Events By: Salma Syahbuddin March 5, 2020 @ 8:00am

[VIDEO] “Jakarta Will Never Be The Same” – Aishah Sinclair Sifatkan Penerbangan Ke Jakarta Adalah Yang Paling Lama Setelah 39 Tahun?

Selepas kehilangan ahli keluarga yang paling rapat iaitu abang beliau, Ashraf Sinclair, Aishah sempat berkongsi detik di mana beliau mendapat perkhabaran mengenai pemergian abangnya itu pada 18 Februari lalu.

Perkongsian yang dibuat menerusi satu sesi temubual khas itu mendapat perhatian dikalangan netizen yang rata-rata masih bersedih dengan pemergian Allahyarham Ashraf.

 
 
 
View this post on Instagram

Growing up he was my voice (literally – I spoke gibberish until two and he was the only on who understood ?), he protected me, marah me when I got out of hand (trust me, being the rebellious one I got many many scoldings). Even as adults, I would turn to him to get clarity when it came to making important decisions, get career and even fashion advice. He always made himself available to me, no matter how busy. Abang, I am sad that you left us too soon. That we never got to finish our last conversation. That I will never be able hug you or joke around with you. But I feel blessed that I had you in my life. Even if it was so short. I hope I will be able to take all the wisdom, knowledge and love you shared and continue your legacy. You gave me an amazing sister-in-law and nephew, and I promise I will do my best to look out for them like you always did for me. My whole life you have been my guardian abang, now you are my guardian angel.

A post shared by Aishah Sinclair (@aishahjennifer) on

Semuanya saya lihat kabur

Menurut Aishah, beliau mendapat berita mengenai pemergian Ashraf ketika 5 minit sahaja lagi beliau  on-air di konti dan ketika itu, Aishah mendapat panggilan daripada ibunya. Setelah mendapat perkhabaran itu, Aishah tahu beliau tidak dapat meneruskan kerjanya kerana ia amat menganggu fikirannya pada ketika itu.

Dan, ketika mendapat panggilan tersebut mengatakan Ashraf sudah tidak ada, beliau bergegas pulang dan mengambil penerbangan ke Jakarta bersama keluarganya.

Jakarta sudah tidak sama seperti dahulu

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aishah Sinclair (@aishahjennifer) on

Tambahnya lagi, sehingga ke hari ini beliau masih lagi tergamam dan sukar untuk mempercayai bahawa abangnya itu sudah tiada dan menyifatkan selepas ini lokasi yang paling digemarinya itu sudah tidak akan pernah sama seperti dahulu.

Mana taknya, kalau dahulu mereka sekeluarga akan pergi ke Jakarta pada bila-bila masa walaupun pada ketika itu Ashraf sedang sibuk dengan shooting dan sebagainya. Tetapi, mereka masih boleh menghabiskan masa bersama keluarga dan teman-teman rapat Bunga.

Malah, Aishah juga turut mengakui penerbangannya ke Jakarta selepas mendapat perkhabaran itu adalah perjalanan yang paling lama dalam hidupnya.

Rakan artis beri sokongan 

Antara rakan artis yang sentias amemberiakn sokongan termasuklah, Yasmin Hani dan Ning Baizura serta ramai lagi.

Ternyata pemergian Allahyarham Ashraf Sinclair begitu memberi kesan yang  begitu mendalam terhadap rakan-rakan dan orang sekelilingnya.

Sumber : Instagram

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 30 May 2018

Siapa Sabrina Dihati Sajat?

Tak dapat nak bercucuk tanam, nampaknya Sajat tukar fikiran, katanya nak beli ayam pula. Hurmmm, jom kita saksikan dekat mana agaknya Sajat membeli ayam untuk dijadikan haiwan peliharaan beliau.

Hiburan Thu, 26 Jul 2018

Mafarikha Beri Inspirasi Kongsi Wajah Dahulu Dan Sekarang

Walaupun zaman sekarang kelihatannya golongan remaja sangat menitikberatkan penampilan sehingga ada yang obses dengan penampilan artis Korea, namun bagi Mafa apa yang penting adalah sentiasa memanfaatkan usia muda mereka.
 

LIFESTYLE Thu, 19 Sep 2019
Hiburan Sun, 27 Jan 2019

Muncul Dalam Muzik Video Vroom Vroom, Peminat Usik Hael Husaini Ada Hati Dengan Nabila Razali?

Nabila juga ada menyuarakan hasrat untuk saya turut serta dalam muzik video ini, jadi…

Hiburan Fri, 4 May 2018

Selamat Pengantin Baru Azrinaz!

“Saya juga mahu hidup berpasangan seperti kalian semua lengkap melengkapi dalam meniti hari tua,” tulisnya…

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

男团遭公司暴打4年!正式报警提告

韩6人男团「The EastLight」于前年出道,日前惊爆从出道前就不断遭到制作人暴力相向,该团18岁队长李硕澈于上周举行记者会,正式对经纪公司老板金昌焕及制作人文英日正式提出告诉。

Hiburan Fri, 12 Oct 2018

Dulu Hyper Act Kini Kristal, Vokalis Kecik Perjelas Alasan

Kalau boleh jangan bandingkan saya dengan Lan. Beri saya peluang…

Hiburan Mon, 16 Dec 2019

| Live TV