LIFESTYLE By: SGMS Enal April 28, 2018 @ 3:49pm

BBQ Alligator Jadi Kegilaan Terbaru Penduduk Los Angeles

Di negara Malaysia, kebiasaanya kita hanya memakan barbeque ayam, lembu dan kambing sahaja bukan? Pernah atau tidak anda mendengar bbq buaya?

Ya, ia wujud. Sebuah syarikat dari Los Angeles, Amerika Syarikat (AS), Black Sugar Rib Company telah mengilhamkan satu makanan yang tak pernah terjangka dek akal manusia iaitu bbq alligator.

Menurut video Food Insider, Syarikat ini menjalankan perniagaan berkonsepkan food truck dan menu utama yang menjadi tarikan kepada pelanggan-pelanggan mereka adalah bbq alligator yang dipanggang dengan cukup sempurna.

Menurut kakitangan Black Sugar, mereka belum lagi melihat orang menjual daging buaya di sekitar Los Angeles. Jadi, mereka ingin menjadi yang pertama membuatnya.

Sambutan luar biasa yang mereka terima daripada penduduk Los Angeles khususnya  apabila menu utama bbq alligator itu dapat diterima oleh selera orang-orang di sana.

Disalut dengan rempah ratus yang penuh di atas badan buaya sebelum di masukkan ke dalam tempat pemanggang. Tidak mustahil menu ini bakal jadi kegilaan di Amerika Syarikat. Pemilik food truck ini juga berpendapat ingin membawa menu ini ke serata Amerika Syarikat satu hari nanti.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 18 Nov 2019
Automobile Tue, 24 Dec 2019
LIFESTYLE Mon, 18 Jun 2018

Usahawan Tempatan Disaran Perbaiki Mutu Penggunaan Bahasa Inggeris

Vivy yang hadir di Menara Ilham bagi menghadiri mesyuarat Majlis Penasihat Kerajaan, sebentar tadi menyuarakan pendapat usaha ini bersesuaian bagi keperluan pasaran global.

Events Fri, 27 Apr 2018

Kahwin 19 Mei, Putera Harry ‘Lamar’ Abang Jadi Pengapit

The Duke of Cambridge berbesar hati untuk memenuhi hasrat dan sangat teruja untuk memberi sokongan kepada adiknya di Gereja St George, Windsor pada 19 Mei depan.

LIFESTYLE Tue, 11 Dec 2018

Kesan Bahaya Guna Kuali ‘Non-Stick’ Rosak, Jangan Simpan Lagi

Kuali tidak lekat (non-stick pan) semakin mendapat sambutan tapi ada bahayanya

Fab Foodies! Sat, 22 Sep 2018

Minyak Zaitun Dalam Makanan

Berkongsi tips menggunakan minyak zaitun dalam penggunaan masakan mahupun makanan

LIFESTYLE Mon, 17 Sep 2018
Hiburan Wed, 17 Jan 2018

Tips Untuk Kulit Cantik

Siapa yang tidak inginkan kulit cantik bukan. Ini perkongsian dari Bella Dally bagaimana beliau menjaga agar kulit kelihatan cantik  1. Tidak pernah tinggalkan rutin penjagaan kulit Bella mengamalkan tiga langkah sebaik bangun dari tidur. Cuci muka, […]

Fab Foodies! Wed, 19 Dec 2018

Not Sure What to Get Someone for Christmas? Think Chocolates!

It’s a great gift no matter the occasion.

Fab Foodies! Thu, 24 May 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda Harris

Ikan Salmon antara hidangan terbaik memandangkan ia datang dengan sumber protein berkualiti tinggi. Harganya mungkin sedikit mahal berbanding ikan lain, perlu tahu…ikan Salmon kaya dengan asid lemak omega-3 (baik untuk kesihatan kulit dan rambut)

| Live TV