Hiburan By: SGMS Faida October 25, 2018 @ 1:27pm

WOW! ‘ Baby One More Time’ Rai Ulang Tahun Ke 20

Mendengar intro lagu ini saja memang akan membuatkan kita tiba-tiba bersemangat. Bila masuk part ‘ Oh baby, baby’, memang rasa macam nak terus bangun menari! 

Kegilaan remaja terhadap lagu Baby One More Time nyanyian Britney Spears memang tidak akan dilupakan sampai bila-bila.

Tarikh 24 Oktober pada tahun 1998, lagu ini telah mengubah nasib penyanyi Britney Spears. 

Komposer lagu, Max Martin bukan saja mencuri perhatian pendengar dengan lagu ini sahaja malah pernah menghasilkan lagu-lagu untuk Backstreet Boys, Westlife and Robyn. 

Menerusi laman Twitter bintang berusia 37 tahun ini berkongsi kegembiraanya meraikan 20 tahun lagu yang cukup berhantu ini.

“Sukar untuk saya luahkan dengan kata-kata betapa istimewanya hari ini kerana 20 tahun lalu dunia mendengarkan muzik saya untuk kali pertama.

“Banyak hal yang terjadi selepas pelancaran lagu itu namun saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat dan penyokong,” tulisnya yang berkongsi di balik tabir muzik video ‘ Baby One More Time’.

Dalam satu kenyataan Britney kepada The Guardian, lirik lagu ini sebenarnya mengisahkan tekanan dalam diri yang perlu dilalui setiap remaja.

Baby One More dihasilkan ketika usia Britney baru sahaja menginjak usia 17 tahun ketika itu. Untuk rekod, lagu Baby One More Time terjual sebanyak 10 juta unit manakala album ini turut diiktiraf sebagai album terlaris di dunia. You memang hebat, Britney! 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 4 Oct 2018

Sebak…Sharnaaz Ahmad Kongsi Pengalaman Bekerja Dengan Wira Bomba

Saya sangat terkesan dengan kehilangan unit Di Air (Pasukan Penyelamat Unit Di Air) Bomba Malaysia. Saya pernah bekerja, bergurau, bergelak dengan mereka…

Contest Wed, 12 Dec 2018

#xtra好康头 | 送你去看《草蜢17385世界巡回演唱会–云顶站》

草蜢重登云顶云星剧场大舞台,去年没看到的歌迷们,机会来了;而且 #xtra好康头 将送出入门票!

Events Thu, 29 Nov 2018

全家来马过平安夜!钟镇涛女儿当嘉宾、老婆当服装师

钟镇涛12月24日携妻带女来马巡演,与歌迷共度一个难忘的平安夜!

Hiburan Tue, 14 Jan 2020

Saling Memerlukan, Risteena Diulit Bahagia Bersama Isa

Pelakon, Risteena Munim dan tunangnya Isa Khan kini lebih terbuka membicarakan kisah cinta mereka dan berkongsi foto-foto berdua setelah kedua-duanya mengakui dilamun cinta dan mengumumkan telah mengikat tali pertunangan ketika bercuti di Bali pada 23 […]

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

‘Syukur Peminat Belum Jemu’- Dayang Nurfaizah

Dayang yang menggayakan empat busana rekaan Datuk Rizalman Ibrahim juga berharap peminat yang tidak berkesempatan untuk menonton konsert di Istana Budaya dapat hadir di Singapura pada 28 Disember depan. 

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Selamat Datang Ke Kuala Lumpur, Mariah Carey! Korang Dah Beli Tiket Ke Belum?

Mesti gempak kan konsert tu nanti? Mariah Carey kot! Korang dah dapatkan tiket ke belum?

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Dia Fadila Terima Ijazah Sarjana Muda Muzik

Empat tahun berhempas-pulas bergelar pelajar, isteri dan ibu, akhirnya segala pengorbanan Dia membuahkan hasil. Alhamdulillah & tahniah Dia Fadila!

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Realiti Atau Publisiti? Alina Mentor Otai Mohon Bantuan

Ramai netizen menganggap bahawa isu seperti ini agak cliche untuk dibangkitkan lagi bagi meraih undi dan populariti. Al-maklumlah bagi mereka, rakyat Malaysia mudah termakan simpati.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Henti Promosi Produk Kesihatan, Fattah Tak Mahu Lagi Tipu Peminat

Universal Music, bersama pihak peguam akan terus memantau dan berusaha menyelesaikan isu yang dibangkitkan terhadap MRP International dan beberapa klien lain yang telah menandatangi kontrak dengan bekas pihak pengurusan Fattah Amin sebelum ini.

Hiburan Fri, 24 Apr 2020

| Live TV