LIFESTYLE By: SGMS Faida May 24, 2019 @ 4:21pm

Apa Kisah Pak Din, Amir & Haqiem Dalam ‘Setulus Ikhlas’?

‘Ikhlas kan Hati Untuk Orang, Orang Akan Ikhlas Dengan Kita’, itu antara mesej yang disampaikan dalam iklan dari media prima bersempena dengan Hari Raya Aidilfitri tahun ini.

Iklan yang mengisahkan hubungan keikhlasan sesama penduduk di sebuah kampung ini dilancarkan secara rasmi pada hari ini dan sudah boleh ditonton di laman Youtube TV3 Malaysia bermula jam 12.00 tengah hari tadi.

Mengisahkan seorang pelajar sekolah rendah bernama Amir yang tinggal bersama datuknya, Pak Din di kampung. 

Pak Din dikenali sebagai individu yang suka membantu orang lain tidak mengira masa. Amir pula seperti kanak-kanak biasa yang meminati kuasa luar biasa dan mempunyai impian menjadi seorang ‘superhero’.

Namun, sebuah insiden tidak diduga menimpa kedai atok. Apa agaknya yang akan terjadi? Siapa superhero yang bakal menyelamatkan kedai Pak Din? Ingin tahu lebih lanjut apakah kuasa luar biasa Pak Din?

Seperti apa yang cuba disampaikan dalam Hero Setulus Ikhlas ini, membantu orang lain juga merupakan satu ibadah. Nabi Muhammad SAW tidak pernah menghampakan permintaan orang lain. Kalau boleh, baginda mahu menggembirakan semua orang di sekelilingnya.

Dalam masa sama, sentiasa ingat bahawa ketika menolong orang lain, kita hendaklah ikhlas, bantu sehingga selesai dan tidak mengungkit. Anggap ia sebagai sebuah tanggungjawab. Jadi jangan takut untuk berbuat baik, kerana selain amalan itu mulia, ganjarannya pasti besar dan berpahala.

Sentiasa berlapang dada & ikhlaskan hati kita okay? Selamat Berpuasa!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 30 Sep 2019

“Motif” Sharifah Amani Kesal Di Laman Twitter?

Pelakon Harapan Wanita Festival Filem Malaysia ke-18, Sharifah Amani Syed Zainal Rashid Al-Yahya baru-baru ini meluahkan perasaannya di laman twitter apabila filem terbaru lakonannya, Motif tidak mendapat sambutan memberangsangkan di panggung.  Di manakah silapnya?   […]

LIFESTYLE Sat, 20 Jul 2019

4 Petua Cintai Dan Hargai Diri Sendiri

Terlalu menjaga hati orang lain, sering kita abaikan diri kite sendiri bukan . Dengan alasan menghormati orang lain kita boleh lupa pada diri juga. ; Kadang-kadang kita juga menganggap orang lain jauh lebih baik hanya […]

LIFESTYLE Fri, 26 Oct 2018

「走一走肚子就消失」减肥法! 3个月狂瘦10KG

许多人为了减肥常常饱受饥饿的苦,甚至花大钱上健身房,只为求得像偶像明星一般的纤细身材。但现在,有个方法让大家的减肥之路可以不用这么辛苦啰~

LIFESTYLE Sun, 7 Apr 2019

Kenapa Perlu Rosakkan Bunga Untuk ‘Berselfie’

, manusia kadang-kadang terlupa hendak menghargai apa yang alam telah beri kepada mereka malah merosakkannya tanpa disedari. Begitulah gelagat pengunjung di sebuah ladang bunga yang telah merosakkan tumbuhan di sekitar tempat itu hanya kerana sekeping […]

Hiburan Fri, 25 Jan 2019

‘Bukan Tamak, Tapi…’- Issey Fazlisham Mula Tukar Angin?

Saya mahu fokus dalam apa saja projek yang dilakukan, selagi nama masih diperlukan saya gunakan peluang yang ada…

Hiburan Wed, 14 Mar 2018

Super Junior Hopes For Reunion with All 13 Members

Leader Leeteuk wishes for this to happen ASAP.

Trending Mon, 22 Jun 2020
Hiburan Mon, 29 Jul 2019

Produce X 101 Independent Trainee Signs with Woollim Entertainment

So, are we expecting for a new boy group from Woollim?

Hiburan Mon, 29 Apr 2019

Izzara Aishah Memilih Watak?

Bila dah kahwin, suami akan teliti skrip yang ditawarkan dulu.

Hiburan Sat, 10 Mar 2018

Altimet dapat “Air” dari Bruce Lee

Bruce Lee tersohor dengan mutiara kata berbunyi ‘Like Water” yang bermaksud sifat air apabila mengalir akan mengikut sebarang bentuk bekas.

| Live TV