Hiburan By: SGMS Faida June 20, 2019 @ 8:59pm

‘Wanita Tipu Isteri Itu Bukan Skandal Saya’- Fauzi Nawawi

Aktor, Fauzi Nawawi menafikan wanita yang dicari oleh isterinya, Lisdawati di laman sosial mempunyai hubungan intim dengan dirinya.

Katanya, segelintir pihak membuat spekulasi apabila isteri memuat naik gambar dan butiran mengenai wanita berkenaan hari ini.

“Menerusi ruangan komen, dapat dilihat ramai yang menganggap perkongsian yang dibuat oleh isteri kerana skandal saya dan sebagainya gara-gara kontroversi sebelum ini. Walhal, saya tiada kaitan kerana Lisda yang terbabit dengan sindiket penipuan.

“Saya tidak terbabit dengan wanita bernama Nurul Ashikin Aided, sebaliknya dia kehendaki kerana menipu sejumlah besar wang simpanan Lisda. Kami mempunyai salinan kad pengenalan, butir peribadi dan beberapa gambarnya untuk diberikan kepada polis namun memberi dia masa untuk menyerah diri secara baik.

“Jika diikutkan hati, memang saya ingin terus membuat tindakan undang-undang namun mengenangkan anak-anak wanita terbabit yang masih kecil, membuatkan kami memberikannya masa untuk tampil meminta maaf dan memulangkan wang diambil,”katanya kepada Xtra.

Terdahulu, Lisdawati meminta pertolongan pengikutnya di laman sosial Instagram untuk mencari seorang wanita bernama Nurul Ashikin Aided dan berkongsi butiran wanita terbabit menerusi entri yang sama.

Fauzi mendirikan rumah tangga dengan Lisdawati pada 9 September 2007 selepas beberapa tahun menjalin hubungan cinta.

“Isteri saya gemar membantu orang, apatah lagi apabila wanita terbabit membawa anak-anak ke rumah. Malah, dia juga tinggal berhampiran kawasan perumahan itu juga, jadi tidak sangka pula ia adalah sindiket penipuan wang.

“Kejadian berlaku sekitar 11 bulan lalu ketika isteri sedang sarat hamil. Wanita berkenaan lenyap selepas beberapa bulan mendiamkan diri dan tidak lagi tinggal di kawasan perumahan ini,” katanya lagi.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 22 May 2018

Air Mata Jatuh Disebabkan Skandal 1MDB

Niat saya bukan untuk balas dendam tetapi demi negara dan memulangkan wang rakyat mengikut lunas undang-undang…

Featured Wed, 5 Apr 2023
Hiburan Fri, 27 Apr 2018

Novel ‘Pulang’ Kongsi Kisah Sebenar Ahmad Izham Omar

Mengisahkan tentang seorang kelas bernama Othman yang berasal dari Serkam, Melaka yang menempuh pelbagai rintangan dan dugaan ketika belayar ke segenap pelusuk dunia untuk memenuhi janjinya mencari harta dan kekayaan buat isterinya, Che Tom dan anak lelaki tunggalnya, Omar.

Hiburan Wed, 24 Jul 2019

‘Saya Putus Cinta’- Najwa Latif

While I’m writing this, Wawa masih takda boyfriend lagi when kawan kawan Wawa ada yang dah ada boyfriend, tunang, kahwin, ada anak.

Events Tue, 27 Feb 2018

Siapakah Gadis Sosok Ayu, Bintangi Program Realiti Online Terbit Single Baharu?

Selain menjadi usahawan yang berjaya, Princess kitani juga sedang berjinak-jinak dalam dunia nyanyian dan bakal mengeluarkan satu single terbaru miliknya tidak lama lagi. Mesti best kan?

Featured Wed, 18 May 2022
error: Content is protected !!