Hiburan By: Padin August 24, 2022 @ 8:21pm

Terpaling Juara: 3 Kapten Mula Susun Langkah, Episod Pertama Raih 4 Juta Tontonan

Episod pertama Terpaling Juara telah mengumumkan siapakah penyanyi senior dan junior yang bernaung di bawah bimbingan kapten Akim Ahmad, Hael Husaini dan Naim Daniel untuk mempertaruhkan lagu-lagu popular yang pernah tercalon di semua edisi Separuh Akhir Muzik Muzik dan Anugerah Juara Lagu (AJL).

Selesai persembahan sulung kesemua peserta di pentas Terpaling Juara pada hari Ahad yang lepas, mereka menerima maklum balas yang positif daripada kedua-dua juri tetap iaitu Datuk Hattan dan Fauziah Latiff.

Kesemua peserta telah menerima cabaran daripada juri tetap yang telah menetapkan pilihan lagu persembahan untuk episod akan datang. Nantikan Datuk Francissca Peter, pemenang Juara Lagu 1986 yang akan tampil dengan persembahan istimewa di episode akan datang.

Episod pertama Terpaling Juara mencatat sejarah tersendiri apabila meraih 4 juta tontonan dan 250 juta capaian di media sosial.

Tiga kapten sudah mula mengatur strategi untuk menyerlahkan lagi vokal dan persembahan kesemua peserta Terpaling Juara.

Hazami dan Aqeesh bergabung dengan kapten Akim Ahmad, Rahmad Mega dan Shaz bergandingan dengan kapten Hael Husaini manakala Ifa Raziah dan Aqmal pula akan berkolaborasi dengan kapten Naim Daniel untuk mengejar takhta Terpaling Juara sekaligus memenangi hadiah wang tunai RM100,000.

Hael amat yakin dengan kemampuan vokal Rahmad dan Shaz dalam menyanyikan lagu pilihan pada episod kedua. Walaupun berhadapan dengan saingan yang sengit, Hael mahu setiap persembahan mingguan Rahmad dan Shaz menjadi persembahan terhebat berskala konsert yang memberi impak besar untuk menghiburkan penonton.

Pada episod pertama, Rahmad sudah membuktikan dirinya mempunyai aura besar ketika membuat persembahan di atas pentas dengan memenangi persembahan terbaik.

Hael juga berpendapat Shaz harus menjadi diri sendiri dalam membawakan lagu popular Ramlah Ram, Selamat Jalan Romeo dengan menyuntik elemen segar dalam persembahannya.

Akim amat berbesar hati untuk berkolaborasi dengan Hazami dan tidak sabar untuk memperkenalkan elemen baharu dalam penyampaian lagu Seribu Impian.

Dalam pada itu, Akim sudah nampak kekuatan Aqeesh dalam membawakan lagu rancak dan lincah dalam menari. Untuk episod akan datang, Akim akan mencabar lagi vokal Aqeesh dalam membawakan lagu balada, Sumpah nyanyian asal Aina Abdul.

Naim pula sangat optimis dengan kedua-dua pesertanya, Ifa dan Aqmal yang akan diuji dengan lagu-lagu pelbagai genre.

Naim berpendapat Ifa dan Aqmal mempunyai personaliti yang sangat menarik serta berkebolehan untuk membawa pelbagai genre lagu.

Untuk kolaborasi sulung ini, Naim bersedia untuk memberikan sokongan padu dalam memantapkan lagi persembahan kedua-dua peserta ini.

Terpaling Juara dihoskan oleh Haziq Hussni dan Shiha Zikir, Datuk Hattan dan Fauziah Latiff sebagai juri tetap dan bersiaran untuk 8 episod.

Pemenang Terpaling Juara bakal membawa pulang hadiah berjumlah RM 100,000, manakala naib juara bakal memenangi RM50,000 dan pemenang ketiga pula menerima RM30,000.

Jangan ketinggalan untuk menonton Terpaling Juara mulai 21 Ogos 2022, setiap hari Ahad, siaran langsung dari Studio Sri Pentas 2, Shah Alam, pukul 9.00 malam dan strim langsung secara HD di www.tonton.com.my

Gunakan tanda pagar #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 9 Mar 2021
Hiburan Sun, 22 Sep 2019

Trofi Bintang Paling Popular ABPBH Ke-32 Milik Siapa Agaknya?

 Mampukah penyanyi lagu ‘Terlalu Memuja’ , Wany Hasrita mempertahankan trofi Bintang Paling Popular yang dimenanginya tahun lepas? “Tahun ini, saya tidak mahu terlalu berharap kerana saya bimbang kecundang. Rasanya sakit menyakitkan. ”Saya tahu apabila menggenggam

Hiburan Thu, 23 Jun 2022
Trending Mon, 16 Mar 2020

#LockDownMalaysia; Sudah Bersediakah Kita? Sudah Fahamkah Kita?

Ramai netizens luahkan hasrat mereka mahukan #LockDownMalaysia tetapi sudah bersediakah kita dengan apa yang bakal kita hadapi?

Hiburan Sat, 9 Feb 2019

《玩转全家福》大马三日黄金档累积票房135万令吉

贺岁电影《玩转全家福》大马三日黄金档累积票房135万令吉!丁仕昀盼开续集,打造玩转系列。

Featured Tue, 6 Sep 2022

“Sekarang Dah 37 Tahun, Memang Ada Perubahan” – Zoey Rahman Nafi Buat Muka

Haa, faktor usia katanya!! Zoey sendiri cakap tau. 🤪

Trending Wed, 27 Feb 2019

Pelanggan gunting beg Louis Viutton gara-gara berang dengan petugas butik itu. 

Jangan pandang pelanggan berselipar tak ada duit! Awas ya!

Featured Tue, 11 Jan 2022

Dr Say Shazril Risau Hadapi Kerosakan Buah Pinggang Tahap 2 & Air Kencing Berdarah

Pengacara dan doktor selebriti, Dr. Say Shazril mendedahkan dirinya mengalami kerosakan buah pinggang tahap 2 ketika mendapat keputusan pemeriksaan kesihatan penuh baru-baru ini. Menurut perkongsian di akaun Instagramnya, Dr. Say meluahkan perasaannya selepas mendapat keputusan

Trending Sun, 24 Apr 2022

| Live TV