Hiburan By: SGMS Putri July 14, 2018 @ 12:58pm

TIME Beri Amaran Kepada Telekom Malaysia

Awal minggu ini, kita dihidangkan dengan pengumuman berkenaan pakej unifi Turbo daripada Telekom Malaysia(TM) kepada semua pelanggan mereka. Ia tentunya merupakan satu berita yang amat menggembirakan pengguna internet di Malaysia yang sudah lama mengidamkan internet yang lebih pantas.

TM telah menjanjikan peningkatan kelajuan sehingga 10 kali lebih pantas tanpa mengenakan sebarang cas tambahan kepada pelanggan unifi bermula bulan hadapan. Antara naiktaraf yang dijanjikan ialah pelanggan pakej unifi 100Mbps mereka bakal menerima naiktaraf kepada 800Mbps, manakala pengguna Streamyx pula akan dinaiktaraf kepada unifi sempena promosi ini.

Menyedari perkara itu, sebuah lagi penyedia perkhidmatan internet(ISP) terkemuka negara, TIME telah mengirimkan ucapan tahniah kepada TM atas usaha mereka untuk mempertingkatkan taraf kelajuan internet di negara ini. Mereka turut memuatnaik satu surat terbuka berbentuk ‘amaran’ kepada TM melalui Facebook rasmi mereka.

Bagaimanapun, ia bukanlah berbentuk amaran keras. Surat berkenaan lebih kepada satu peringatan bagi TM bahawa mereka tidak akan berdiam diri dan membiarkan pelanggan mereka berpindah ke TM selepas ini.

TIME turut mengajak TM untuk terus komited dalam memberi dan memperluaskan perkhidmatan internet fiber di seluruh negara pada masa akan datang. Kiriman ini seolah-olah memberi bayangan bahawa TIME akan hadir dengan promosi mereka tersendiri tidak lama lagi.

‘Pertelingkahan’ antara mereka ini merupakan satu perkembangan yang amat baik bagi pengguna internet di Malaysia. Ia akan menyebabkan bukan sahaja TM dan TIME, malah semua penyedia perkhidmatan internet yang lain bersaing secara sihat dengan menawarkan pakej terbaik bagi menarik perhatian pelanggan.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 1 Jan 2020

Hazama Tak Takut Kalah Dengan BBNU

Betul! Baru atau lama, masing-masing hebat!

Hiburan Fri, 1 Nov 2019

‘Saya Tahu Ayah Layak’- Anak Allahyarham Pitt Hanif Buat Penonton Sebak

ernyata jangkaan kami tidak salah. Sebagai anak, sudah tentu saya amat bangga sekali dengan kemenangan ini. Ini untuk ayah…

Hiburan Thu, 25 Apr 2019
Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Rawat Hati Terluka, Selena Pindah Keluar Dari LA?

Selepas putus cinta, Selena nekad berpindah dan mahu menjalani kehidupan lebih sederhana.

Hiburan Fri, 2 Feb 2018

Ismail Izani Mudah Jatuh Hati Pada Gadis Lembut

Ismail Izani suka tengok gadis lemah lembut persis ibunya dan mudah jatuh hati pada gadis lembut

Hiburan Wed, 5 Sep 2018

汪明荃忙碌停不下来!1027云顶开唱

「阿姐」Liza汪明荃将于10月27日(星期六)在云顶云星剧场开唱!老公罗家英将任演唱会特别嘉宾,势必为歌迷带来耳目一新的精彩演出。

Hiburan Fri, 11 Oct 2019
Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Real Estate Agent Gets Fired After Slamming BTS with Racist Remarks

BTS’ fans hunted down the man and found out where he worked. Naturally, the company let him go after they found out about his horrible words.

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

陶晶莹直呼:演唱会前有彩蛋!新歌单追加7首曲目宠粉

出道29年的陶晶莹(陶子)来马来西亚举办大型售票「陶晶莹的1999年演唱会」,消息公开后再加上她本人亲自来马宣传为演唱会「助攻」,粉丝狂扫票。

Hiburan Thu, 9 Nov 2017

#BEST WISHES MAWARAF

Menggunakan hashtag #mawaraf, Raf Yaakob dan Mawar Rashid telah diraikan oleh keluarga terdekat semasa majlis bersiram dan berinai yang telah dijalankan disalah sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur.

| Live TV