Hiburan By: Padin April 17, 2022 @ 8:21am

Zack Zakwan Tak Kisah Disamakan Dengan Tomok

Bintang muda, Zack Zakwan tidak kisah jika disamakan dengan penyanyi dan composer Tomok menerusi single terbaharunya yang berjudul Terluka.

Single Terluka dicipta oleh Aiman (Zul 2By2) dan lirik hasil nukilan Pujangga Malam dan Anje Maya ini merupakan lagu balada yang pastinya akan mengimbau kembali zaman kegemilangan kumpulan remaja lewat 1990-an.

“Sewaktu sesi rakaman lagu ini, pegawai perhubungan awam saya ada tegur, kenapa dari luar dengar macam Tomok? Jujur saya katakana, saya tidak meniru siapa-siapa dalam nyanyian.

“Apa yang saya bawakan itu adalah dalam cara saya sendiri dan mungkin kebetulan feel lagu ini berjiwa begitu. Saya tak kisah disamakan dengan Tomok kerana dia seorang penyanyi senior yang sangat berbakat dan saya sangat menghormatinya.

“Tetapi jika anda mengikuti kerjaya seni saya dan mendengar karya-karya saya, pastinya peminat akan mengenali Zack Zakwan,” katanya.

Dapat bekerja dengan komposer senior seperti Zul, Zack merasakan ia sebagai satu penghormatan buat pelapis baru seperti dirinya.

“Penyanyi baru seperti saya memang memerlukan lagu yang bagus dan mempunyai melodi yang boleh buat orang turut nyanyi bersama. saya bimbang jika dapat lagu yang tangkap muat sahaja, orang takkan perasan akan kewujudan saya dalam industri ini. Sebab itu bila diberikan tugas untuk merakamkan lagu ini, saya sangat teruja.

“Lagu ini mempunyai keunikan tersendiri, apabila saya mendengar melodi lagu ini, mula-mula saya terbayang kumpuluan New Boyz, Boboy, Spin dan lain lain. Tapi bila lagu dah sedap, pastinya cabaran yang bakal digalas adalah besar.

“Untuk mendapat feel lagu ni sewaktu di studio, saya memang perlukan bimbingan Abang Zul. Di awal rakaman saya perlu ambil sedikit masa untuk menjiwai lagu ini. Bekerja dengan Abang Zul sangat menyenangkan. Ini satu pengalaman yang baru buat saya bila bekerja dengan komposer yang teliti macam Abang Zul,” katanya.

Single Terluka merupakan single keempat Zack setelah Kenangan, Diselubung Rindu dan Bagaimana, duet bersama Muna Shahirah.

Single Bagaimana berjaya meraih tempat di Separuh Akhir Muzik Muzik 36 namun gagal untuk mara ke peringkat seterusnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Trending Tue, 9 Feb 2021

‘Shooting’ Kini Dibenarkan Kecuali… – MKN

Alhamdulillah, Tapi SOP jangan dilupakan!

Trending Thu, 12 Jul 2018

Semangat Si Cilik Puteri Balqis Melawan Penyakit Kanser. Semoga Segera Sembuh!

Balqis berkongsi sekeping foto yang dimuat naik di laman Instagramnya dengan tanda pagar #FightCancer.

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Rebut Peluang, Hefny Sahad Mahu Asah Bakat Lagi

Bagi pengacara Muzik-muzik 33 ini, Hefny mengakui walaupun jadualnya padat dengan penggambaran drama dan pengacaraan, namun beliau mahu menunjukkan keyakinan pihak penerbit terhadapt bakat yang dimilikinya

Trending Sun, 14 Nov 2021

Harith Zazman Umum Isteri Hamil Dalam Muzik Video Shut Up

Jika dua lagu sebelum ini iaitu Cute (Stop Lah So Being Cute) dan Tak Tahu menampilkan penyanyi Harith Zazman berkolaborasi bersama bintang lain, kini bakat baharu itu muncul dengan single solo berjudul Shut Up. Lagu […]

Hiburan Wed, 13 Jun 2018

Selepas Lapan Tahun Menanti, Tahniah Achey!

Namun pada 22 Mei 2018 di ramadan keenam anak ini hadir untuk mengisi kekosongan yang lama itu. Alhamdulillah…

Hiburan Wed, 2 May 2018

Muka Seiras, Mungkinkah Ini Jodoh Aiman?

“Disebabkan semua kata muka kami sama, mak dah restu kami tinggal sekali. Hahahahaha. Puas kita adjust muka nak bagi sama. #twin,” tulisnya sinis di laman Instagram.

Trending Thu, 27 Feb 2020

“Dah Memang LGBT Haram, Haram Tetap Haram”- Netizen Pertikai Lagu Akhir Zaman Bunkface

Tidak kurang daripada 24 jam lagu terbaru daripada kumpulan Indie, Bunkface iaitu Akhir Zaman dikeluarkan, single tersebut kini trending dan hangat diperkatakan di laman sosial. Lagu yang berjudul Akhir Zaman itu kini menjadi topik bualan […]

Featured Mon, 20 Dec 2021

“Wedding Of The Year” – Batal Majlis Resepsi Kahwin, Pengantin Beri Lauk Kenduri Kepada Mangsa Banjir

Majlis resepsi perkahwinan Muhammad Nabil Mohd Azimi, 23, dan Nur Asyiqin Md Hamdan, 25, sepatutnya berlangsung pada 19 Disember terpaksa dibatalkan kerana bencana banjir. Namun, pasangan ini menukarkan kejadian buruk itu kepada sebuah memori yang […]

Hiburan Thu, 8 Feb 2018

SAYANGNYA KAMI BUKAN KEKASIH – SYAMEL

Menurut Syamel, panggilan sayang itu hanya sekadar gurauan dan tidak membawa sebarang maksud. Malah, bagi Syamel dia dan Erni hanyalah kawan baik sahaja

| Live TV