Featured By: Halimey Zamal January 25, 2023 @ 8:02pm

Wajah Adik-Beradik Seiras, Lockscreen Syida Melvin Berjaya Dibuka Guna Wajah Syafiqa Melvin

Usahawan dan model, Syida Melvin terkejut apabila ‘lockscreen’ telefonnya boleh dibuka oleh kakaknya, Syafiqa Melvin melalui Face ID.

@bonnorhidayah dah kata memang muka depa sama sampai lockscreen pun tak boleh beza muka sama 🤣 #adikberadikthemelvin #syafiqamelvin #syidamelvin #syifamelvin #syatillamelvin #themelvins ♬ original sound – BonNor Hidayah

Menerusi muat naik yang dibuat oleh @bonnorhidayah, adik beradik Melvin terperanjat kerana wajah mereka yang seiras dapat mengakses masuk ke telefon orang lain dan ingin melaporkan masalah itu kepada Apple.

“Kak Long boleh akses fon aku guna Face ID.

“Harey aku kena report kat Apple ni, amboi sah-sah orang lain tau,” kata Syida

Lebih menghiburkan, Syafiqa seolah-olah gembira kerana mampu menceroboh masuk telefon adiknya tanpa perlu menggunakan kata laluan.

“Aku boleh buka fon dia, sebab muka aku dia boleh detect kat fon dia,” kata Syafiqa.

Menjengah ke ruangan komen, wargamaya berkongsi pengalaman yang sama kerana wajah mereka yang seiras dan ada juga yang memuji Syatilla yang tampak begitu sopan bertelekung tidak seperti kebiasaannya.

“First time Tilla behave.

“Adik aku pun boleh acces lockscreen aku.

“Adik-beradik aku pun macam ni, muka masing-masing boleh acces Face ID masing-masing,” tulis netizen.

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih sebanyak 943,000 tontonan dan menerima lebih 80,000 tanda suka.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 1 May 2020

“Masjidil Haram & Masjid Nabawi Masih Ditutup” – Dr. Zulkifli

Terima kasih Datuk Dr. Zulkifli atas pengesahan tersebut.

Hiburan Sat, 4 May 2019

‘ Kalau Ada Jodoh, Saya Terima’- Raja Ema Tak Tolak Kemungkinan Berkahwin Semula

Tambah penyanyi berusia 51 tahun ini, dia bakal membuat persembahan pada bulan Ramadan ini di The Love, MaTic Jalan Ampang.

Trending Mon, 16 Apr 2018

Untuk Masa Depan, NASA Cari Planet Tampung Hidupan

Jadi untuk beberapa tahun akan datang, kita mungkin boleh berjalan dan menuding ke arah bintang yang memiliki planet. Ini adalah masa depan!

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

王源《蒙面》飆唱林宥嘉神曲!「三段高音」全场尖叫

中国人气团体TFBOYS由3个平均年龄17岁的少年组成,日前其一成员王源参加《蒙面唱将猜猜猜》,演唱林宥嘉的经典神曲。会参加这个节目,他进而透露了其中的原因,“现在可能我的人气盖过了我的歌声”,因此想戴上面具最直接地用声音来明白他的歌唱实力。

Featured Tue, 7 Aug 2018

Ambil Tahu Jangka Hayat Produk Solekan Anda. Jangan Tahu Guna Saja!

Setiap item solekan berbeza tempoh jangka hayatnya!

Featured Wed, 9 Nov 2022

Pemergian Bapa Jadi Titik Terendah Kehidupan Cakra Khan

Penyanyi Indonesia, Cakra Khan mendedahkan pemergian bapa tersayang merupakan titik terendah dalam hidupnya. Banyak kejadian yang tak diduga berlaku kepada pelantun lagu Kekasih Bayangan itu, terutamanya ketika awal pandemik. “Sebetulnya waktu Covid-19, banyak hal yang

Featured Wed, 24 Aug 2022

[VIDEO] ‘Sound’ Orang Bodoh, Ramai Netizen Sokong Zulin Aziz! – “Bila Marah Auto Jadi Ziana Zain”

Min setuju dengan Zulin! Buat penat diri sendiri je kalau layan orang bodoh 😌

Trending Thu, 18 Mar 2021

Berhentikan Sekolah Antarabangsa, Anak-Anak Fazley Selesa Belajar Dari Rumah

Cef selebriti terkenal, Datuk Fazley Yaakob, 43, mengakui dia menghentikan persekolahan tiga anak lelakinya di sebuah sekolah antarabangsa semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang dilaksanakan awal tahun ini. Kini, Ahmad Fariedz Shah, 13; Ahmad

Events Mon, 17 Dec 2018

Sambut 300 Kanak-Kanak Bertemakan Harry Potter Krismas Ini

Merry Krismas Adik-adik! Seronoknya mereka ni kan?

| Live TV