Hiburan By: Alexon August 16, 2019 @ 7:30pm

台马音乐人交流会!830郑宜农、大象体操和查劳来马献唱

继2018年第一届台马音乐人交流会完美收官,获得热量回响后,由台湾文化部影视及流行音乐产业局主办,角头音乐承办的第二届《台马音乐人交流会》再次归来!

今年第二届《台马音乐人交流会》将于8月30日登场!交流会除了邀请台马双方音乐人聚集交流之外,也增设论坛活动,促进台马音乐人合作机会,也让彼此了解各自音乐产业的最新趋势!

当然歌迷最为关注的是今年「台湾之夜」阵容,当中就包括了台湾演而优则唱的人气创作歌手郑宜农、曾获得《金曲奖》最佳原住民语专辑及最佳原住民语歌手的查劳·巴西瓦里,以及近年来在世界各地巡演获得热烈回响的台湾数字摇滚组合大象体操!

值得一提的是,除了参演的三组台湾歌手「台湾之夜」也邀来马来西亚著名电子摇滚乐团Pastel Lite共同演出,展现台马歌手同场竞技的情景,为此届音乐会更锦上添花。

三位不同风格的台湾歌手,加上一个大马电子摇滚乐团,势必让歌迷在这八月的夜晚纵情燃烧!欲索票或更多活动详情,可登入 官网 查询。

 

最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻节目《八八六十事》

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Sat, 10 Aug 2019

Westlife’s The Twenty Tour In KL Brings Back The Band’s Glory Day, We Absolutely Cried..

Westlife The Twenty tour back in Malaysia and bring us down the childhood memory lane..

Hiburan Fri, 26 Jul 2019

‘Parut’ Punya Hal, Nina Iskandar Disuruh Pakai Stokin?

Alahai netizen pun, itu kan lebam bukan parut

Hiburan Tue, 27 Aug 2019

Nelissa Nezam langgar pantang?

Tapi kalau macam ni punya ‘hot’ lah, terus berkobar-kobar rasa nak ke gim. 

Hiburan Thu, 27 Sep 2018

Anggap Ujian Sebagai ‘Teguran’ Kecil, Perkongsian Asyraf Khalid Buat Netizen Terjaga

Bila saya diuji, benda pertama dalam fikiran saya, ujian ni datang dari Allah dan mungkin saya kurang ingat pada Allah atau mungkin saya tak jaga waktu solat saya…

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Ada Apa Dengan The Weeknd Dan Selena Gomez?

Wow, buat lagu tentang ex girlfriend. Masih belum move on ke?

Hiburan Wed, 21 Nov 2018

Park Hae Jin Absent from Filming of Four Sons for 20 Days!

But it apparently isn’t really the actor’s fault…

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

Muaz Kool FM Timang Anak Kedua, Tahniah!

Emirza dah jadi Abang Long!

Hiburan Sun, 15 Apr 2018

Kenapa Bapa Lega Zahirah Putus Cinta?

Tambah Zainol, “ Apa boleh dikatakan, Zul hidung tak mancung pipi tersorong-sorong. Dia sudah tahu saya tak restu, kenapa nak teruskan juga. Macam saya katakan, nak berkawan tidak ada masalah, tapi bukan bercinta atau ke fasa seterusnya.

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

Sebab Ariana Grande, Majlis Pengebumian Bertukar Kecoh?

Biskop Charles H. Ellis III bagaimanapun memohon maaf dengan mengatakan beliau tidak sedar tindakan ‘terlebih mesra’ pada majlis itu.

| Live TV