Featured By: Marcella November 10, 2021 @ 3:42pm

Video Nyanyian Lagu Easy On Me Aina Abdul Tarik Perhatian Adele

Penyanyi Aina Abdul bersyukur dapat menarik perhatian penyanyi terkemuka Adele walaupun video nyanyian lagu Easy On Me hanya dipaparkan dalam tempoh 24 jam di Instagram Story.

Memetik laporan Berita Harian, Aina telah berkongsi video nyanyian tersebut di Instagram minggu lalu dan turut meletakkan ‘tag’ nama Adele pada kapsyen gambar tersebut.

Siapa sangka apabila kelab peminat penyanyi itu, Adele Access telah berkongsi semula video nyanyian dari Aina di Instagram Story akaun terbabit.

Aina menyanyikan semula lagu Adele iaitu Easy On Me yang kini mencecah hampir 150 juta tontonan di laman YouTube dan dimuat naik dalam laman sosial.

“Alhamdulillah, saya tak sangka lagu Easy On Me yang dinyanyikan semula akan dikongsikan di laman rasmi Adele.

“Saya tahu ramai yang menyanyikan semula lagu ini, ada yang menyanyi lebih baik daripada saya, tetapi rezeki saya apabila video nyanyian menjadi pilihan.

“Walaupun hanya sehari sahaja dikongsi di Instagram Story, saya tetap bersyukur.

“Bila dapat tahu, saya sedang membuat persiapan untuk Konsert Patriotik Tanah Airku di Istana Budaya, Sabtu lalu. Hanya Allah yang tahu perasaan saya,” katanya.

Terdahulu, Adele Access yang merupakan akaun rasmi kerjaya Adele telah berkongsi beberapa video nyanyian semula lagu Easy On Me. Ia memilih secara rawak daripada video nyanyian di seluruh dunia.

Video nyanyian lagu Easy On Me yang dikongsikan oleh Aina di Instagram berjaya meraih lebih 161,500 tontonan dan mendapat lebih 24,100 tanda suka.

Aina berkata, dia akan bersungguh-sungguh menyanyikan lagu saduran dengan harapan usahanya itu mendapat perhatian penyanyi asal.

Tambahnya, dia sengaja berbuat demikian kerana strateginya ingin melangkah ke peringkat antarabangsa.

“Setiap kali merakam lagu saduran, saya sematkan impian mahu penyanyi asal mendengarnya. Sebab itu, saya akan menyanyikannya sebaik mungkin.

“Tidak mengapa jika penyanyi asal tidak menyedarinya, asalkan peminat nampak.

“Selain penyanyi, saya memasang strategi untuk mengikat hati peminat mereka menerima saya. Jadi, saya mungkin boleh perlahan-lahan mendekati peminat antarabangsa.

“Saya tidak kisah perlu berlatih untuk dikenali, asalkan cita-cita dapat membuat persembahan di luar negara tercapai suatu hari nanti,” jelasnya.

View this post on Instagram

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Sumber: BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 20 Apr 2021

Ismail Sabri Nafi KKM Manipulasi Data Covid-19, Amaran Buat Penyebar Berita Palsu

Semakin ketat syarat rentas negeri yang dikenakan kerajaan, semakin banyak timbul khabar angin yang tidak sahih berkaitan data Covid-19. Isu ini kemudian telah mendapat respon Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang tegas […]

Featured Wed, 25 Sep 2019
Featured Thu, 18 Jan 2018

Kurus Tak Semestinya Sihat

Kurus itu cantik! Itu fakta yang tersemat di pemikiran ramai wanita. Namun, tahukah anda kurus itu tidak semestinya melambangkan seseorang itu 100% sihat. Ini disebabkan mereka yang kurus selalu merasakan mereka sihat lalu mengambil ringan […]

Events Fri, 29 Dec 2017
LIFESTYLE Wed, 5 Dec 2018
Trending Tue, 29 Oct 2019

Wanita Terkejut Lukisan ‘Biasa’ Tersorok Di Dapur Milik Pelukis Agung Itali

Jom kita tengok tengok lukisan yang ada di rumah mana tahu ada ‘tuah’

| Live TV