Hiburan By: SGMS Putri July 14, 2018 @ 12:58pm

TIME Beri Amaran Kepada Telekom Malaysia

Awal minggu ini, kita dihidangkan dengan pengumuman berkenaan pakej unifi Turbo daripada Telekom Malaysia(TM) kepada semua pelanggan mereka. Ia tentunya merupakan satu berita yang amat menggembirakan pengguna internet di Malaysia yang sudah lama mengidamkan internet yang lebih pantas.

TM telah menjanjikan peningkatan kelajuan sehingga 10 kali lebih pantas tanpa mengenakan sebarang cas tambahan kepada pelanggan unifi bermula bulan hadapan. Antara naiktaraf yang dijanjikan ialah pelanggan pakej unifi 100Mbps mereka bakal menerima naiktaraf kepada 800Mbps, manakala pengguna Streamyx pula akan dinaiktaraf kepada unifi sempena promosi ini.

Menyedari perkara itu, sebuah lagi penyedia perkhidmatan internet(ISP) terkemuka negara, TIME telah mengirimkan ucapan tahniah kepada TM atas usaha mereka untuk mempertingkatkan taraf kelajuan internet di negara ini. Mereka turut memuatnaik satu surat terbuka berbentuk ‘amaran’ kepada TM melalui Facebook rasmi mereka.

Bagaimanapun, ia bukanlah berbentuk amaran keras. Surat berkenaan lebih kepada satu peringatan bagi TM bahawa mereka tidak akan berdiam diri dan membiarkan pelanggan mereka berpindah ke TM selepas ini.

TIME turut mengajak TM untuk terus komited dalam memberi dan memperluaskan perkhidmatan internet fiber di seluruh negara pada masa akan datang. Kiriman ini seolah-olah memberi bayangan bahawa TIME akan hadir dengan promosi mereka tersendiri tidak lama lagi.

‘Pertelingkahan’ antara mereka ini merupakan satu perkembangan yang amat baik bagi pengguna internet di Malaysia. Ia akan menyebabkan bukan sahaja TM dan TIME, malah semua penyedia perkhidmatan internet yang lain bersaing secara sihat dengan menawarkan pakej terbaik bagi menarik perhatian pelanggan.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 17 Jul 2019
Hiburan Mon, 25 Mar 2019

蔡琴《2019有琴有艺》云顶演唱会!常青名曲608共庆父亲节

蔡琴重返大马开唱!6月8日在云顶举办《2019有琴有艺》演唱会,与歌迷共庆父亲节。

Hiburan Mon, 13 Aug 2018

‘Kilang Untuk Ketawa’ Dah Ada Di Malaysia?

Pengasasnya, Harith Iskander mahu premis ini berkembang sebagai hab pendidikan yang menawarkan bimbingan dalam pengucapan khalayak dan korporat selain membina keyakinan diri anak kecil.

Hiburan Wed, 19 Dec 2018

Sabyan Gambus Gegar Stadium Malawati 12 Januari Depan

Kumpulan terkenal dengan lagu Deen As Salam ini akan menghiburkan peminat dengan alunan selawat 12 Januari depan. Jom dapatkan tiket sekarang!

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Prank Buah Hati, Patung Maskot Itu Hanya Sewa Bukan Beli

Baru-baru ini, Zara Zya telah membuat kejutan terhadap kekasihnya itu dengan menyarungkan mascot beruang. Video kejutan itu tular dan sejak daripada itu, ramai yang bertanyakan di mana agaknya Zara mendapatkan patung maskot itu ya?

TECH Fri, 2 Mar 2018

Cara Menyekat Laman Sesawang Lucah Pada Peranti Pintar Anak Anda

Peranti pintar sekarang bukan sahaja digunakan oleh orang dewasa, malah kanak-kanak juga pandai menggunakannya. Walaubagaimanapun, kita haruslah mengawasi penggunaan mereka apatah lagi banyak laman sesawang lucah yang boleh memberikan kesan negatif kepada anak anda. Dilema […]

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Ada Apa Dengan The Weeknd Dan Selena Gomez?

Wow, buat lagu tentang ex girlfriend. Masih belum move on ke?

Events Wed, 14 Aug 2019

Kuala Lumpur Fashion Week 2019 Suits Up for Ready to Wear Runway in August

Showcasing over 80 homegrown labels in 5-day, KUALA LUMPUR FASHION WEEK is set for its 7th and ready to show!

Hiburan Thu, 19 Sep 2019

Cinta Sharnaaz Ahmad Kembali Bertaut?

Mungkinkah ada sinar bahagia…?

| Live TV