Featured By: Fatin Nurain December 14, 2022 @ 12:50pm

Tampil Positif Ulas Isu ‘Beauty Standards’, Ramai Kagum Dengan Alicia Amin – “Cantik Cara Kita”

Pelakon dan model Alicia Amin tampil memberikan motivasi dan inspirasi buat para wanita ketika mengulas mengenai isu ‘beauty standards’, baru-baru ini.

Menerusi perkongsian di TikTok, Alicia telah memuat naik videonya yang sentiasa positif untuk membahaskan mengenai isu kecantikan buat peminatnya.

Menurut Alicia, dia lebih selesa menjadi dirinya sendiri biarpun berbeza dengan apa yang sering ditonjolkan di kaca televisyen dan majalah.

“Di depan camera saya boleh jadi macam-macam. Garang, cantik, flawless tapi di sebalik tadbir bila semua solekan ditanggalkan, model akan kelihatan kembali normal dengan flaws dan insecurities.

“Dulu orang selalu cakap saya papan, tiang lampu, ada yang tanya saya lelaki ke perempuan kerana ketinggian saya dan susuk tubuh saya.

“Jadi saya tak terlalu feminine bila keluar kadang-kadang orang akan cakap saya lebih cantik di dalam gambar dan kelihatan penat bila tanpa makeup. Dan saya bersetuju sebab bila photoshoot ada orang siapkan kita. Tapi inilah saya yang sebenar,” katanya.

Dalam perkongsian tersebut, pelakon itu juga menyeru agar kaum wanita terus yakin dan sayangi diri mereka melalui kecantikan yang tersendiri.

“Beauty standards ni sebenarnya untuk siapa? Saya rasa apa yang lebih penting bila kita suka berpenampilan seperti apa yang kita suka tengok.

“So, buat je apa yang kita suka dengan potong rambut, pakai pakaian tu dan cuba kenakan makeup yang pelik. Create a new standard, cantik cara kita untuk jadi lebih confident dan cantik,” jelasnya.

@hangrii Insecurities Alicia? Cuba teka. Beauty standards sebenarnya untuk siapa? What’s most important is if YOU like yourself. So do whatever you want. Cut your hair if you want, cuba makeup style pelik2, wear that outfit, love your skin CREATE a new standard. Cantik, Cara kita!💙 Everything you need to get out of the funk and into your most be-YOU-tiful self, LazBeauty has you covered #lazbeautycantikcarakita #LazBeautyMY #LazadaMY @Lazada Malaysia ♬ original sound – Alicia Amin

Hasil tinjauan di ruangan komen, rata-rata peminatnya bersetuju dan kagum dengan perkongsian tersebut.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 22 Sep 2022

Anna Jobling Jadi Patung Barbie, Netizen Puji Cantik!

Wahhh memang betul lah sebijik macam Barbie doll kan? 😍

Hiburan Sat, 28 Aug 2021

“Ada Yang Tegur Kerana…” – Amir Masdi Selesa Dengan Rambut Panjang

Penyanyi yang popular dengan lagu Kau Sakiti, Amir Masdi, 25, mengakui dirinya selesa dengan imej berambut panjang. Menurut Amir atau nama sebenarnya, Amir Syazwan Masdi, ramai peminat turut bersetuju dengan imej yang dibawanya sekarang. “Ada

Trending Sun, 25 Apr 2021

Ketat SOP Di Sekolah, Ibu Bapa Jangan Bimbang – Rina Harun

Makin ramai sekolah ditutup sekarang ni…

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

画面曝光!周杰伦看蜡像竟「吓到惨摔」

周杰伦最近陪老婆昆凌到新加坡工作,也绕到当地的杜莎夫人蜡像馆;就在他两手空架在好友JJ林俊杰人像脸旁,笑称要「比比看谁的眼睛大」,下一秒蜡像却突然动了起来,把他吓到踉跄好几步,笑翻网友。

Hiburan Tue, 3 Dec 2019

Syamel Bengang Dicurangi?

Bila cinta didusta…

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Kandungan Gugur, Syatilla Melvin Reda…

Syatilla Melvin sedar sewaktu tengah buat kerja rumah, ada ketulan darah keluar secara tiba-tiba. Sabar ya Syatilla, semoga ada hikmah di sebalik kejadian ini. Insha Allah.

Featured Fri, 28 Dec 2018
Featured Sun, 6 Mar 2022
Hiburan Thu, 27 Feb 2020

| Live TV