Featured By: Fatin Nurain September 8, 2022 @ 10:50am

Terpaling Juara: Hazami Takkan Sia-siakan Peluang Kedua

Penyanyi Hazami mengakui lega selepas diberikan peluang kedua oleh juri tetap, Datuk Hattan untuk terus berentap dalam program realiti Terpaling Juara di TV3, baru-baru ini.

Umum tahu, penyanyi yang terkenal dengan genre R&B ini turut mendapat komen yang kurang memuaskan ketika menyampaikan lagu Mas Mona nyanyian asal Jeffrydin, Ahad lalu.

Menurut Hazami, dia menyifatkan peluang tersebut seperti diberikan satu nyawa dan akan memanfaatkannya sehabis baik pada minggu akan datang.

“Saya tahu sama ada langit itu tinggi atau rendah dan saya juga tahu kelebihan dan kekurangan saya. Justeru saya kena cari apa yang saya patut buat dan penyelesaiannya.

“Untuk tiga minggu ini saya memang ikut cara kapten Akim Ahmad. Saya dah berbincang dengan Akim untuk minggu keempat nanti akan cuba cara saya sendiri.

“Dia pun kata buatlah apa nak buat. Kerana sebelum ini saya ikut cara dia. Akim sebenarnya seorang yang serba boleh dan ada keistimewaan sendiri,” katanya.

Biarpun genre lagu yang didendangkannya pada minggu lalu berbeza dari lagu-lagu yang pernah dinyanyikan, Hazami tetap akur mencabar dirinya untuk tampil dengan kelainan dalam nyanyian.

“Saya amat sukakan Datuk Jeffrydin. Saya tetap ‘enjoy’ menyanyi walaupun lagu yang bukan ‘forte’ saya. Kita jangan takut dengan bayang-bayang sendiri.

“Kita juga jangan takut dengan keupayaan dan kelemahan. Semua manusia ada kelebihan dan kelemahan.

“Itu bukan genre kegemaran saya tapi saya mencabar diri sendiri buat yang di luar kebiasaan. Cuma kalau nak tahu, saya seorang yang tidak boleh menyanyi dengan iringan muzik penuh dan lebih suka minimalis,” katanya.

Hazami juga tidak menafikan keberadaannya di pentas itu membuatkan dirinya kembali kepada sikapnya yang kurang keyakinan ketika mula menceburi bidang seni.

“Mungkin saya balik kepada perangai lama kerana orang kata apabila kita dah tua, kita balik kepada perangai dulu-dulu.

“Bila dah berumur mungkin saya rasa tidak yakin dengan kebolehan sendiri. Tapi kena ingat, saya sertai pertandingan yang bukan ‘forte’ saya. Saya nak jadikan ini kekuatan saya,” katanya.

Bersiaran secara langsung dari Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, jangan lupa saksikan Terpaling Juara setiap Ahad, jam 9 malam di TV3.

Terpaling Juara juga dapat disaksikan dengan strim langsung secara definisi tinggi di laman portal video www.tonton.com.my

Gunakan tanda pagar #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 13 May 2019

Di Mana Haji Ramli? Hilang Sejak Isnin Lalu, Keluarga Mohon Bantuan Netizen!

Pencariannya turut dilakukan di kawasan berdekatan dan kawasan hospital namun masih gagal ditemui sehingga kini. Haji Ramli, berusia 85 tahun turut menghidapi penyakit darah tinggi.

Hiburan Wed, 26 Jun 2024
Trending Mon, 23 Nov 2020

SOP Rentas Daerah Kini Dilonggarkan, 3 Jenis Rentas Daerah Yang Dibenarkan

Korang yang nak rentas daerah atau negeri, wajib baca!

Featured Tue, 30 May 2023
Cahaya Mata Sat, 29 Apr 2023
Featured Fri, 4 May 2018

12 Foto Hasil Pembedahan Plastik Warga Korea Yang Mengejutkan, No. 11 Paling Ketara!

Ada prosedur yang tak berapa nak jadi. Tapi kalau berjaya, transformasinya memang amazing!

Hiburan Fri, 15 Nov 2019

Lisa BLACKPINK Menang ‘Wajah Wanita Tercantik Asia 2019’!

Bukan sesuatu yang mengejutkan apabila anggota kumpulan BlackPink, Lisa atau nama sebenarnya Lalisa Manoban meraih undian tertinggi dan seterusnya menduduki tempat pertama senarai ‘Wajah Wanita Tercantik Asia 2019’ menerusi satu kajian yang dikeluarkan oleh TC […]