LIFESTYLE By: SGMS Enal April 11, 2018 @ 7:35am

Ais Kiub Timun Di Muka Untuk Dapatkan Kulit Cantik,

Timun merupakan buah yang kaya dengan vitamin dan zat lain yang sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Namun, masih ramai yang tidak menyedari akan hal ini.

Perkongsian tips dari Nauf Safuan melalui laman facebook ini boleh dijadikan panduan untuk anda. Mengamalkan tips ini hampir setiap hari, tidak hairanlah kulit wajahnya bersih tanpa cela. Dengan cara penyediaan yang mudah dan menggunakan timun sebagai bahan organik yang sudah tentunya selamat untuk kulit, anda juga pasti boleh mendapatkan kulit seperti lelaki ini, yang penting perlu rajin dan konsisten je.

Jom kita baca perkongsian beliau di bawah. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba !

 
AIS KIUB TIMUN UNTUK MENGECILKAN PORI PORI / REDAKAN MUKA TERBAKAR

haa ! tip khas untuk hampa2 yg ada pori2 besaq terowong menora.

Pori pori terbuka ni, masalah ramai orang termasuk aku. Jadi aku akan pakai ni tiap hari supaya pori pori aku ni cepat mengecil. Terutama kalau seharian kerja luar. Panas . Peluh. Balik aku akan terus apply ais kiub timun ni.

Selain tu tip ni boleh juga, untuk hampa yang nak hilangkan kehitaman bawah mata. atau nak atasi bibir kering pun boleh.

Getah yang ada pada timun ni sangat baik untuk membantu meredakan muka yang gelap akibat sunburn. Dengan pengunaan ice timun kulit akan kembali kepada asal dengan lebih segera.

Bahan Bahan 

Cuma timun dan mineral water.
 
Cara penyediaan

Sagat @ blander timun
 
Asingkan hampas timun dan jus perahan timun
 
 
Masukan hampas timun dalam ice trays
 
 
 

 
Masukan dalam peti sejuk beku dan biarkan semalaman
 
Esok pagi hampa dah boleh start pakai ice timun ni

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 19 Sep 2018

Heads Up Malaysians, There’s a New Immigration Rule When Travelling to Europe

It will be implemented in 2020 but we need to know the processes first.

LIFESTYLE Tue, 2 Jan 2018

Teknik Asas Memandu Ketika Meredah Air Banjir

rancanglah perjalanan anda dengan betul dan sentiasa peka dengan keadaan jalan raya jika berlaku banjir.

LIFESTYLE Sat, 19 Jan 2019

6 Makanan Ini Dilarang Makan Mentah

6 Makanan Ini Dilarang Makan Mentah Kerana Bahaya Pada Tubuh

Automobile Thu, 29 Aug 2019

Join THIS Airport Contest And Stand A Chance To Win Your Dream Car, Only On E!News

Stand a chance to win your DREAM CAR at the Malaysia Airport, join the contest now!

LIFESTYLE Mon, 5 Aug 2019

Hadith Palsu Kelebihan Berpuasa 10 Hari Awal Bulan Zulhijjah

Sekali sekala kena juga cari informasi yang betul . Jangan ikut sahaja ye

Fab Foodies! Tue, 16 Apr 2019

没咖啡无法上班?日喝超过这量恐丢命

注意!没咖啡无法上班?天天喝超过5000毫克恐丢命~

Hiburan Tue, 27 Aug 2019

Nelissa Nezam langgar pantang?

Tapi kalau macam ni punya ‘hot’ lah, terus berkobar-kobar rasa nak ke gim. 

LIFESTYLE Mon, 6 Aug 2018

Lebih Ramai Dijangka Alami Depresi Menjelang 2020

Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan pada tahun lepas menunjukkan 29 peratus rakyat Malaysia mengalami depresi dan gangguan kecelaruan berbanding 12 peratus pada 2011.

LIFESTYLE Tue, 15 Oct 2019

不一样的万圣节!云顶让你处处都「遇鬼」

是否感觉到空气中开始弥漫着诡异的气息?整个10月,云顶世界将会上演一连串的惊悚活动~

LIFESTYLE Wed, 6 Jun 2018

Balik Kampung? Jom Praktik Cara Ini Ketika Pulang Beraya

Mata biar ‘meliar’ atau meninjau secara serius (serius observation). Anda bukan sahaja perlu melihat nombor plate kereta dihadapan malah anda perlu lihat trafik yang terbentuk dihadapan kereta tersebut juga. Ini dapat membantu anda melihat masalah di hadapan dengan lebih baik dan memberi peluang yang lebih untuk bertindak terhadapnya.

| Live TV