Hiburan By: Del14 December 9, 2019 @ 7:15pm

Tiga Tahun Menanti, Hafiz Teruja Ke Pentas Final AJL 34!

Penyanyi lagu Kisah Cinta Kita, Hafiz Suip yang berjaya mara ke final Anugerah Juara Lagu (AJL) yang ke-34 selepas tiga tahun menanti, tidak dapat menyembunyikan debarannya apabila berpeluang untuk kembali beraksi di pentas majlis anugerah yang berprestij itu. 

Bukan kaleng-kaleng, Hafiz pernah dinobatkan sebagai pemenang Vokal Terbaik AJL selama tiga kali tetapi kali ini dia enggan terlalu berharap. 

“Saya anggap kesempatan untuk kembali bersaing sebagai bonus.  Mungkin wajah saya kelihatan tenang, namun hanya Tuhan yang tahu debaran yang bakal dilalui. 

“Biarpun sudah ada pengalaman, ia tidak memberikan saya kelebihan kerana sesiapa sahaja yang bertanding pasti akan mengalami perasaan itu. 

“Saya hanya berusaha memberikan yang terbaik, selebihnya saya serahkan pada rezeki,” kata Hafiz kepada BH Online. 

Lagu Kisah Cinta Kita dicipta oleh Ikhwan Fatanna dan Ayden Ali, manakala lirik ciptaan oleh Datuk A. Aida adalah salah satu lagu yang popular tahun 2019 dan kerap dimainkan di corong radio. 

Hafiz yang sedang menanti kelahiran anak keduanya Februari tahun depan menyifatkan pemilihan lagu Kisah Cinta Kita ke pentas final AJL sebagai menumpang rezeki anak. 

Juara Akademi Fantasia musim ketujuh itu tetap meluangkan masa membuat persiapan menjelang kemuncak AJL 34 yang juga jatuh pada Februari depan walaupun perlu memberi perhatian pada isterinya, Nureffy Jasreel Abdullah dan melengkapkan persiapan bagi menyambut kelahiran bayi mereka. 

“Buat masa ini, saya belum membuat sebarang perancangan mengenai konsep persembahan pada malam itu nanti.  Namun, saya berazam memberikan sesuatu yang berbeza supaya peminat dapat melihat kematangan Hafiz Suip sebagai penyanyi,” katanya. 

AJL 34 juga menyaksikan persaingan menarik apabila ia bakal menemukan rakan seperjuangannya dari Akademi Fantasia dahulu iaitu Hazama & The Penglipurlara dan Akim & The Majistret. 

“Selepas tiga tahun tidak beraksi di pentas AJL, saya teruja dapat kembali.  Lebih seronok kerana Hazama dan Akim turut ada bersama, terasa seperti ‘reunion’ pula,” katanya yang pernah berentap dengan dua penyanyi itu pada kemuncak AJL 31. 

Sumber Foto: Instagram @hafizsuip

Sumber: BH Online

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 8 Feb 2020

POWER! Persembahan Interlude #AJL34 Yang Mengimbau Kenangan, Confirm Korang Akan Sing Along!

Kalau nak throwback lagu karya Dato’ M. Nasir, memang banyak sangat.

TECH Tue, 18 Dec 2018

Lazada Saw 1.3 Billion Visits During 11.11 and 12.12 Sales

That’s a crazy amount of people visiting the website and app!

Hiburan Sat, 21 Jul 2018

Suami Dituduh Curang, Sharifah Sakinah Bengang?

Siapa Anda, Pelik Gila? Siapa tak bengang kan, tiba-tiba tak semena-mena hantar mesej menuduh macam tu. Sabarlah ya…

TECH Wed, 5 Dec 2018

Travel with a Virtual Doctor Wherever You Go with AirAsia Travel Protection

Now you don’t have to worry about getting medical help on the go.

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Rindukan Ustaz Adam Dan Nur? Ini Berita Baik Untuk Anda!

“Utk para peminat drama Nur, officially abam would like to announce NUR2 akan masuk set tak lama lagi,” tulisnya dan ditag nama-nama pelakon dan krew yang terlibat di dalam Nur sebelum ini seperti @aamyrarosli @syafiqkylez @khiriah17 @azhan_rani @jalaludinhassan @fatimahabukar @therajaatiqullah @rienadiana_ @elmymoin_ @mathnirazak7 @kunamuzani dan ramai lagi.

Trending Mon, 15 Jun 2020
Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Siapa “H” Dihati Nelydia Senrose?

Walaupun sebelum ini Nelydia mengakui masih single, tetapi menurut beberapa sumber Nelydia kini sedang dilamun cinta dengan seorang jutawan muda yang dikenali sebagai Mr H?

Contest Sun, 1 Sep 2019

Korang Nak Tahu Siapa Pemenang #ICSYVMY #SuaraSiapaTu?

Jangan lepaskan peluang untuk tengok sendiri nama pemenang bagi episod 11 ICSYVMY

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

年少915合体!亮相山脚下男孩演唱会

「大叔男团」山脚下男孩25周年《都有你在》演唱会剩下不到一个月就要举办!大马80后集体回忆的本地组合「年少」方泂镔和黄启铭也首肯当特别嘉宾,让山脚下男孩感动大呼:「兄弟真够义气!」

| Live TV