Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: Salma Syahbuddin September 25, 2018 @ 10:00am

Teruja Dengan Konsert Doa Buat Kekasih, Ramli Sarip Gamit Nostalgia

Penghibur sepanjang zaman, Datuk Ramli Sarip dan Khatijah Ibrahim akan berkongsi pentas yang sama bagi menjayakan Konsert 30 Tahun Doa Buat Kekasih yang akan berlangsung pada 6 Oktober ini bertempat di Istana Budaya.

Ramli mengakui, konsert ini pastinya mencetuskan momen yang indah buat semua audiens yang datang menyaksikan konsert ini nanti. Ini kerana, mereka akan menyaksikan sebuah persembahan dan bukannya pertunjukkan.

” Antara lagu-lagu yang akan kami persembahkan pada Konsert Doa Buat Kekasih nanti ialah lagu-lagu yang telah tersimpan selama 30 tahun tetapi tidak dipersembahkan kepada khalayak disebabkan pada ketika itu, isunya adalah berambut panjang.” Katanya ketika ditemui oleh xtra.com.my

Ketika sesi temubual bersama Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim bertempat di Khadijah’s Kitchen, Petaling Jaya

Mengakui berasa teruja dengan Konsert Doa Buat Kekasih yang akan berlangsung di Istana Budaya nanti, Ramli mengakui Konsert Doa Buat Kekasih juga merupakan antara konsert yang sangat penting buat dirinya, Datuk Khatijah Ibrahim dan juga peminat setia mereka.

” Semua show kecik ataupun besar benda tu penting tetapi, yang mana benda ni tak banyak orang sampai ke level ini, kerana perjalanan mereka kadang-kadang tergendala, terhad dan sebagainya. Mungkin daripada faktor masalah kesihatan, masalah-masalh peribadi dan lain-lain. Tapi alhamdulillah ini adalah perjalan buat kami yang tidak diduga sampai ke tahap yang begini. Tapi kami yakin benda ni akan sampai kerana kesihatan yang diberi, alhamdulillah dan masih boleh berfikir, membaca dan buat kerja.”

Ramli juga menyifatkan dengan adanya Konsert Doa Buat Kekasih ini, ia secara tidak langsung merupakan satu sejarah buat industri dan dirinya sepanjang bergelar artis lagenda yang telahpun berada dalam industri seni tanah air selama 50 tahun.

” Dan bagi kami, ini merupakan satu sejarah buat diri kami , industri maknanya satu konsert duet yang proper, yang mempunyai lagu yang cukup dan tema yang baik dan saya rasa susunan muzik keseluruhan dan sebagainya memang kami sendiri excited. Dan saya rasa persembahan mungkin akan berjalan selama dua jam setengah. Dan mempunyai empat segmen. Dimana segmen yang pertama, segmen duet akustik set bersama Datuk Khatijah, dan Datuk Khatijah akan ambil alih untuk segmen kedua dan saya akan ambil segmen yang ketiga. dan segmen yang keempat nanti kami akan bergabung semula.” 

Datuk Khatijah Ibrahim bersama Datuk Ramli Sarip ketika ditemui di Petaling Jaya

” Setiap kali membuat persembahan kita diuji dengan idea baharu yang segar yang ada disekitar kawasan kita dan itu kena terap dan ia mesti bagus supaya apabila penonton keluar daripada menyaksikan persembahan, mereka akan membawa keluar satu kepuasan.” Jelasnya mengenai Konsert ini nanti.

Justeru itu, kepada peminat setia lagu-lagu seperti Jarak Setia, Ku Miliki Bayangmu, Zapin Berperi dan Doa Buat Kekasih, anda bolehlah dapatkan tiket secepat yang mungkin kerana pastinya konsert ini adalah yang terbaik yang pernah anda saksikan!

Buat Datuk Ramli Sarip dan Datuk Khatijah Ibrahim, team xtra mendoakan semoga sentiasa sukses dan semuanya berjalan dengan  lancar.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 9 Jan 2018

Kendall Nampak Tua Dah Betul Ke?

Dari gambar tidak kelihatan tetapi bila berdepan OMG..

TECH Mon, 29 Oct 2018

6 Perkara Yang Anda Boleh Lakukan Dengan Telefon Android Lama

Tidak tahu apa yang hendak dibuat dengan telefon lama anda?Bacalah tips ini.

Contest Mon, 15 Jul 2019

Wow! Peminat #ICSYVMYSuaraSiapaTu, Berpeluang Menang RM2000!

Stay tune bagi korang yang nak menang duit RM2000 tu!

Selebriti Fri, 17 Apr 2020
Hiburan Sun, 30 Dec 2018

Jutawan Alha Alfa Selamat Bertunang

Sama cantik sama padan… Tahniah Datuk Alha Alfa & pasangan!

Events Fri, 5 Jan 2018

SHEILA ON 7 KEMBALI BERSATU?

Kepada semua SheilaGank jangan lepaskan peluang untuk melompat lebih tinggi bersama Sheila On 7 yang akan berlangsung di StarXpo Hall, KWC Fashion Mall, Kuala Lumpur

Hiburan Tue, 17 Jul 2018

Siapa Pelakon Sindir Pengacara Wanita Melodi?

Syazwan Zulkifly memuatnaik status yang menyindir dan berunsur kasar sekaligus mengkritik gaya pengacaraan Janna Nick dalam Melodi. Bagaimanapun, pelakon itu tampil memohon maaf

LIFESTYLE Wed, 12 Dec 2018
Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Victor李俊颉全新单曲延迟推出让路投票日

Victor李俊颉阔别6年再推单曲就撞上全国大选投票日,因而决定展延单曲推出的计划,待履行公民责任后再推出。

| Live TV