Featured By: Salma Syahbuddin January 20, 2023 @ 7:35pm

“Wow, Ingat Orang Pakistan Tadi…” – Gelagat Uqasha Bertutur Bahasa Urdu Dipuji Peminat

Pelakon jelita, Uqasha Senrose sememangnya terkenal dengan gelagatnya yang gemar menyanyikan lagu-lagu hindustan, maka tidak hairanlah jika pelakon itu turut mempunyai bakat bertutur dalam bahasa tersebut.

Menerusi perkongsian di TikTok @norzana1980, dia dilihat memuat naik beberapa video pendek memaparkan Uqasha sedang berdialog dalam bahasa Urdu ketika sedang menjalani penggambaran drama terbaharunya di sana sekaligus ia menarik perhatian peminat.

@norzana1980 Our beautiful heroine, Uqasha Senrose is rehearsing her dialogue in urdu language…ini scene Akira kena culik dengan Zafar kat Hunza, Pakistan.🥰😍🤩 good job Sha!🌹#uqashasenrose #akirakhan #fyp #foryoupage #pakistan #malaysiandramaseries ♬ original sound – NorzanaAJ

 

@norzana1980 Akira bersama kawan baiknya di Hunza Pakistan. ❤️🥰🤩 #uqashasenrose #AkiraKhan #fyp #foryoupage #ctto ♬ original sound – NorzanaAJ

 

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet memuji bakat dan penampilan Uqasha yang dilihat sangat profesional.

Bahkan, ada yang kagum dengan bakatnya bertutur dalam bahasa asing dengan baik sekali.

Difahamkan, demi bertutur dengan baik dalam bahasa Urdu, Uqasha memaklumkan ia bukanlah perkara yang mudah kerana ia memerlukan latihan yang banyak dan berterusan.

“Kena kerap berlatih menuturkan dialog dalam bahasa Urdu, susah juga. Tapi, kena rehearsal banyak kali supaya lancar,” jelasnya.

@norzana1980 BTS Akira Khan drama series in Pakistan…nmpknya Uqasha n Kamal dah boleh ckp urdu lps ni 😁🤩🌹 #kamaladli #uqashasenrose #akirakhan #fyp #foryoupage #ctto ♬ original sound – NorzanaAJ

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 9 Aug 2019

The Diet Secret to Beyoncé’s Bangin’ Figure Might Actually be Dangerous?

Shocking! Who would have thought that the Queen of Pop herself is promoting unhealthy diet?! GAG!

Hiburan Sun, 22 Jul 2018

Boyfriend Saya Bukan Suami Sakinah, Jangan Fitnah!

Saya tak tahu macam mana orang boleh kata wajah mereka sama. Isu ini membuatkan saya tertekan kerana saya memang tidak bercinta dengan suami orang.

Hiburan Tue, 14 Jan 2020

Beauty YouTuber NikkieTutorials Came Out As Transgender

Nikkie, or Nikkie De Jager revealed the truth after she claimed to have been blackmailed.

Hiburan Fri, 15 Jun 2018

Fattah Teruja Bawa Fazura Balik Kampung

Kesempatan ini akan saya gunakan untuk memperkenalkan isteri kepada saudara-mara yang belum pernah bertemu Fazura. Wah, mesti best kan, pertama kali bawa isteri round kampung!

Hiburan Wed, 22 Aug 2018

Dakwaan Songlap Duit, Aliff Aziz Bakal Jelas Perkara Sebenar

Nak songlap duit RM1,500 adalah tidak masuk dek akal. Tak boleh beli kereta Kancil pun…

Hiburan Thu, 31 May 2018

Anita Sarawak Kini Hidap Kanser?

Sebelum ini, Anita Sarawak atau lebih mesra disapa dengan panggilan Kak Nita juga dikatakan sudah berhenti dari karier nyanyiannya dan menjual rumah beliau di Las Vegas

Hiburan Tue, 20 Jun 2023

Hafidz Roshdi Tekad Fail Undang-Undang Atas Nurul Shuhada Sekiranya Masih Sebar Keburukkan – “Aib Dia Saya Jaga Erat”

Siapa burukkan saya, saya akan tuntut semua dosa-dosa dan pahala saya di mahkamah Allah SWT di akhirat kelak – Hafidz Roshdi

Featured Wed, 8 Jun 2022

Bekas Diplomat & Anak Mengaku Tidak Bersalah Tanam 102 Pokok Ganja

Jika disabit kesalahan kedua-dua tertuduh akan dikenakan hukuman penjara seumur hidup dan enam kali sebatan.