Hiburan By: SGMS Faida April 19, 2019 @ 12:15am

‘Takkanlah Hidup Saya Hanya Di Hospital, Duduk Di Rumah’- Elyana Teruja Umum Konsert Sulung

Penantian penyanyi Elyana selama 19 tahun akhirnya terjawab apabila impiannya untuk mengadakan konsert sulung bakal terlaksana tidak lama lagi.

Konsert ‘Jadi Diriku 19’ juga menjadi bukti Elyana yang merupakan pesakit kanser limfoma tahap empat mampu memberikan sesuatu kepada masyarakat.

“ Saya menghabiskan seluruh usia remaja saya dengan bekerja dan saya berharap konsert ini bakal meninggalkan memori bukan sahaja buat diri saya tetapi peminat yang mengikuti perkembangan saya sejak hari pertama bergelar penyanyi.

“ Kanser bukan penghalang untuk saya terus mendapatkan kebahagiaan dengan cara tersendiri. Kalau orang tanya ‘boleh ke?’, saya hanya akan jawab takkanlah hidup saya hanya ke hospital, duduk di rumah dan terus bersedih,” luahnya ketika di sidang media ‘Jadi Diriku 19’ yang berlangsung di Red Box The Gardens, Mid Valley City, semalam.

Ibu kepada Cinta Sumayyah ini juga sudah bersedia membuat persediaan rapi dari segi fizikal dan mental dan berharap agar konsert ini berjalan lancar.

“ Walaupun pergerakan agar terbatas buat masa sekarang, saya tetap akan turun ‘turun padang’ melakukan aktiviti bersukan. Ini bagi memastikan suara tidak ‘pancit’ di konsert itu nanti.

“ Saya juga melakukan aktiviti badminton di masa lapang dan berkemungkinan akan memulakan latihan sebulan sebelum tarikh konsert,” kata Elyana berharap agar terus dikurniakan kesihatan yang baik.

Konsert ‘Jadi Diriku 19’ berdurasi selama satu jam setengah ini bakal menyaksikan Elyana membawakan rangkaian lagu hitsnya dan juga membuat persembahan dengan penyanyi lain.

Kalau korang rindukan untuk melihat sendiri persembahan Elyana, jom ke Bentley Music Auditorium Damansara pada 6 Julai ini bermula 8.30 malam.

Wartawan: SGMS Nanie

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 7 Aug 2019

Media Prima Digital and Ziff Davis Announce IGN Southeast Asia Partnership

Media Prima Digital, one of Southeast Asia’s leading digital media groups, announced a new partnership with global digital media company Ziff Davis, a division of J2 Global, to operate IGN Southeast Asia (sea.ign.com) catered to […]

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Dikecam Nyanyi Tak Sedap, Nazim Minta Tolong Mentor Ernie Zakri

Kalau dah minat, teruskan je lah. Pedulikan tanggapan negatif orang lain!

Hiburan Fri, 8 Nov 2019

Sheila Rusly Jual Dim Sum Pula?

Wah, boleh lah cuba nanti!

Hiburan Wed, 26 Jun 2019
Hiburan Sat, 22 Dec 2018

Da’I Adam Mahu Dikenali Sebagai Pendakwah Bukan Penyanyi

Orang yang pernah rasa kehilangan sahabat pasti faham dengan situasi saya…

Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Dadah Punca Mac Miller Ditemui Mati?

Miller, atau nama sebenarnya Malcolm James McCormick, meniti populariti selepas album pertamanya menduduki carta AS pada 2011.

Hiburan Tue, 4 Sep 2018

《妈姐》夺「首尔国际电视节」评审特别奖

2017年ntv7台庆剧《妈姐》荣获第13届《首尔国际电视节》“评审特别奖”!

Hiburan Fri, 22 Mar 2019

Kekasih Cita Citata Usahawan Kaya Indonesia?

Beberapa kali putus cinta, akhirnya…

Hiburan Tue, 21 May 2019

‘Kacak, Cantik Bukan Tiket Jadi Chef Selebriti’- Chef Wan Kecewa Dengan Chef Selebriti Otak Kosong?

Yang ada niat nak jadi chef selebriti, dengar apa Datuk Chef Wan pesan…

Hiburan Mon, 6 Jan 2020

| Live TV