Featured By: Atiqah Johari September 8, 2022 @ 6:43pm

[VIDEO] Gara-Gara ‘Menjawab’, Individu Kongsi Nyanyian Ifa Raziah Ketika Raptai – “Tiba-Tiba Ada Bunyi Tarzan”

Persembahan penyanyi Ifa Raziah di minggu ketiga program Terpaling Juara masih menjadi bualan apabila dia memberikan persembahan yang kurang baik.

Penyanyi dangdut ini meletakkan kesalahan kepada busana yang menjadi punca dia hilang fokus ketika membawakan lagu Sepi Sekuntum Mawar Merah, nyanyian asal Ella.

Malah, Ifa memaklumkan bahawa dia telah berlatih dengan baik dan tidak ada sebarang masalah ketika raptai dijalankan.

Namun, muncul individu yang membuat perkongsian video sesi raptai Ifa dan mendakwa kualiti nyanyiannya sama sahaja seperti siaran langsung.

“Nak tengok penyanyi kesayangan korang rehearsal?

“Dia cakap time rehearsal ni dia nyanyi lagi baik daripada time dia perform,” tulis individu itu.

@mrdrama2021 Nilai kan sendiri.. Aku geram sbb dia ni kurang ajar.. Tak reti nak jawab elok2.. Kalau bukan sebab peminat/penonton ko bukan Sapa2 pun lah.. So kalau tau dah tua, jgn SOMBONG dlm berkata2.. Nak org respect ko, adab tu jaga.. #sepisekuntummawarmerah #rehearsal #ifaraziah #terpalingjuara #syoksendiri ♬ original sound – MrDrama

Jelas individu itu, dia tidak beriya untuk mencari video Ifa menyanyi sewaktu raptai namun disebabkan tindakan penyanyi itu ‘menjawab’ komen juri membuatkan dirinya geram.

“Aku kalau dia tak menjawab hari tu, tak adalah nak beriya nak cari video rehearsal ni,” ulasnya.

Bukan itu sahaja, dia turut menyamakan kualiti nyanyian Ifa dengan dirinya yang bukan seorang penyanyi profesional.

“Aku rasa sama je quality nyanyian dia dengan aku.

“Sebab aku pun kalau menyanyi pun lebih kurang makcik ni. Nyanyi ke laut dalam namanya.

“Kalau tak percaya nanti aku post video aku menyanyi pulak,” sindirnya.

Individu itu turut meluahkan rasa berang terhadap sikap Ifa yang didakwa kurang ajar.

“Nilaikan sendiri… Aku geram sebab dia ni kurang ajar. Tak reti nak jawab elok-elok, kalau bukan sebab peminat atau penonton kau bukan siapa-siapa pun lah.

“So kalau dah tau tua, jangan sombong dalam berkata-kata. Nak orang respect kau, adab tu jaga,” tulisnya diruangan kapsyen.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet mendakwa Ifa syok sendiri dengan nyanyiannya.

         

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 11 Feb 2020
Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Skrip Zaman Sekarang ‘Kayu’, Jangan Bunuh Jiwa Kami!

Perlu ada common sense! Kandungan sesebuah drama itu sendiri tak kira lah cerita hantu atau cerita cinta, semuanya sama. Kebanyakan skrip sekarang, tiada ‘jiwa’…

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Tempoh 3 Hari Untuk Memadamkan Babak Bersentuhan Dalam Muzik Video

Apa sebenarnya yang terjadi diantara mereka berdua dan kenapa babak bersentuhan dalam video perlu dipadamkan ?

Hiburan Wed, 28 Nov 2018

Nick- Priyanka Kahwin 1 Disember?

Wow, betul ke ni? Tak sabar kami nak tengok wedding of the year!

Trending Wed, 26 Sep 2018

Anak Gaduh Bapa Campur Tangan, Rakan Sekelas Mati Ditikam Tanpa Belas Kasihan! Kejamnya!

Budak lelaki dijumpai terbaring dan berlumuran darah di atas lantai bilik air.

Hiburan Sat, 18 Aug 2018

Hadiah Untuk Seorang Biduan…

Bantuan yang diberikan itu amat melegakan kami sekeluarga kerana perpindahan tersebut dapat mengurangkan banyak kos perbelanjaan sewa yang cukup tinggi untuk kediaman sebelum ini.

Hiburan Sun, 21 Oct 2018

Auwww…Hati Kak Lina Pom Pom Dah Dimiliki

Ramai netizen yang gembira dengan khabar terbaru ini dan berharap hubungan Kak Lina Pom Pom bersama jejaka misteri ini bahagia seterusnya ke jinjang pelamin. Insya Allah…

Trending Tue, 17 Aug 2021

Tak Lagi Bergelar Menteri, Dr. Zulkifli Mungkin Akan Lebih Aktif di YouTube & Twitter Jawab Soalan Agama

Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri mungkin akan lebih aktif di saluran YouTube dan Twitter selepas tugasnya sebagai menteri berakhir semalam. Menerusi ciapan Dr. Zulkifli di

| Live TV