LIFESTYLE By: SGMS Faida May 24, 2019 @ 4:21pm

Apa Kisah Pak Din, Amir & Haqiem Dalam ‘Setulus Ikhlas’?

‘Ikhlas kan Hati Untuk Orang, Orang Akan Ikhlas Dengan Kita’, itu antara mesej yang disampaikan dalam iklan dari media prima bersempena dengan Hari Raya Aidilfitri tahun ini.

Iklan yang mengisahkan hubungan keikhlasan sesama penduduk di sebuah kampung ini dilancarkan secara rasmi pada hari ini dan sudah boleh ditonton di laman Youtube TV3 Malaysia bermula jam 12.00 tengah hari tadi.

Mengisahkan seorang pelajar sekolah rendah bernama Amir yang tinggal bersama datuknya, Pak Din di kampung. 

Pak Din dikenali sebagai individu yang suka membantu orang lain tidak mengira masa. Amir pula seperti kanak-kanak biasa yang meminati kuasa luar biasa dan mempunyai impian menjadi seorang ‘superhero’.

Namun, sebuah insiden tidak diduga menimpa kedai atok. Apa agaknya yang akan terjadi? Siapa superhero yang bakal menyelamatkan kedai Pak Din? Ingin tahu lebih lanjut apakah kuasa luar biasa Pak Din?

Seperti apa yang cuba disampaikan dalam Hero Setulus Ikhlas ini, membantu orang lain juga merupakan satu ibadah. Nabi Muhammad SAW tidak pernah menghampakan permintaan orang lain. Kalau boleh, baginda mahu menggembirakan semua orang di sekelilingnya.

Dalam masa sama, sentiasa ingat bahawa ketika menolong orang lain, kita hendaklah ikhlas, bantu sehingga selesai dan tidak mengungkit. Anggap ia sebagai sebuah tanggungjawab. Jadi jangan takut untuk berbuat baik, kerana selain amalan itu mulia, ganjarannya pasti besar dan berpahala.

Sentiasa berlapang dada & ikhlaskan hati kita okay? Selamat Berpuasa!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Mon, 1 Jan 2018

TIPS MEMILIH IKAN SEGAR DI PASAR

Ikan antara menu yang kita nikmati dalam kehidupan seharian. Pelbagai jenis ikan yang ada di pasar dan dari segi masakannya pula pastilah enak seperti ikan stim , ikan 3 rasa, gulai ikan , bakar dan […]

Hiburan Sun, 25 Feb 2018

Pelakon India SrideviI Meninggal Dunia

Mendiang menghembuskan nafas terakhirnya di sisi suami, Boney Kapoor dan anak perempuannya Khushi.

Hiburan Mon, 25 Mar 2019
LIFESTYLE Mon, 30 Jul 2018

Cantikkan Wajah Dengan Air Cucian Beras

Tidak sangka yang air cucian beras ada kelebihannya terutama pada kecantikan wajah.

LIFESTYLE Sun, 24 Mar 2019

Kesalahan Bil Elektrik Melambung Tinggi Sebab Guna Aircond

Bila cuaca panas, pastinya orang ramai akan lebih suka duduk di rumah atau ditempat yang berhawa dingin. Malah dalam satu kajian yang dilakukan jumlah penggunaan penghawa dingin telah meningkat secara mendadak dari tahun ke tahun. […]

Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Faye Kusairi Balas Sindiran Elly, You’ve Crossed The Line!

Mohon sedar diri tu dah meningkat umurnya, punya anak dah pun. Matangkanlah diri tu. Bahasa melambang bangsa. Awak tu orang kenal, sedarlah sikit.

LIFESTYLE Sat, 20 Jul 2019

4 Petua Cintai Dan Hargai Diri Sendiri

Terlalu menjaga hati orang lain, sering kita abaikan diri kite sendiri bukan . Dengan alasan menghormati orang lain kita boleh lupa pada diri juga. ; Kadang-kadang kita juga menganggap orang lain jauh lebih baik hanya […]

LIFESTYLE Sat, 16 Nov 2019

Cara Mencegah Untuk Pneumonia!

Mencegah lagi baik daripada merawat

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Simpan Foto Lucah, Bintang Korea Ini Bakal Berdepan Tindakan Mahkamah!

Pihak berkuasa Seoul kini sedang meneliti foto-foto berkenaan dan buat masa ini Jung Joon Young telah ditahan.

| Live TV