LIFESTYLE By: SGMS Enal April 11, 2018 @ 7:35am

Ais Kiub Timun Di Muka Untuk Dapatkan Kulit Cantik,

Timun merupakan buah yang kaya dengan vitamin dan zat lain yang sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Namun, masih ramai yang tidak menyedari akan hal ini.

Perkongsian tips dari Nauf Safuan melalui laman facebook ini boleh dijadikan panduan untuk anda. Mengamalkan tips ini hampir setiap hari, tidak hairanlah kulit wajahnya bersih tanpa cela. Dengan cara penyediaan yang mudah dan menggunakan timun sebagai bahan organik yang sudah tentunya selamat untuk kulit, anda juga pasti boleh mendapatkan kulit seperti lelaki ini, yang penting perlu rajin dan konsisten je.

Jom kita baca perkongsian beliau di bawah. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba !

 
AIS KIUB TIMUN UNTUK MENGECILKAN PORI PORI / REDAKAN MUKA TERBAKAR

haa ! tip khas untuk hampa2 yg ada pori2 besaq terowong menora.

Pori pori terbuka ni, masalah ramai orang termasuk aku. Jadi aku akan pakai ni tiap hari supaya pori pori aku ni cepat mengecil. Terutama kalau seharian kerja luar. Panas . Peluh. Balik aku akan terus apply ais kiub timun ni.

Selain tu tip ni boleh juga, untuk hampa yang nak hilangkan kehitaman bawah mata. atau nak atasi bibir kering pun boleh.

Getah yang ada pada timun ni sangat baik untuk membantu meredakan muka yang gelap akibat sunburn. Dengan pengunaan ice timun kulit akan kembali kepada asal dengan lebih segera.

Bahan Bahan 

Cuma timun dan mineral water.
 
Cara penyediaan

Sagat @ blander timun
 
Asingkan hampas timun dan jus perahan timun
 
 
Masukan hampas timun dalam ice trays
 
 
 

 
Masukan dalam peti sejuk beku dan biarkan semalaman
 
Esok pagi hampa dah boleh start pakai ice timun ni

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 17 Oct 2019

Saran Golongan Lelaki Jalani Ujian Mamografi

Walaupun kepada individu lelaki tidak mempunyai risiko tinggi tetapi ini untuk Kesan Potensi Kanser Payu Dara

LIFESTYLE Mon, 20 May 2019
LIFESTYLE Thu, 3 May 2018

SM Entertainment to Open First Ever KPOP Museum

There will be 9 different exhibits!

LIFESTYLE Wed, 8 Aug 2018

HELLO KITTY变骷髅头!史上最暗黑萌的饰品

如果HELLO KITTY变成骷髅头,你还会爱它吗?太惊悚?一点也不会,反而很有颠覆的有趣效果,毕竟没人看过KITTY的头骨是吧?

LIFESTYLE Wed, 26 Sep 2018

Thinking of a Road Trip but Not Sure Where to Go? Check These Routes Out

They’re curated specifically based on people’s interests.

Fab Foodies! Tue, 24 Jul 2018

这8种食物「吃一口胖1公斤」想减肥请戒除

饮食习惯更是控制体重的一大关键!想要成功瘦身,那么以下8种食物你千万要忌口,否则很可能让你的减肥计画通通泡汤,吃一口胖3斤!

LIFESTYLE Wed, 24 Jan 2018

「全球七个血拼天堂」购物者绝不能错过的景点

全世界有非常多经典的购物商场,在那里,旅客可以轻松地一次购足计画已久入荷的名牌。这些世界知名的购物点,不只是商店林立,通常也是重要的历史购物中心,就算不想买东西,到此走走、感受一下全世界的消费力,也是满有趣的体验!

Fab Foodies! Thu, 3 Jan 2019

Craving for a Delicious Big Slab of Gorgeously Grilled Steak? Go to DoubleTree JB!

It’s a beautiful marbled meat grilled to perfection.

LIFESTYLE Sun, 26 Jan 2020

Hilangkan Parut Jerawat Guna 2 Bahan Mudah.

Dengan menggunakan 2 bahan yang mudah yang mudah didapati dari dapur untuk hilangkan parut jerawat

LIFESTYLE Sun, 7 Apr 2019

Kenapa Perlu Rosakkan Bunga Untuk ‘Berselfie’

, manusia kadang-kadang terlupa hendak menghargai apa yang alam telah beri kepada mereka malah merosakkannya tanpa disedari. Begitulah gelagat pengunjung di sebuah ladang bunga yang telah merosakkan tumbuhan di sekitar tempat itu hanya kerana sekeping […]

| Live TV