LIFESTYLE By: SGMS Enal April 11, 2018 @ 7:35am

Ais Kiub Timun Di Muka Untuk Dapatkan Kulit Cantik,

Timun merupakan buah yang kaya dengan vitamin dan zat lain yang sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Namun, masih ramai yang tidak menyedari akan hal ini.

Perkongsian tips dari Nauf Safuan melalui laman facebook ini boleh dijadikan panduan untuk anda. Mengamalkan tips ini hampir setiap hari, tidak hairanlah kulit wajahnya bersih tanpa cela. Dengan cara penyediaan yang mudah dan menggunakan timun sebagai bahan organik yang sudah tentunya selamat untuk kulit, anda juga pasti boleh mendapatkan kulit seperti lelaki ini, yang penting perlu rajin dan konsisten je.

Jom kita baca perkongsian beliau di bawah. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba !

 
AIS KIUB TIMUN UNTUK MENGECILKAN PORI PORI / REDAKAN MUKA TERBAKAR

haa ! tip khas untuk hampa2 yg ada pori2 besaq terowong menora.

Pori pori terbuka ni, masalah ramai orang termasuk aku. Jadi aku akan pakai ni tiap hari supaya pori pori aku ni cepat mengecil. Terutama kalau seharian kerja luar. Panas . Peluh. Balik aku akan terus apply ais kiub timun ni.

Selain tu tip ni boleh juga, untuk hampa yang nak hilangkan kehitaman bawah mata. atau nak atasi bibir kering pun boleh.

Getah yang ada pada timun ni sangat baik untuk membantu meredakan muka yang gelap akibat sunburn. Dengan pengunaan ice timun kulit akan kembali kepada asal dengan lebih segera.

Bahan Bahan 

Cuma timun dan mineral water.
 
Cara penyediaan

Sagat @ blander timun
 
Asingkan hampas timun dan jus perahan timun
 
 
Masukan hampas timun dalam ice trays
 
 
 

 
Masukan dalam peti sejuk beku dan biarkan semalaman
 
Esok pagi hampa dah boleh start pakai ice timun ni

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 17 Apr 2019

「生活总是不顺心」最近感到无力的原因是?

生活总是有些不顺心的事情?最近老觉得挺无力的,来试着了解最近的无力感是从何而来吧!

LIFESTYLE Sat, 21 Sep 2019

暗恋最痛苦!欣赏对象想对你说些什么?

有时暗恋满难的,看着心仪对象,内心总是百感交集吗? 如果你正有心仪的对象,今天就和 奥斯老师 [点击关注脸书] 一起来看看,你欣赏的对象想和你说些什么吧!   <<直觉选一张牌>>  

LIFESTYLE Mon, 12 Feb 2018

Cara Guna Buaian Dengan Betul Untuk Perkembangan Bayi

Sejak zaman dahulu lagi, buaian bayi menggunakan kain fabrik kapas, batik yang selesa diletakkan pada spring digantungkan di alang siling atau susur tangga. Buaian zaman moden telah datang dengan rangka yang boleh dilipat dan mudah […]

Fab Foodies! Thu, 20 Dec 2018

让你一夜好眠!专家揭「奇异果6大好处」

你喜欢吃奇异果吗?奇异果富含维生素C、植化素和膳食纤维,小小一颗却有丰富的营养素,因此也有人说奇异果是「水果之王」。

LIFESTYLE Thu, 2 Aug 2018

意想不到的「热水10大妙用」拯救松垮毛衣、鲜花保存更久

水是我们每日的必需品,而热水其实也可以为我们的生活解决很多事情,你应该多数都不知道,一起来看看热水拥有哪些妙用?

LIFESTYLE Fri, 30 Nov 2018

使我们过早衰老的不良习惯!

在生活中,也许很多人会觉得自己比同龄的朋友看起来显得比较老,难免会有委屈、不平的感觉。事实上,使我们过早衰老的原因往往来自于我们的不良习惯。

Events Wed, 31 Jul 2019

‘Jalan-Jalan Makan Angin’ Brings Hokkaido to Malaysia’s Screens

A tri-party co-production between Hokkaido Cultural Broadcasting Corporation Ltd (UHB), Primeworks Studios and Kantana Japan brings Malaysian audience a 4-episodes series of ‘Jalan-Jalan Makan Angin’ (JJMA) in Hokkaido! JJMA is a travelogue programme where the […]

LIFESTYLE Tue, 18 Jun 2019

Here’s the Perfect Itinerary for a 3D2N Trip to Langkawi

Look no further, there’s all the info and planning you need.

LIFESTYLE Sat, 28 Sep 2019

Tarian Tradisional Malaysia Melebarkan Sayap Di Seoul

Pastinya menarik bukan tarian dipersembahkan di pembukaan rasmi Pertandingan Tari Sedunia Cheonnan

Fab Foodies! Mon, 3 Sep 2018

照「6时机喝水」结果好惊人…起床喝1杯了吗?

正确饮水方式及饮水黄金时段,你有喝对吗?

| Live TV