Featured By: Aqilah Paharuzi August 3, 2022 @ 6:48pm

[VIDEO] “Senyum Lebar!”- Kru Dedah Disebalik Takbir Babak Hayfa Kena Cerai Talak 1… Netizen Puas Hati Lakonan Mantap Ummi Nazeera!

Drama Risik Pada Hati gandingan tiga pelakon hebat tanah air berjaya menitiskan air mata penonton yang terkesima melihat babak Hayfa dilakonkan oleh Ummi Nazeera diceraikan oleh suaminya dengan talak satu dalam episode 27, semalam.

Berdasarkan pemerhatian XTRA, sehingga kini babak tersebut masih menjadi sebutan orang ramai di seluruh pelusuk media sosial, rata-rata daripada mereka puas melihat Hayfa bangkit meluahkan perasaannya yang terbuku selama ini.

Ramai penonton dramatis ini turut meluahkan rasa berang terhadap Adam, lakonan Aliff Satar yang seakan lupa pada pengorbanan Hayfa yang terpaksa hidup bermadu bersama Aisya, dibawa oleh Zara Zya untuk memiliki zuriat hasil daripada benihnya.

Dalam pada itu, sebuah video yang memaparkan babak Hayfa diceraikan Adam tular di aplikasi TikTok menerusi akaun salah seorang kru produksi drama Risik Pada Hati telah mencuri perhatian netizen.

@ajuahmad_ Let me go 🔥🔥 LAST skali tu senyum puas 😝 sape tgk ulang lebih 3x kite geng 🤝 #behindthescenes #episode27 #risikpadahati #zamriezgoldenpicturessdnbhd #Akasiatv3 #tv3malaysia #fyp #fypdongggggggg #fypシ゚viral ♬ Aku Wanita Biasa – Krisdayanti & Anang

Di akhir video tersebut, Ummi Nazeera tersenyum lebar setelah selesai bertikam lidah untuk babak berkenaan dilihat tampak sangat puas apabila berjaya melemparkan isi hatinya yang perit terpendam lama.

“I dah penat berkorban untuk you. I yang berkorban untuk you. Tapi you sibuk dengan perasaan perempuan ni!

“You think I’m done? After all I’ve done for you. This is not even half of what I’ve been feeling. You Sibuk dengan perasaan perempuan ni you ingat i patung ke apa. Tunggu you harap you untuk cintakan I. I am your first wife, I’m supposed to be your first love!,” dialog Hayfa yang trending di Twitter.

Tinjauan di ruangan komen video tersebut dibanjiri dengan pelbagai reaksi netizen di mana ramai dalam kalangan mereka memuji lakonan mantap yang ditonjolkan oleh Ummi Nazeera yang sangat berkualiti.

Sementara itu, Nadiya Nisaa selaku rakan baik kepada Ummi Nazeera turut mengakui dia sentiasa menjadikan aktres hebat itu sebagai role model yang pertama dalam industri hiburan.

“Pelakon macam Ummi (sebab saya dah pernah tengok dia berlakon depan-depan) skill untuk fokus dan imaginasi dia sangat tinggi. Kalau roh watak tu dah masuk, sampai orang sebelah pun akan terasa.

“For me, she is still no.1 in my list of actress in a leading role,” tulisnya menerusi akaun Twitter.

Jangan lupa tonton drama Risik Pada Hati episode akhir malam ini di  Slot Akasia TV3 jam 7 malam!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 22 May 2018

Asmidar Tukar Angin?

Dalam beliau berlawak, tegasnya tetap ada. Rakan- rakan lain dalam produksi ini juga amat membantu dan menyokong saya, bila tak betul mereka tegur dan bantu.

Trending Fri, 19 Feb 2021

SOP Terkini, Kelonggaran Bagi Jumlah Penumpang Adalah Mengikut Kapasiti Kenderaan – Ismail Sabri

Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memaklumkan, kelonggaran bagi jumlah penumpang berdasarkan kapasiti kenderaan dinaiki yang bermula hari ini adalah dibenarkan untuk semua kawasan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), PKP Bersyarat (PKPB) dan PKP

Hiburan Sat, 29 Sep 2018

‘Saya Mualaf’ Bawa Tuah Buat Da’i Adam, Tahniah!

Pemuda berusia 26 tahun dan merupakan mualaf ini memukau hadirin yang ada di dalam studio Sri Pentas 2 dengan persembahan diluar kotak. Judulnya ringkas namun menyentuh jiwa.

Hiburan Thu, 31 Oct 2019

韩国天团 EXO五巡!1214引爆吉隆坡亚通体育馆

韩国超级天团EXO五巡《EXO PLANET #5 – EXPLORATION》即将今年12月14日,傍晚6时,引爆吉隆坡亚通万人体育馆!

Trending Sat, 19 Feb 2022

“Semalam Nampak Sihat Seperti Tiada Apa-Apa” – Bapa AG Hot FM Meninggal Dunia Akibat Covid-19

Bapa kepada penyampai radio dan pengacara AG Azmeer iaitu Selamat Ipan meninggal dunia ketika tidur, kira-kira jam 3.00 pagi tadi akibat COVID-19. AG atau nama sebenar, Muhammad Azmir Selamat memaklumkan, bapanya yang berusia 76 tahun

Hiburan Mon, 26 Nov 2018

Takziah…Zila JohaRockstar Meninggal Dunia

Zila yang juga merupakan bekas peserta Seiras Seirama  telah meninggal dunia akibat sakit jantung

Trending Mon, 21 Oct 2019
Hiburan Thu, 6 Sep 2018

Fasha Sandha Muat Naik Gambar Seksi, Aliff Syukri Pula Yang Over

Komen yang ditinggalkan oleh Aliff Syukri yang dianggap sebagai membuka aib isterinya

| Live TV