Hiburan By: Fatin Nurain May 15, 2023 @ 9:45am

Wawa Zainal & Aeril Zafrel Kesal Pihak Tak Bertanggungjawab Keluarkan Produk Tiruan

Pasangan selebriti Wawa Zainal dan Aeril Zafrel mengakui kesal dengan pihak yang tidak bertanggungjawab yang mengeluarkan produk sunscreen tiruan bagi jenama yang diusahakan mereka, Wawa Cosmetics.

Perkara tersebut telah dinyatakan oleh mereka ketika live di TikTok, baru-baru ini.

Dalam perkongsian tersebut, Wawa menyifatkan perkara itu sebagai tindakan yang tidak adil selepas terkenang nasib pekerja-pekerjanya yang bertungkus lumus menaikkan jenama ini.

“Saya sebenarnya sangat down ya sebab saya sangat terkejut dengan benda ni. Saya tak sangka benda ni dipalsukan sebab kita baru nak naik, kita dah spend berjuta-juta untuk promosikan sunscreen ni. Tiba-tiba ada orang mengambil kesempatan.

“Jadi, tak adillah untuk saya punya resellers yang dah bersama dengan kami daripada lima tahun yang lepas, yang memang hari-hari buat live, berpenat untuk Wawa Cosmetic ni. Tiba-tiba senang-senang je you fake kan.

“Saya memang tak halalkan. Rezeki you tu memang tak berkatlah. Orang yang fake kan ni tak tahu ke halal dan haram,” katanya.

Dalam pada itu, Aeril juga sempat menyatakan pihak terbabit tidak akan menyesal dengan tindakannya memandangkan mereka sudahpun mengeluarkan produk palsu tersebut.

“Dia dah tahu dah benda yang dia buat tu dosa, kita cakap macam ni pun dia bukannya taubat dan buang barang-barang fake tu,” katanya.

@w4wazainal Ya allah jahatnya manusia 😭😭 ambk kesempatan. #wawasunscreen #wawazainal #aerilzafrel ♬ original sound – Wawacosmetics

Selain itu, Wawa juga sempat memuat naik perbezaan tekstur dan bau di antara sunscreen original dan tiruan menerusi sebuah perkongsian di TikTok.

Malah, dia turut menyarankan orang ramai untuk terus membeli dengan mereka yang dijamin 100 peratus original.

“Sunscreen yang ori dia sangat creamy bila blend dia meresap cepat. Kalau yang fake dia punya teksture terus keluar bila sapu macam pakai losyen badan, susah nak blend. Bau pun macam ubat gigi,” katanya.

@w4wazainal Replying to @Flo Neng DG ♬ original sound – Wawacosmetics

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 21 Jul 2019
Hiburan Tue, 26 Feb 2019

Bakal Bawa Lagu Asli, Ella Janji Persembahan Luar Biasa Di Konsert Unplugged Bulan Depan!

Persiapan sudah 50% siap. Korang dah dapatkan tiket ke belum? Jumpa di Istana Budaya nanti jom!

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

许佳麟获颁《娱协30》新人造势「最具人气奖」

为了让大家更了解和接近《娱协30》“新人推荐奖”候选人,娱协将于昨(29日)下午3时,在金河广场大厅举办《娱协30》新人10强造势活动。出席的新人包括Ribbon黄若熙、Alycia、Hanz郭文翰、车志立、Morris彭进成、李佩玲以及Danny许佳麟。

Featured Sat, 29 Jun 2024

“Dulu Tak Ada Masa Nak Rileks” – Caprice Dedah Pernah Bergantung Pada Ubat Tidur, Hidup Berubah Selepas Ada Anak

Wow, betullah tu bila orang kata anak adalah segala-galanya bagi parents😍🥰

Kes Mahkamah Thu, 20 Jun 2024
Hiburan Wed, 25 Oct 2023

Mona Allen Tak Setuju Berhimpun Ramai-Ramai Tunjuk Solidariti Free Palestine? – “Nothing Changed, Hanya Buang Masa”

Hmm apa maksud Mona Allen tu? Mari kita sesama mendoakan saudara-saudara disana

Events Tue, 8 Jan 2019

Our Sanrio Times Exhibition Extended til February!

There’s more time for family fun.

Featured Wed, 22 Feb 2023