Hiburan By: SGMS Enal January 31, 2019 @ 1:35pm

Takut Di Saman Oleh Linda Rafar, Ramai Yang Mula Minta Maaf

Masih ingat lagi dengan isu arwah ibu Linda Rafar sewaktu berada di Hospital Shah Alam. Oleh kerana isu ini lebih 100 individu menulis komen dan ada juga kecaman. Sejak tular dimana Linda Rafar bakal menyaman netizen yang berbuat sedemikian, Linda Rafar menerima lebih 40 mesej mohon maaf dari netizen.

“Sekarang, peguam saya sedang membuat tapisan pengecualian notis. Seperti yang dimaklumkan semalam, permohonan maaf itu perlu dibuat secara jelas dan terperinci. Bukan hanya hantar menghantar mesej minta maaf saja”

“Ada yang menyesal kerana tak berfikir sebelum komen selain dipengaruhi rakan. Tahu pun mereka malu. Malu saya dan keluarga nak letak mana? Selepas apa yang mereka lemparkan kepada saya, baru nak fikir perkara itu salah”

“Apa pun, saya kena ikut nasihat peguam. Permohonan maaf itu perlu beradab dan jelas serta dibuat secara terbuka. Saya akan memuat naik permohonan maaf yang sudah diluluskan peguam di Instragram,” jelasnya.

Bagaimanapun Linda memberitahu, bagi mereka yang masih berdegil untuk meminta maaf, notis tuntutan permohonan maaf secara terbuka tetap akan dihantar atau merek bakal berdepan dengan saman.

Rata-rata rakan di kalangan selebriti memuji tindakan berani Linda menfailkan saman terhadap netizen. Untuk pengetahuan, Linda merupakan selebriti pertama menfailkan saman terhadap netizen

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 25 Oct 2019
Hiburan Mon, 1 Jul 2019
Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Girls’ Generation’s Hyoyeon to Make Solo Debut with New Name

Girls’ Generation’s Hyoyeon will be making her first ever solo debut under a completely new stage name.

Hiburan Fri, 15 Feb 2019

Priyanka Chopra Buka Mulut Soal Zuriat

Sebelum ini, Nick Jonas pernah memberitahu dia mahukan cahaya mata. Menerusi temubual dengan The Rewind with Guy Raz, dia memasang impian bergelar bapa suatu hari nanti. 

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Ini Sebab Tunang Ariana Grande Padam Semua Gambar Di Instagram!

Kenapa padam semua gambar? Rata-rata netizen mula pelik. Ya lah, pengikut Pete bukan sedikit, lebih-lebih lagi selepas jadi tunang penyanyi popular.

Hiburan Tue, 13 Feb 2018

DRAMA KAMPUNG, NYANYIAN SUMBANG WANY HASRITA DIKECAM TERUK!

Lakonan selama 1 minit 17 saat itu merupakan kesilapan terbesar Wany. Malah, ada yang melabelkan drama pendek itu sebagai drama kampung.

Hiburan Tue, 9 Jul 2019

Dikecam Sebab Seksi Sangat, Apa Komen Nadia Brian?

Nadia Brian memohon maaf kepada pihak yang tersinggung dan terguris dengan gaya pemakaiannya bagi menjayakan sebuah sesi fotografi baru-baru ini.

Hiburan Thu, 23 Nov 2017

非看《2017 Mnet Asian Music Awards》不可的原因!

今年迎来第九个年头的MAMA(Mnet Asian Music Awards),是由亚洲领先影视娱乐及媒体公司CJ E&M举办。相较于过往,这届的亚洲第一大国际音乐盛典到底有哪些point让你非看不可呢?

Hiburan Sun, 29 Apr 2018

Tahniah! Elvira Juara Mentor Otai

“ Saya langsung tidak jangka saya bergelar juara. Saya jangkakan Kak Azee,” katanya ketika ditemui di sesi Sidang Media Mentor Otai, sebentar tadi.

| Live TV