Hiburan By: Salma Syahbuddin September 25, 2018 @ 10:00am

Teruja Dengan Konsert Doa Buat Kekasih, Ramli Sarip Gamit Nostalgia

Penghibur sepanjang zaman, Datuk Ramli Sarip dan Khatijah Ibrahim akan berkongsi pentas yang sama bagi menjayakan Konsert 30 Tahun Doa Buat Kekasih yang akan berlangsung pada 6 Oktober ini bertempat di Istana Budaya.

Ramli mengakui, konsert ini pastinya mencetuskan momen yang indah buat semua audiens yang datang menyaksikan konsert ini nanti. Ini kerana, mereka akan menyaksikan sebuah persembahan dan bukannya pertunjukkan.

” Antara lagu-lagu yang akan kami persembahkan pada Konsert Doa Buat Kekasih nanti ialah lagu-lagu yang telah tersimpan selama 30 tahun tetapi tidak dipersembahkan kepada khalayak disebabkan pada ketika itu, isunya adalah berambut panjang.” Katanya ketika ditemui oleh xtra.com.my

Ketika sesi temubual bersama Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim bertempat di Khadijah’s Kitchen, Petaling Jaya

Mengakui berasa teruja dengan Konsert Doa Buat Kekasih yang akan berlangsung di Istana Budaya nanti, Ramli mengakui Konsert Doa Buat Kekasih juga merupakan antara konsert yang sangat penting buat dirinya, Datuk Khatijah Ibrahim dan juga peminat setia mereka.

” Semua show kecik ataupun besar benda tu penting tetapi, yang mana benda ni tak banyak orang sampai ke level ini, kerana perjalanan mereka kadang-kadang tergendala, terhad dan sebagainya. Mungkin daripada faktor masalah kesihatan, masalah-masalh peribadi dan lain-lain. Tapi alhamdulillah ini adalah perjalan buat kami yang tidak diduga sampai ke tahap yang begini. Tapi kami yakin benda ni akan sampai kerana kesihatan yang diberi, alhamdulillah dan masih boleh berfikir, membaca dan buat kerja.”

Ramli juga menyifatkan dengan adanya Konsert Doa Buat Kekasih ini, ia secara tidak langsung merupakan satu sejarah buat industri dan dirinya sepanjang bergelar artis lagenda yang telahpun berada dalam industri seni tanah air selama 50 tahun.

” Dan bagi kami, ini merupakan satu sejarah buat diri kami , industri maknanya satu konsert duet yang proper, yang mempunyai lagu yang cukup dan tema yang baik dan saya rasa susunan muzik keseluruhan dan sebagainya memang kami sendiri excited. Dan saya rasa persembahan mungkin akan berjalan selama dua jam setengah. Dan mempunyai empat segmen. Dimana segmen yang pertama, segmen duet akustik set bersama Datuk Khatijah, dan Datuk Khatijah akan ambil alih untuk segmen kedua dan saya akan ambil segmen yang ketiga. dan segmen yang keempat nanti kami akan bergabung semula.” 

Datuk Khatijah Ibrahim bersama Datuk Ramli Sarip ketika ditemui di Petaling Jaya

” Setiap kali membuat persembahan kita diuji dengan idea baharu yang segar yang ada disekitar kawasan kita dan itu kena terap dan ia mesti bagus supaya apabila penonton keluar daripada menyaksikan persembahan, mereka akan membawa keluar satu kepuasan.” Jelasnya mengenai Konsert ini nanti.

Justeru itu, kepada peminat setia lagu-lagu seperti Jarak Setia, Ku Miliki Bayangmu, Zapin Berperi dan Doa Buat Kekasih, anda bolehlah dapatkan tiket secepat yang mungkin kerana pastinya konsert ini adalah yang terbaik yang pernah anda saksikan!

Buat Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim, team xtra mendoakan semoga sentiasa sukses dan semuanya berjalan dengan  lancar.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 25 Nov 2019

Peminat Marah Mira Filzah?

Serius lah peminat marah artis?

Hiburan Thu, 6 Dec 2018

Hanya Mimpi Beri Inspirasi Buat Caliph Buskers

Selamat mendengar lagu Hanya Mimpi

Hiburan Wed, 15 Nov 2017

ADAKAH INI #ROADTOPEKAN FAZURA?

Menurut sumber yang boleh dipercayai, pasangan Fattah Amin dan Fazura telahpun bernikah di kediaman nenek Faz di Petaling JAYA.

TECH Thu, 20 Dec 2018

4 Tips Memilih Casing Telefon pintar yang Tepat

Selain berfungsi untuk melindungi, casing juga boleh mencantikkan telefon pintar kesayangan. Namun, jangan salah langkah untuk memilih aksesori ini yang kini mula kembali disukai banyak penyuka alat.

Hiburan Tue, 17 Jul 2018

Tahniah! Dayang Nurfaizah Dan Hael Husaini

Lagu Haram nyanyian kedua-dua penyanyi hebat ini nampaknya memang mendapat tempat di hati pendengar di Malaysia kan?

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

黄明志再为四叶草打造洗脑歌 MV与台湾知名优管红人合作

大马网络红人Joyce四叶草推出首张专辑《我来自四叶草》,这次最新主打歌《莫名其妙爱上你》请来台湾优管红人(Youtuber)「这群人TGOP」和「重量级」合作拍MV,以校园纯爱剧情,一改红人搞怪形象,让MV一出街粉丝直夸“萌萌哒!”

Hiburan Thu, 11 Jul 2019

Selepas Beberapa Kontroversi ‘Panas’, Beginilah Penampilan Terbaru Fathia Latiff

Nak tengok bagaimana agaknya penampilan terbaru pelakon popular Ariana Rose ni, jangan lupa klik dan baca berita okay!

Hiburan Sat, 23 Jun 2018

Bapa Mendiang Micheal Jackson Kini ‘Nazak’

Tahap kesihatan bapa saya memang tidak memuaskan, tetapi perkataan ‘nazak’ dilihat agak kasar dan ia dinyatakan oleh penulis dan bukan saya.

Relationships Thu, 22 Nov 2018

Lelaki Baca Ini! Siapa Sakiti Hati Isteri Memang Allah Jadikan Hidupnya Melarat

Kaum lelaki yang bergelar suami, baca perkongsian ini. Semoga bermanfaat!

Hiburan Sun, 4 Aug 2019

刘思延自创「失恋疗愈套餐」813首播单曲 《海滩上的字》

Suzanne刘思延揪心单曲 《海滩上的字》8月13日起首播,蜜糖吐司初体验,女汉子粉红心大爆发自创「失恋疗愈套餐」!

| Live TV