LIFESTYLE By: SGMS Enal January 23, 2018 @ 6:22pm

5 Tempat Percutian Yang ‘Wajib’ Anda Pergi Sekali Seumur Hidup

Melancong ke luar negara sudah pasti menjadi idaman setiap orang untuk merasai pengalaman yang luar biasa di tempat orang.

Di dalam Malaysia juga banyak tempat menarik yang anda boleh di lawati bersama rakan-rakan atau keluarga tercinta. Namun, kata orang “jauh perjalanan luas pemandangan.”

Pasti ramai daripada anda yang mempunyai tempat pelancongan impian untuk anda lawati di luar negara. Seorang pengguna Twitter, Nur Natasha telah membuat satu thread tentang 20 tempat pelancongan di luar negara yang wajib anda lawati sekali seumur hidup. Tempat-tempat yang di cadangkan oleh Natasha ini merangkumi seluruh benua, termasuk Asia Tenggara hingga ke benua Eropah. Sudah tentu budaya dan cara hidup di negara lain berbeza secara keseluruhannya untuk anda terokai.Semoga bermanfaat. 5 tempat yang korang wajib pergi sekali seumur hidup ! ?.

Ini adalah THREAD1. Lempuyang Temple kat Bali, Indonesia ??

Ada org panggil ni as ‘The Gateway to Heaven‘. Boleh sentuh awan gittew. Pura Lempuyang ni berada di puncak Gunung Lempuyang. Dalam 1,175m dari aras laut. So kalau nak pegi, bawak baju tebal dan stamina yg kuat ! ??

 

2. Blue Lagoon, Iceland ??

Aktiviti geothermal kat sini sangat mengagumkan sampai terbentuk la spa. Siap ada kolam air panas semula jadi bewarna biru kehijauan. Kat sini, beg plastik untuk pakaian basah, shower, hair dryer and mcm2 kemudahan lagi dah tersedia.

 

 
 
 

3. Hot Air Balloon Cappadocia, Turkey ??

Kos naik hot air balloon kat sini diantara yg termurah kalau nak dibandingkan dgn negara lain. Aktiviti ni wajib buat kalau pegi Turkey.

 

 
 

5. Love Lock Paris di France ??

Ni ala ala mcm kat Bukit Bendera tu.. kuncilah cinta korg dgn partner masing-masing. Jgn disailang !

 

 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Mon, 18 Feb 2019

Looking for Inspirational Travel Destinations? Check These 6 Hot Spots Out!

Time to take out that travel calendar and plan, plan, plan!

Fab Foodies! Thu, 17 May 2018

Here’s 7 Easy Tips for People Who are New to Fasting

Thinking of fasting with your Muslim friends this year? You’ll need to learn these few tips.

LIFESTYLE Thu, 18 Oct 2018

Euwww…Perhatikan Wajah Korang Secara Teliti, Ada Tak BENDA Ni?

Perhatikan makanan yang korang ambil setiap hari. Lihat kuantiti minyaknya, itu juga salah satu faktor mengapa blackhead atau whitehead ‘menggila’.

LIFESTYLE Tue, 10 Jul 2018

20岁还不用保养?化妆新手必须打破的5个美妆迷思

刚开始化妆的新手们一定会遇到很多迷思,不确定自己化妆的步骤到底是否正确,也害怕化妆会对肌肤造成负担等等。

Events Fri, 7 Sep 2018

Wow…Ini Rupanya Rahsia Syed Saddiq Kekal Cergas!

Di sebalik kesibukan Menteri paling muda ini, beliau tidak pernah mengabaikan kesihatannya. Paling penting, beliau akan ke gym sekurang-kurangnya satu jam setiap hari. Beliau sudah, anda bila lagi?

Fab Foodies! Thu, 17 May 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda Harris

Tak sampai 30 minit, hidangan boleh tersedia di atas meja. Menu sesuai untuk anda yang pulang kerja lewat dan mahukan juadah yang memikat rasa…

FESYEN Thu, 12 Apr 2018

Gaya Koleksi Raya di Publika bermula 12-15 April, Jom Bergaya Sakan Aidilfitri ini!

Fesyen macam mana agaknya korang nak gayakan di pagi raya nanti? Kalau korang ketandusan idea, jom ke Publika untuk lihat rekaan menarik daripada pereka-pereka fesyen terkemuka tanah air. Ayuh!

LIFESTYLE Tue, 8 Oct 2019

Tabiat Tutup Hidung Dan Mulut Ketika Bersin Ada Risiko?

Berisiko Bahayakan Kesihatan Dalaman Jika Amalkan Tabiat Ini.

Fab Foodies! Sun, 18 Nov 2018

Chime the Christmas Season in With This Special Buffet Spread

Embark on a journey of all things Sugar, Spice and all things Nice this Christmas at Hilton Petaling Jaya.

Fab Foodies! Sun, 11 Mar 2018

5 Manfaat & Kebaikan Makan Buah Kurma

Kurma adalah salah satu makanan manis dan multiguna yang dapat meregulasi proses pencernaan. Kurma dapat meningkatkan energi dalam waktu 30 menit bagi yang mengkonsumsinya.Manfaat dari kurma diantaranya bebas dari masalah konstipasi, gangguan pencernaan, masalah jantung, […]

| Live TV