Featured By: Atiqah Johari October 7, 2022 @ 4:20pm

[VIDEO] Dihentam Netizen Akibat Konsep ‘Photoshoot’ Melampau, Tya Ariffin Dedah Hal Sebenar! – “You All Kena Sabar Sebab…”

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok yang memaparkan pelakon dan usahawan, Tya Ariffin sedang menjalani penggambaran.

Namun, konsep yang digunakan dikritik keterlaluan kerana mempunyai babak gaya panas seperti dilihat menerusi video yang disebarkan oleh individu tidak bertanggungjawab.

Susulan itu, Tya Ariffin dengan tenang tampil memberi penjelasan mengenai video sesi penggambaran tersebut.

Menurut Tya, video tersebut ditularkan oleh individu yang tidak bertanggungjawab dan dia menyedari apabila ramai yang menghantar Direct Message (DM) serta meninggalkan komen negatif terhadapnya.

“Tya dapat tahu sebenarnya ada dah ramai orang yang tiba-tiba DM Tya atau komen negatif.

“Sebenarnya video yang telah ditularkan oleh orang yang tak bertanggungjawab.” Ujarnya.

Katanya lagi, video tersebut bukanlah seperti yang ditularkan malah bukan untuk dikongsi kerana video sebenar akan disiarkan pada tarikh lain.

Jelas Tya, video-video tersebut telah digabungkan dan individu tersebut membuat perspektif sendiri.

“Video tersebut adalah bukan sepatutnya untuk dikongsikan… sepatutnya video sebenar akan dilancarkan pada tanggal 10 Oktober ini.

“Tetapi… ada pihak yang dia ambil masa kita shooting, kadang-kadang kita shooting pun masa tu ada orang daripada luar kan, ada team semua, kru semua membuatkan dia compile video, dia buat perspektif sendiri dan dia mengundang perspektif orang lain juga,” jelasnya.

Oleh itu, Tya memaklumkan bahawa dia berasa sedih ketika video tersebut tersebar awal sehingga membuatkan orang ramai mempunyai pandangan yang berbeza.

“Tya sedih ketika video tu dah keluar awal dan dia membuatkan perspektif orang berbeza dan Tya pesan pada semua you all kena bersabar dan tengok sebenar macam mana video tersebut apa yang akan jadi pada tanggal 10/10 kerana Tya tak boleh bagitau sekarang.

“Terima kasih juga kepada yang memahami dan yang sokong Tya,” ucapnya menerusi video penjelasan.

@tyaarifinnw Terimakasih yang sudah memahami ❤️ #10.10 #tyaarifin #jamumutyara #viral #fyp ♬ suara asli – Tya Arifin

ARTIKEL BERKAITAN: [VIDEO] Berbaring Atas Katil, Pakai Bathrobe, Viral Tya Ariffin Rakam Video Selit Adegan Panas! Netizen Dakwa Marketing

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 16 Nov 2017

FARAH MENDOZA DIBANTAI 7 LELAKI?

Farah sekali lagi menjadi bualan apabila Micheal Ang pula membuat kenyataan berbaur amaran menyifatkan Farah mempunyai bad attitude dalam produksinya berhubung rakaman adegan cium antara Fattah Amin dan Janna Nick yang dikecam teruk oleh netizen.

Trending Thu, 28 Apr 2022
Trending Mon, 26 Aug 2019

Kerana Percaya Pada ‘Polis Palsu’ , Rugi RM67,000

Kerana percaya pada ‘polis palsu’ , rugi RM67,000

Hiburan Thu, 2 May 2019

Tangan besi, Penyanyi ‘Black’ tetap bertenaga

Pembedahan memasukkan besi ke dalam tangan kirinya yang patah tidak menghalang Black Hanifah, meneruskan kerjaya seni seperti biasa.

Hiburan Sun, 15 Dec 2019

Hafreez Adam Akhirnya Jawab Spekulasi, Putus Tunang Bulan Lalu…

Kalau dah jodoh, tidak ke mana…doakan lah yang baik-baik untuk mereka.

Trending Fri, 23 Apr 2021
Trending Thu, 19 Mar 2020

Covid-19 : Akhirnya! Rakyat Malaysia Yang Terkandas Di Itali Dan Iran Dibawa Pulang Ahad Ini

Diharap semoga perjalanan rakyat Malaysia untuk pulang ke tanah air berjalan dengan lancar

Hiburan Fri, 1 Dec 2017

Selamat Hari Jadi Pokemon

Saksikan pengembaraan Pikachu dan Ash dalam pencarian Pokemon Lagenda bernama Ho-Oh

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

‘Kau Pun Sama’ Bukan Gimik Cinta Dengan Ernie

Dipendekkan cerita, kita perlu tahu beza gimik untuk sesuatu perkara yang apa yang patut atau sebaliknya… Fikir-fikirkanlah ya netizen sekalian!

Hiburan Mon, 23 Dec 2019

Muncul Juara GV6, Naqiu Simpan Hajat!

Tahniah Naqiu & Hady Mirza!

| Live TV