LIFESTYLE By: SGMS Enal January 23, 2018 @ 6:22pm

5 Tempat Percutian Yang ‘Wajib’ Anda Pergi Sekali Seumur Hidup

Melancong ke luar negara sudah pasti menjadi idaman setiap orang untuk merasai pengalaman yang luar biasa di tempat orang.

Di dalam Malaysia juga banyak tempat menarik yang anda boleh di lawati bersama rakan-rakan atau keluarga tercinta. Namun, kata orang “jauh perjalanan luas pemandangan.”

Pasti ramai daripada anda yang mempunyai tempat pelancongan impian untuk anda lawati di luar negara. Seorang pengguna Twitter, Nur Natasha telah membuat satu thread tentang 20 tempat pelancongan di luar negara yang wajib anda lawati sekali seumur hidup. Tempat-tempat yang di cadangkan oleh Natasha ini merangkumi seluruh benua, termasuk Asia Tenggara hingga ke benua Eropah. Sudah tentu budaya dan cara hidup di negara lain berbeza secara keseluruhannya untuk anda terokai.Semoga bermanfaat. 5 tempat yang korang wajib pergi sekali seumur hidup ! ?.

Ini adalah THREAD1. Lempuyang Temple kat Bali, Indonesia ??

Ada org panggil ni as ‘The Gateway to Heaven‘. Boleh sentuh awan gittew. Pura Lempuyang ni berada di puncak Gunung Lempuyang. Dalam 1,175m dari aras laut. So kalau nak pegi, bawak baju tebal dan stamina yg kuat ! ??

 

2. Blue Lagoon, Iceland ??

Aktiviti geothermal kat sini sangat mengagumkan sampai terbentuk la spa. Siap ada kolam air panas semula jadi bewarna biru kehijauan. Kat sini, beg plastik untuk pakaian basah, shower, hair dryer and mcm2 kemudahan lagi dah tersedia.

 

 
 
 

3. Hot Air Balloon Cappadocia, Turkey ??

Kos naik hot air balloon kat sini diantara yg termurah kalau nak dibandingkan dgn negara lain. Aktiviti ni wajib buat kalau pegi Turkey.

 

 
 

5. Love Lock Paris di France ??

Ni ala ala mcm kat Bukit Bendera tu.. kuncilah cinta korg dgn partner masing-masing. Jgn disailang !

 

 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Mon, 1 Apr 2019

Eat More Local Fruits and a Bunch of Delicious Malaysian Dishes at Paya Serai

A special themed Ramdan buffet is what you need to buka puasa to.

LIFESTYLE Sun, 9 Sep 2018

Ciri-Ciri Pasangan Main Kayu Tiga

Tanda-tanda pasangan curang boleh dikatakan klise dan selalu dilakukan oleh pasangan yang pernah curang sebelum ini

LIFESTYLE Thu, 27 Sep 2018

Ingin Lebih Produktiviti Dalam Kerja Seharian, Jom Amalkan

7 tip cara berkesan untuk bangun awal dan tingkatkan produktiviti kerja setiap hari

LIFESTYLE Thu, 22 Mar 2018

Tidur Dah Cukup, Tapi Kenapa Cepat Mengantuk?

Anda sering memikirkan hal berkaitan dengan pejabat meskipun anda sedang bercuti di rumah. Pada waktu cuti, anda sepatutnya merehatkan minda dan badan bukannya setiap jam, check e-mel pejabat dan menyelesaikan masalah berbangkit dari rumah.

LIFESTYLE Sat, 3 Aug 2019
LIFESTYLE Wed, 5 Dec 2018

2019年十二生肖流年运程:龙

龙(1940 / 1952 / 1964 / 1976 / 1988) 肖龙的朋友今年流年运程大有改善,可洗尽去年冲犯太岁的颓气,正是大展宏图的良机,因为今年命宫中有地位提升的吉星出现,再加上今年为肖龙朋友的红鸾桃花年,为正桃花、好桃花,代表交际人缘好,所以运程会有渐渐好转的迹象。 【事业运】 今年的事业运也有不错的表现,因为命宫中有贵人星的出现,容易得到人缘相助。虽然今年工作甚为忙碌,幸而多劳多得,绝不会劳而无功。不过今年切勿得意忘形而扩张过急,以免因而兵败如山倒。 【财运】 财运方面还算不错,尤其是正财运,财富会在不自不觉中增加,不过今年会有小破财,必须要小心保管财物以防盗贼。 【感情运】 今年由于红鸾星动, 所以感情方面将会多姿多彩,可觅得真爱。此外,今年正是缔结良缘的大好时机,有情人终成眷属。不过伴侣之间的争执问题也相当的多,同时还必须要防范第三者的介入,以免破坏感情。 【健康运】 今年的健康状况甚为反复,时好时坏,必须小心保养,特别需要慎防肾和泌尿方面疾病! ✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿ 【幸运号码】 1520、 5050 【开运颜色】 橙色、黄色、红色 【开运贴士】 多参与群体活动或出席喜庆活动有助于提升运气。此外,建议在年头做身体检查!   ■ 资料提供:风水达人何宜娟《猪年报喜2019己亥年开运大全》 ■ 您也可透过八度空间于2019年2月5日(年初一)中午12时观看电视版《丰衣足食己亥年》

LIFESTYLE Fri, 11 May 2018

4 Sebab Kenapa Bayi Sering Gosok Mata

bayi nampak comel bila mengosok matanya tetapi tahukah anda ada sebab disebaliknya

LIFESTYLE Mon, 30 Apr 2018

5 Tempat Menarik Di Kuala Lumpur Yang Wajib Untuk Gambar OOTD Anda!

Aplikasi ini bukan sahaja tempat berkongsi gambar selfie atau gambar makanan, kini instagram juga digunakan untuk berkongsi jiwa dan pemikiran yang tersendiri. Maka, di sini kami kongsikan 5 tempat menarik yang boleh anda lawati bagi mendapatkan gambar OOTD yang menarik!

LIFESTYLE Mon, 20 Aug 2018

变瘦靠饿肚子or狂运动?直觉选张图测「减肥是否成功」!

你认为减重是什么呢?其实对于减重印象也会影响到减重成功关键……

LIFESTYLE Tue, 24 Sep 2019

This First-Ever Limited Edition Dessert-Inspired Suite is Really the Sweetest Escape!

Promises you the sugar rush you never felt needed even on the first step inside!

| Live TV