Featured By: Salma Syahbuddin September 21, 2022 @ 2:04pm

[VIDEO] Isu Packaging Sambal Dikritik, Ini Respons ‘Win’ Khairul Aming – “Bila Orang Bijak Berbicara…”

Pempengaruh media sosial, Khairul Aming tampil memberikan penjelasan berhubung kritikan yang diterima mengenai isu pembungkusan sambal keluarannya.

Menerusi video yang tular diaplikasi TikTok sejak semalam, seorang individu yang dikenali sebagai Cikgu Sammi Coach Biz dan Produk, memberikan kritikan terhadap bungkusan sambalnya yang dipenuhi dengan minyak.

Perkara itu sekaligus membuatkan Cikgu Sammi rasa curiga sama ada kualiti sambal tersebut akan terjejas atau sebaliknya.

Sementara itu, Cikgu Sammi turut memberikan cadangan agar Aming dapat meningkatkan mutu bungkusan dengan menambah kotak untuk tujuan perlindungan produk terbabit.[

 

Tidak hanya berdiam diri mengenai isu terbabit, Aming tampil dengan video maklum balas beserta penjelasan yang cukup ‘padu’ mengenai tindakannya untuk tidak menggunakan kotak sebagai satu daripada langkah-langkah perlindungan produk sambalnya itu.

“Thank you so much for the feedback and suggestions dari semua customer @sambalnyet . Feedback macam ni yang boleh tolong kita improve kan lagi kualiti produk kita,” tulisnya.

Dalam hantaran video tersebut, Aming memberikan empat tips mengapa produknya masih mengekalkan cara pembungkusan seperti biasa.

“First of all, saya nak minta maaf sangat-sangat sebab cikgu dah dapat sambal yang dah ada leaking hari tu… sampai habis minyak berselerak dalam parcel. Saya minta maaf kita akan ganti yang baru.

“Bukan kita tak mahu buat bungkusan kotak macam yang dah dicadangkan, namun ia sedikit terbatas kerana kami mengambil kira empat faktor.

“Ia adalah, kadar kerosakan yang rendah, time efficiency, cost effieciency dan yang keempat adalah ia untuk memudahkan kerja-kerja abang parcel untuk penghantaran,” katanya.

Tindakan Aming ini sekaligus menuai pujian positif warganet yang menyifatkan jejaka itu sebagai salah seorang contoh ketua yang baik terutamanya dalam menyelesaikan masalah berhubung produk keluarannya.

Malah, sikapnya yang sentiasa tenang dalam memberikan penjelasan membuatkan mereka yang tidak mengetahui hal berhubung perniagaan turut sama belajar daripada video yang dikongsikan.

Semenatra itu, Aming juga memaklumkan, pihaknya akan menggantikan sambal yang baru kepada pembeli yang menerima nasib yang sama dan meminta agar mereka menghubungi terus pihak perkhidmatan pelanggan.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 10 Oct 2019

“I am Grown Now And Make Choices As an Adult”, Miley Cyrus Clapped Back

Is Cyrus’ new romance a rebound or she has completely moved on?

Trending Mon, 9 Sep 2019

Dewan Tun Razak PWTC Terbakar!

Kebetulan MATTA fair sedang berlangsung dan api dapat dikawal

Hiburan Sat, 27 Jan 2018

Kenapa Hairul Azreen Dipanggil Polis

Pelakon lelaki Hairul Azreen telah dipanggil oleh pihak polis untuk siasatan.

Trending Wed, 21 Apr 2021

Ibu, Bapa & 4 Anggota Keluarga Deen Hot FM Positif Covid-19

Ibu bapa dan empat anggota keluarga penyampai radio Hot FM, Deen disahkan positif Covid-19. Menurut Deen atau nama sebenarnya, Nordin Madian, 33, ahli keluarganya yang tinggal di Miri, Sarawak kini sedang mendapat rawatan. “Saya baru

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Azhar Sulaiman ‘Tegur’ Pelakon Suka Memilih

Jangan rasa industri seni di Malaysia macam di Hollywood walhal tidak. Ramai yang berada dalam bidang ini suka berangan.

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Gong Hyo Jin Chooses Favourite Character She’s Played

And it’s not what most of us expected.

Hiburan Mon, 14 May 2018

众人为「大众妈咪」黎明姨庆最后的母亲节

拿督黎明设灵第2天适逢母亲节,黎明姨子女特地与公众一起为这位大马人三代集体回忆的“大众妈咪”庆祝她人生最后一个母亲节,场面温馨又伤感。其子女齐称黎明姨是一位“超级妈妈”,长媳更指黎明姨是世上无可取代的家婆!

Trending Fri, 15 Nov 2019

Do You Know Why Your Perfume Fades Too Easily?

Little did you know, here are three common perfume mistakes that you may have been doing all this while.

Trending Fri, 12 Feb 2021

Lagu #BaikSemula Versi Abang & Kakak Askar Ni Memang Terbaik!

Memang terbaik! Lagu #BaikSemula dendangan Faizal Tahir, Jaclyn Victor, Siti Nordiana dan Tuju K-Clique menarik perhatian Badan Kesenian Tentera Darat Malaysia. Anggota unit beruniform terbabit menyampaikan semula lagu hasil karya Faizal Tahir, Mage, Mike Chan,

Featured Fri, 9 Jul 2021

Bekas Anggota Kumpulan Nasyid Rabbani Meninggal Dunia Akibat COVID-19

Bekas anggota kumpulan Nasyid  Rabbani iaitu Azizan Khalid dilaporkan telah meninggal dumia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) kelmarin. Difahamkan, Allahyarham mengalami sesak nafas selepas mengambil sarapan sebelum dikejarkan ke hospital dan disahkan meninggal dunia sekitar

| Live TV