Hiburan By: SGMS Faida June 20, 2019 @ 8:59pm

‘Wanita Tipu Isteri Itu Bukan Skandal Saya’- Fauzi Nawawi

Aktor, Fauzi Nawawi menafikan wanita yang dicari oleh isterinya, Lisdawati di laman sosial mempunyai hubungan intim dengan dirinya.

Katanya, segelintir pihak membuat spekulasi apabila isteri memuat naik gambar dan butiran mengenai wanita berkenaan hari ini.

“Menerusi ruangan komen, dapat dilihat ramai yang menganggap perkongsian yang dibuat oleh isteri kerana skandal saya dan sebagainya gara-gara kontroversi sebelum ini. Walhal, saya tiada kaitan kerana Lisda yang terbabit dengan sindiket penipuan.

“Saya tidak terbabit dengan wanita bernama Nurul Ashikin Aided, sebaliknya dia kehendaki kerana menipu sejumlah besar wang simpanan Lisda. Kami mempunyai salinan kad pengenalan, butir peribadi dan beberapa gambarnya untuk diberikan kepada polis namun memberi dia masa untuk menyerah diri secara baik.

“Jika diikutkan hati, memang saya ingin terus membuat tindakan undang-undang namun mengenangkan anak-anak wanita terbabit yang masih kecil, membuatkan kami memberikannya masa untuk tampil meminta maaf dan memulangkan wang diambil,”katanya kepada Xtra.

Terdahulu, Lisdawati meminta pertolongan pengikutnya di laman sosial Instagram untuk mencari seorang wanita bernama Nurul Ashikin Aided dan berkongsi butiran wanita terbabit menerusi entri yang sama.

Fauzi mendirikan rumah tangga dengan Lisdawati pada 9 September 2007 selepas beberapa tahun menjalin hubungan cinta.

“Isteri saya gemar membantu orang, apatah lagi apabila wanita terbabit membawa anak-anak ke rumah. Malah, dia juga tinggal berhampiran kawasan perumahan itu juga, jadi tidak sangka pula ia adalah sindiket penipuan wang.

“Kejadian berlaku sekitar 11 bulan lalu ketika isteri sedang sarat hamil. Wanita berkenaan lenyap selepas beberapa bulan mendiamkan diri dan tidak lagi tinggal di kawasan perumahan ini,” katanya lagi.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 25 Jan 2019

Shukri Yahaya Seronok Jadi Pelumba ‘Halal’

Tipsnya, tenang dan sabar. Kalau gelabah…memang terbabaslah jawabnya kan?

LIFESTYLE Sun, 13 Jan 2019

Bringing Indian Traditional Costumes into the Modern Fashion Scene

Designer Hariharan Arasu has just launched his inaugural menswear collection, which comprises loose tops and pants in breathable materials, writes Nadia Badarudin FROM the day he rolled out his first collection in 2012, Hariharan Arasu […]

Hiburan Thu, 12 Sep 2019
Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Events Thu, 31 Oct 2019

Cha Eunwoo Dazzled Malaysian Fans With Heart-Warming Malay Song Cover

He stole the hearts of 1,900 in one evening!

Hiburan Fri, 15 Dec 2017

SYUKUR, SUAMI MAHU DALAMI ISLAM-LANA NODIN

Menerusi akaun instagram Lana, dia mengetahui hal tersebut selepas memeriksa telefon suaminya dan mendapati perbualan antara suaminya dengan seseorang yang boleh mengajar David mendalami ilmu agama.

LIFESTYLE Wed, 22 Aug 2018

Atasi Masalah Berdengkur Dengan

Tidur berdengkur boleh menjadi penyebab mood tidak baik kerana tidur tidak lena

TECH Tue, 18 Sep 2018
Hiburan Sat, 21 Apr 2018

世界百大DJ艾维奇猝死 得年28岁

瑞典籍知名DJ艾维奇(Avicii)于21日凌晨惊传出死讯,得年28岁。他的死讯曝光后,震惊全球粉丝,大家也纷纷涌上他的社群网站上悼念。

| Live TV