Hiburan By: SGMS Faida March 7, 2019 @ 5:39pm

Terkilan Permohonan Ditolak, Man Bai Mahu Sistem Pengurusan Istana Budaya Berubah

Penyanyi Man Bai meluahkan rasa kecewa dengan sikap sesetengah warga kerja Istana Budaya (IB) apabila permohonannya untuk mengadakan persembahan di lokasi berprestij itu ditolak.

Kata Man Bai di sidang media konsert 2V bersama Rahim Maarof di Matic Kuala Lumpur hari ini, beliau menegur cara pengurusan pihak IB ketika menerima proposal pada tahun lalu.

“ Saya ada memohon menghantar proposal untuk membuat persembahan di IB pada 23-24 Disember lalu. Permohonan dihantar beberapa bulan awal sebelum itu. Namun selepas dua minggu menanti, saya masih tidak diberi sebarang jawapan.

“ Disebabkan lewat, saya menghubungi mereka semula. Saya difahamkan ada kekosongan pada tarikh berkenaan. Tetapi permohonan ditolak dan diberitahu ada penyanyi lain yang pernah membuat persembahan di sana beberapa kali beraksi pada tarikh itu,” katanya kepada XTRA.

Difahamkan pada tarikh berkenaan, penyanyi lagenda Datuk Jamal Abdillah dan Datuk M.Nasir mengadakan persembahan di sana bersempena Konsert Duo Lagenda selama empat hari berturut-turut.

“ Jangan salah faham, saya tidak marah dengan penyanyi tetapi pihak pengurusan. Apa yang saya kesalkan adalah saya dan Rahim Maarof langsung tidak pernah diberi kesempatan mengadakan persembahan di sana.

“ Saya sudah 30 tahun berpengalaman di dalam industri seni. Apa salahnya beri peluang kepada anak seni seperti saya untuk mengadakan persembahan di situ.

“ Saya mengikut saluran yang betul dan permohonan juga dihantar lebih awal. Sedikit ralat melihat penyanyi-penyanyi lain boleh membuat persembahan di sana beberapa kali manakala saya belum pernah. Mungkin belum rezeki saya agaknya,” akhirinya.

Ditanya sama ada sekiranya pihak pengurusan Istana Budaya (IB) menawarkan slot untuknya selepas ini, penyanyi Kau Ilhamku ini menegaskan akan menolaknya.

“ Bukan kecil hati tak apalah, saya cuba buat persembahan di tempat lain pula,” jawabnya penuh mendalam.

Man Bai dan Rahim Maarof bakal mengadakan persembahan di Dewan Tunku Abdul Rahman, MaTiC Kuala Lumpur pada 6 April ini.

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan persembahan yang bakal menggamit memori lama! Tiket boleh dibeli menerusi www.ilassotickets.com.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 26 Dec 2019
Hiburan Thu, 13 Dec 2018
Events Thu, 11 Apr 2019

电影《姐妹》搞绰头「不满电影可退票!」

电影《姐妹》搞绰头!监制阿米尔说“看了电影不满意的可以退票。”

Hiburan Fri, 1 Feb 2019
Hiburan Fri, 20 Sep 2019

Stail Hijab Makin ‘Wow’, Neelofa Curi Tumpuan Dunia!

Saya tahu, jika saya mengenakan tudung dengan gaya normal, saya sukar diterima di sana. Atas sebab itu…

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Filem One Two Jaga Tercalon Kategori Filem Terbaik Asia Di Festival Filem Dunia

One Two Jaga bakal bersaing dengan sembilan lagi filem terbaik Asia yang bakal berlangsung di Warsaw, Poland bermula 14 hingga 21 November depan.

Hiburan Thu, 14 Mar 2019

10 Tahun Selesa Dalam Konti, Feeya Lupa Hasrat Jadi Pelakon

Selain bergelar penyampai radio, Feeya juga kini mengusahakan produk kosmetik wanita.

Hiburan Mon, 19 Mar 2018

Al-Fatihah…Takziah Opick

Allahyarham dilaporkan berada dalam keadaan tidak sihat selepas bayi yang dikandungnya meninggal dunia kira-kira dua bulan lalu.

Hiburan Tue, 2 Apr 2019

‘Jawab’ Taruhan Sulung Kucaimars

Video muzik rasmi “JAWAB” arahan pemuda yang bernama Elfie Nazari ini membawa konsep jejaka yang dicurangi oleh teman wanitanya.

| Live TV