Hiburan By: Padin September 29, 2021 @ 6:25am

Usahawan Sate Daging Batang Pinang Juara Pusingan Pertama ‘Usahawan Buletin FM’

Pusingan pertama Usahawan Buletin FM menyaksikan Nur Sabrina Anuar dari Sentul, Kuala Lumpur dengan idea perniagaan Sataysfaction; gerai sate daging batang pinang telah diangkat sebagai juara yang membawa pulang RM25,000 dan slot iklan di Buletin FM bernilai RM175,000.

Berlangsung pada Jumaat lalu, Sabrina telah melalui beberapa cabaran sepanjang menyertai Usahawan Buletin FM dan mendapat markah keseluruhan sebanyak 315.5 markah yang dinilai oleh juri harian yang juga merupakan juri tetap, Encik Wan Arjunawan Wan Halim, Perunding Perniagaan serta Francais & Ketua Pegawai Eksekutif Entrepreneur Culture Incorporated.

Seramai empat orang peserta telah terpilih untuk melalui empat cabaran berbeza antaranya mereka perlu menjual produk di hadapan juri tetap melalui platform digital.

Selain itu, mereka juga perlu menghadapi cabaran bagaimana untuk menguruskan pelanggan dimana setiap peserta diberikan situasi bersama pelanggan.

Cabaran yang ketiga adalah peserta perlu menyelesaikan masalah yang dihadapi dalam perniagaan mereka dan yang terakhir adalah mereka perlu menghasilkan iklan radio mereka sendiri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by buletinfm (@buletinfm)

“Kami ingin mengucapkan tahniah kepada Sabrina kerana telah berjaya menjadi juara Usahawan Buletin FM bagi pusingan pertama. Beliau telah berjaya mengharungi pelbagai cabaran dan berjaya menarik perhatian juri profesional dan seterusnya bergelar juara.

“Kami di Media Prima Audio mengambil inisiatif untuk mengadakan kempen sebegini adalah bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia yang ingin memulakan bisnes baharu atau mengembangkan bisnes lama atau sederhana mereka melalui pembiayaan dana perniagaan.

“Menerusi kempen ini juga, diharap dapat membantu mereka yang terkesan disebabkan penularan Covid-19 serta mampu menangani masalah berkaitan perniagaan mereka. Orang ramai masih boleh menghantar penyertaan idea bisnes mereka dan berpeluang menjadi seperti Sabrina,” kata Nazri Noran selaku Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Audio.

Orang ramai masih lagi boleh menghantar idea bisnes mereka menerusi website www.buletinfm.audio dan cari pautan Usahawan Buletin FM. Untuk pusingan kedua ini penyertaan boleh dihantar sebelum 11.59 malam, 3 Oktober 2021.

Setiap pagi, Ally Iskandar dan Hawa Rizwana akan menghubungi pendengar yang telah menghantarkan idea perniagaan mereka menerusi segmen Fokus Pagi Bersama Ally Iskandar & Hawa Rizwana (6 pagi – 10 pagi). Mereka bersama-sama juri profesional akan menilai idea-idea perniagaan yang telah dihantarkan.

Buletin FM boleh didengari menerusi frekuensi 101.3FM di Lembah Klang; 90.2FM Penang; 93.6FM Kuala Terengganu; 88.6FM Kota Bharu; 107.3FM Alor Setar; 104.3FM Sarawak.

Secara alternatif, para pendengar juga boleh mendengar Buletin FM secara live streaming di www.buletinfm.audio dan YouTube Buletin TV. Untuk perkembangan dan pengisian digital berinfomatif, boleh terus ikuti laman sosial Buletin FM di Facebook Buletin FM, Instagram @buletinfm dan Twitter @buletinfm dan Whatsapp di 017-276 5656. Buletin FM juga boleh didengari menerusi aplikasi Audio+, yang boleh dimuat turun di Apple App Store, Google Play dan Huawei App Gallery.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 25 Jul 2019

相隔8年再出发!欣彦「大玩性感」用音乐唱游亚洲

相隔8年Zyen欣彦再次以「芭莎公主」身份发行全新专辑,服装造型更是大露事业线,不惧走光!

Hiburan Wed, 8 Jan 2020
Hiburan Fri, 17 May 2019

#setulusikhlas: Makcik Cleaner Buat Hari Fikry Ibrahim Lebih Semangat?

Senyum kan percuma…korang dah senyum ke harini?

Events Fri, 24 Aug 2018

#xtraEksklusif : 15 Tiket Percuma Untuk Anda Menyaksikan Nick Young !

Tetapi, jangan risau! Kami ada berita baik untuk korang yang meminati lelaki berdarah iban-english ini, kenapa? Baca artikel sepenuhnya

Hiburan Thu, 19 Sep 2019

Noor Nabila Mohon Hak Penjagaan Sementara Jebat Jayden

Harap-harap Bella mahupun Sharnaaz boleh berbincang secara baik demi kepentingan Jebat Jayden.

Hiburan Thu, 15 Feb 2018

SLAM, EXIST RANCANG ‘BERSATU’

Baik Zamani mahu pun Ezad Lazim, kedua-dua artis popular ini masih masih hangat dan menjadi rebutan pihak penganjur sehingga kadangkala  terpaksa berkejar ke lokasi lain pada hari yang sama untuk memenuhi undangan serta mengubati rindu peminat.

Hiburan Tue, 30 Jul 2019

Sufian Suhaimi Kembali Bercinta?

Tanpa berselindung, Sufian mengaku meminati Jasmine yang kali pertama ditonton ketika mengendalikan program sukan bola sepak.

Hiburan Fri, 23 Mar 2018

Kenapa Intan Sarafina Tinggalkan Malaysia?

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi, Intan Sarafina yang suatu ketika dulu pernah popular dengan lagu Kembali. Selepas sahaja mengikuti program realiti nyanyian tersebut, nama Intan dilihat kembali menyepi dalam dunia hiburan tanah air. Kenapa?

Hiburan Thu, 10 Jan 2019

蔡迪伸被问到怕!新曲直白《你不要再问我几时结婚》

蔡迪伸被问到怕!全新创作《你不要再问我几时结婚》直接了当的唱出其真实感受。

| Live TV