Featured By: Atiqah Johari August 9, 2022 @ 10:08pm

TikToker ‘Stitch’ Video Ucap Ayat Lucah K*lent*t, Ini Respons Penyanyi Baharu Dalia Farhana – “Lepas Tahu Exact Meaning, I Rasa…”

Heboh di laman sosial Twitter apabila penyanyi baharu dan pempengaruh, Dalia Farhana membuat ciapan berkaitan isu yang berlaku terhadap dirinya dengan seorang pempengaruh media sosial yang dikenali sebagai Rezza.

Isu ini terjadi apabila Rezza menggabungkan (stitch) sebuah video penyanyi wanita itu dengan menggunakan dialek Sarawak di aplikasi TikTok.

Namun begitu, isu ini timbul bila ada individu yang tampil memberi penjelasan mengenai ayat yang ditutur pempengaruh tersebut dengan menghantar kiriman mesej mendakwa Rezza mengucapkan kata-kata yang berunsur lucah yang membabitkan alat sulit wanita.

Rezza yang juga merupakan peserta program pertandingan nyanyian kanak-kanak yang bersiaran di stesen televisyen berbayar pada tahun 2016 itu mengucapkan ayat yang membawa maksud menjentik kemaluan dan mendapat perhatian wargamaya.

“Ee datang la kenja nya tok, pesit kel*ntit kitak klk,” ucap Rezza.

   

Susulan itu, rata-rata wargamaya yang berasal dari Sarawak berasa kesal dan malu akan tindakan Rezza itu serta meninggalkan komen yang berbaur negatif kepada Rezza.

       

Walaubagaimanapun, Dalia memaklumkan bahawa dia dapat merasakan kata-kata yang keluar dari mulut Rezza merupakan perkara yang tidak sopan namun tidak mengetahui makna sebenar.

Dalia menjelaskan bahawa dia tidak kisah apa reaksi yang diberi oleh wargamaya mengenai kandungan-kandungan yang dimuat naik kerana dia hanya melakukannya sekadar untuk berseronok.

“Honestly I don’t really mind what or how people react to my content (which I obviously posted just for fun hehe and I’m glad many people also faham yang content I tu saja saja bukannya serious pun), I can’t control people’s response and how they want to take / understand my content. Plus, their content / response is a reflection of themselves and their mindset,” tulisnya.

Namun begitu, selepas menerima pelbagai kritikan, Rezza telah memuat naik video permohonan maaf atas tindakannya itu di platform TikTok.

Pernah tampil dengan single Cintaku Dalam Cawan dan Biar Sayang, Dalia merupakan artis wanita baharu yang bernaung di bawah syarikat XO House.

Selain Dalia, XO House turut menguruskan kerjaya penyanyi Iman Troye.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

KANG GARY REVEALS THE TRUTH ABOUT HIS FAMILY AND DISAPPEARANCE

When Kang Gary decided to leave Running Man, many people have been truly heartbroken. However, after that, he continued to give surprises as he suddenly got married and subsequently went missing from the public’s view.

Featured Sat, 25 Sep 2021

Tak Berniat Sembunyi Berita Baik, Syamel Sahkan Ernie Zakri Hamil 4 Bulan

Spekulasi mengenai kehamilan penyanyi berbakat, Ernie Zakri akhirnya terjawab apabila suaminya, Syamel mengumumkan isterinya kini hamil anak sulung hasil perkahwinan mereka. Penyanyi lagu Kau Pun Sama itu berkongsi khabar gembira itu di laman Instagram. “Alhamdulillah

Trending Thu, 27 Feb 2020

“Dah Memang LGBT Haram, Haram Tetap Haram”- Netizen Pertikai Lagu Akhir Zaman Bunkface

Tidak kurang daripada 24 jam lagu terbaru daripada kumpulan Indie, Bunkface iaitu Akhir Zaman dikeluarkan, single tersebut kini trending dan hangat diperkatakan di laman sosial. Lagu yang berjudul Akhir Zaman itu kini menjadi topik bualan

Contest Tue, 6 Aug 2019

Dapatkan Klu Dan Menang RM2000 Dalam #ICSYVMY #SuaraSiapaTu

Jangan lepaskan peluang korang untuk bawa balik wang tunai dari kami!

Trending Sun, 27 May 2018

Jalani Pembedahan Buang 468 Batu Karang Daripada Hempedunya

Jalani Pembedahan Buang 468 Batu Karang Daripada Hempedunya Wanita Akui Gemar Makanan Berminyak

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

‘Kekasih Luna Yang Mana Ya?’- Luna Maya Respon ‘Sindiran’ Baim Wong

Luna tidak berseorangan kerana percutian itu turut disertai oleh beberapa sahabat mereka.

Featured Thu, 27 May 2021

Langgar SOP, Siti Nurhaliza & Datuk K Dikompaun RM10,000

Berikutan pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) ketika majlis tahnik anak keduanya, Muhammad Afwa pada 26 April lalu, penyanyi terkenal tanah air, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa masing-masing dikenakan kompaun

Hiburan Fri, 21 Dec 2018

Grant Gustin Finally Marries Sabahan Girlfriend!

Congratulations to the lovely couple.

| Live TV