Hiburan By: SGMS Faida July 17, 2018 @ 12:30am

Tawaran Berlakon Dah Tak Macam Dulu, Fauzi Nawawi Buka Hotel Bajet

Melihat ramai pendatang baru dalam industri lakonan, pelakon popular Fauzi Nawawi enggan berdiam diri saja.

Justeru, idea memulakan perniagaan merupakan jalan terbaik demi meneruskan kelangsungan hidup. Wah, cayalah! 

“ Saya masih menerima tawaran berlakon tetapi tak macam dulu.

“ Bayaran rendah dan watak pula tidak bersesuaian. Kalau boleh, saya mahukan kepuasan bukan hanya untuk duit semata-mata tetapi kepuasan penonton juga perlu diambil kira,” katanya.

Akuinya, melihat begitu ramai pelakon baru ketika ini, sudah tentu ia memberi impak kepada tawaran berlakon.

“ Saya sudah berada dalam bidang lakonan lebih 20 tahun dan bisnes ini menjadi satu platform untuk saya kekal dalam industri,” katanya.

Memulakan perniagaan bisnes hotel bajet sejak dua bulan lalu, Fauzi Nawawi mencontohi rakan artis lain yang sudah berjaya seperti Datuk Rosyam Nor, Datuk Yusof Haslam dan Fattah Amin yang turut memiliki perniagaan sendiri.

Melihat kebanjiran hotel bajet di sekitar Kuala Lumpur kebanyakannya dimiliki oleh bukan bumiputera, Fauzi mengambil keputusan untuk memulakannya.

” Lalu terhasilah idea membina hotel bajet berdekatan hospital, parkir yang mudah dan masih dalam kawasan bandar,” katanya.

Hotel yang dikenali Bunker Hotel & Restaurant ini dibina dengan kos hampir RM8 juta. Ia dirasmikan Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abdul Samad malam tadi. 

Bunker Hotel terletak di Jalan Sarikei Off Jalan Pahang, Pekeliling Kuala Lumpur (berdekatan Hospital KPJ Tawakal) mempunyai 28 bilik dengan konsep Islamik iaitu hanya menyediakan makanan dan minuman halal serta tiada arak.

Lebih menarik, hotel milik pelakon ini berkonsepkan Islamik iaitu tidak menyediakan minuman beralkohol. Harga pun mampu milik, terbaiklah!
 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 Jan 2020

Hafreez Adam Nak Belanja ‘Datin’ Makan Char Kuey Teow?

Datin mana yang beruntung sangat tu??

Hiburan Mon, 27 Nov 2017

PRINCESS SITI NURHALIZA?

Umum sedia maklum bahawa, Dato siti telah membuat imbasan ultrasound bayi dalam kandungannya. Dan apa yang buat semua orang excited ialah, bayi tersebut merupakan bayi perempuan!

Hiburan Sat, 25 Aug 2018

集全球大马公民录《Sejahtera Malaysia》 MV完整版30日晚曝光

海外马来西亚子民共襄盛举,与大马国民一起庆国庆!耗时三个月集合来自25个国家的大马公民完成影片,8月30日倒数演唱会首度曝光。

Events Mon, 10 Sep 2018

#FindDali: Finally, We Found Dali!

Dali finally revealed him/herself…can you guess who it is? #FindDali

Hiburan Sat, 10 Aug 2019

Iqram Dinzly Buat Hal Lagi?

Apa pula kali ini?

Fab Foodies! Tue, 22 May 2018

Transformation Tuesday: This Old Junk Turned into KL’s First Class Dining Hot Stop

Plane in the City is one of the newest experiences everyone must try.

Hiburan Tue, 26 Feb 2019

Isteri Hamil Anak Ketiga, Alif Satar Impi Anak Lelaki

Yang penting isteri dan anak yang bakal lahir itu sempurna dan sihat. Doakan agar segalanya dipermudahkan,

Hiburan Tue, 15 May 2018

Betulkah Isteri Izzue Islam Amal Ilmu Hitam?

Namun, melihat kepada ketenangan Awin menangani masalah tersebut, Izzue agak terkilan dan sedih dengan sikap netizen pada masa sekarang

Hiburan Wed, 21 Nov 2018

Saya Sudah Sembuh Sepenuhnya” – Aaron Aziz

Saya tidak mahu lagi terkejar-kejar dan lebih menjaga kesihatan. Apa sebenarnya terjadi

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

Janjikan Kelainan, Ruffedge Gegar Singapura ESOK!

Memandangkan ada penonton dari Singapura yang datang pada konsert kami di Kuala Lumpur, ada lagu yang kami nyanyikan tempoh hari tidak akan dinyanyikan.

| Live TV