2019
Hiburan Thu, 21 Oct 2021

Selepas Lotus, Forceparkbois Tampil Dengan Sheessh Flow

Setelah menggegarkan industri seni pada tahun ini dengan kehadiran single yang berjudul Lotus, kumpulan hip hop yang dikenali sebagai Forceparkbois (FPB) yang dianggotai oleh 11 anggota iaitu Chik, Nakalness, Noel, Blxckid, Aset.bo, Han Panas, Pab, […]

Hiburan Wed, 27 Dec 2017

韩国女团missA宣布解散

missA组合是韩国JYP Entertainment于2010年推出的女子组合,由两名中国成员孟佳、王霏霏,以及两名韩国成员裴秀智、李玟暎组成;日前JYP娱乐发布官方立场:missA合约到期,正式解散 。

Featured Tue, 12 Apr 2022

Tauke Jambu Dan 4 Individu Didakwa Miliki Dadah

Sebelum ini Tauke pernah didakwa terhadap kes yang sama namun…

error: Content is protected !!