Featured By: Khairil Khusyairi January 3, 2023 @ 3:50pm

Zali Rusli Tak Mahu Dibayangi Populariti Abang, Tekad Cipta Nama & Bakat Sendiri

Penyanyi meningkat naik, Zali Rusli tidak mahu sekiranya perjalanan seninya sebagai penyanyi dibayangi oleh abangnya sendiri yang juga penyanyi popular, Haqiem Rusli.

Terbaru Zali Rusli muncul sekali lagi dengan single kedua beliau yang juga mempertaruhkan lagu ciptaan Haqiem dan Zali sendiri.

“Saya tak kisah jika orang tak kenal saya sebagai adik Haqiem Rusli. Saya lebih selesa untuk merangkak dan berdiri di atas nama dan bakat saya sendiri.

“Buat masa sekarang saya rasa selesa menyanyikan lagi ciptaan kami, dan ianya mendapat persetujuan dari pihak FMC Music. Namun jika diberi peluang saya juga mahu menyanyikan lagu pencipta lain. Tapi kali ini saya rasa lebih yakin menyanyikan lagu ciptaannya bersama Haqiem.

“Saya ikhlas untuk berada dalam industri hiburan ini kerana minat, dan saya tidak mahu dibayangi atau dikatan menumpang populariti abang saya. Moga anda semua menerima dan suka dengan lagu saya kali ini,” katanya.

Tambah Zali, dia yakin lagu bergenre balada seperti ini mudah diterima dan lekat di hati pendengar. Malah, Zali turut tidak terburu-buru untuk merakamkan semula lagu popular lama seperti rakan senior di FMC Music.

“Jika dilihat situasi sekarang, ramai pendengar sukakan lagu lagu jiwang balada era 90-an, jadi saya rasa lagu ini memang bertepatan dengan konsep dan selera dan pendengar masa kini.

“Menurut saya biarlah mereka sahaja buat dulu, saya nanti dulu. Kerana saya yakin jika kita boleh mencipta satu karya baru yang boleh di popularkan dan masih menepati selera pendengar. Kenapa kita nak bergantung pada lagu lama sahaja kan?,” jelasnya.

Zali juga meluahkan rasa teruja apabila muzik video lagu ini turut menampilkan pelakon remaja Qistina Raisah.

“Ya pada mulanya saya terkesima juga waktu jumpa Qistina Raisah. Dia bukan sahaja cantik malah dia sangat peramah. Hati lelaki mana yang tak bergetar kalau jumpa wanita secantik Qis, selalu saya tengok Qis dalam drama je, bila dah depan mata terus terkedu. Dan jujur saya cakap saya terpaut hati pada Qis. Tapi bila dapat tahu beliau dah ada seseorang, saya pendam jelah,” ujarnya berseloroh.

Kamu Cantik Malam Ini telah dilancarkan disemua platform digital termasuk muzik video rasmi lagu ini yang turut dilancarkan di saluran Youtube FMC Music pada 29 Disember 2022.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 21 Nov 2022

“Bila Dia Puji Masakan Hari Saya Sangat Indah, Tak Perlu Benda Lain” – Puteri Sarah

Alahaii, sebaknya 🥺 Suami bila puji masakan kita memang auto ke bulan kan 🤩

Featured Fri, 20 Jan 2023

[VIDEO] Sweet! Gelagat Anna Jobling & Meerqeen Nyanyi Sambil Pakai Pyjamas Sedondon Raih Perhatian

Umum mengetahui, pasangan serasi drama Anna Jobling dan Meerqeen sedang berada di set penggambaran drama bersiri Melur Untuk Firdaus 2 yang dijangka bakal ditayangkan pada tahun ini. Artike Berkaitan: Tak Sabar! ‘Melur Untuk Firdaus Season 2’

Hiburan Wed, 16 May 2018

Sajat Habis RM500k Dalam…?

Dalam beberapa episod lepas, Sajat menghabiskan masa bersama teman-teman rapatnya dengan membeli-belah. Tetapi, episod kali ni Sajat kena belanja RM500k untuk rumahnya sahaja. Wow!

Trending Wed, 21 Nov 2018

Nekad Tinggalkan Dunia Gelap, Ketua Gangster Ini Mati Ditembak Selepas…

Nedim mengambil keputusan untuk meninggalkan kumpulannya dan menyertai program pemulihan selepas mengetahui isterinya mengandung.

FESYEN Tue, 17 Sep 2019

Biji Biji x TSyahmi, The First Ever Fashion Collection In Malaysia To Preserve Sustainable Designs

The collaboration between Biji Biji, Tsyahmi, and Nakakoma Orimono injects a fresh take on sustainable fashion.

Hiburan Fri, 13 Sep 2019

Penat Cari Jodoh, Raline Shah Akhirnya…

Wah…siapa agaknya jejaka yang bertuah itu ya?

Hiburan Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Thu, 20 Jun 2019

Lebih RM100,000 ‘Lesap’, Naim Daniel Kecewa Ditipu Kontraktor Rumah

Hanya selepas tiga tahun barulah rumah itu siap dibina, itu pun selepas ibu-bapa memutuskan untuk menukar kontraktor.

Hiburan Sun, 16 Jun 2019

‘Ada Manis Menunggu Di Hadapan’- Rita Rudaini Bersyukur Kerana ‘Dipilih’

Selamat Hari ‘BAPA’ untuk Rita Rudaini. Semoga terus kuat membesarkan anak-anak…

| Live TV