LIFESTYLE By: SGMS Enal April 28, 2018 @ 3:49pm

BBQ Alligator Jadi Kegilaan Terbaru Penduduk Los Angeles

Di negara Malaysia, kebiasaanya kita hanya memakan barbeque ayam, lembu dan kambing sahaja bukan? Pernah atau tidak anda mendengar bbq buaya?

Ya, ia wujud. Sebuah syarikat dari Los Angeles, Amerika Syarikat (AS), Black Sugar Rib Company telah mengilhamkan satu makanan yang tak pernah terjangka dek akal manusia iaitu bbq alligator.

Menurut video Food Insider, Syarikat ini menjalankan perniagaan berkonsepkan food truck dan menu utama yang menjadi tarikan kepada pelanggan-pelanggan mereka adalah bbq alligator yang dipanggang dengan cukup sempurna.

Menurut kakitangan Black Sugar, mereka belum lagi melihat orang menjual daging buaya di sekitar Los Angeles. Jadi, mereka ingin menjadi yang pertama membuatnya.

Sambutan luar biasa yang mereka terima daripada penduduk Los Angeles khususnya  apabila menu utama bbq alligator itu dapat diterima oleh selera orang-orang di sana.

Disalut dengan rempah ratus yang penuh di atas badan buaya sebelum di masukkan ke dalam tempat pemanggang. Tidak mustahil menu ini bakal jadi kegilaan di Amerika Syarikat. Pemilik food truck ini juga berpendapat ingin membawa menu ini ke serata Amerika Syarikat satu hari nanti.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 15 Aug 2019

Celebrate Malaysia’s National Day with Big Savings from IKEA!

Calling out IKEA enthusiasts out there! Great offers await Malaysians on this upcoming Merdeka Madness clearance in conjunction of the National Day celebration! Carlton Dance GIF from Carlton GIFs Kicking off on August 15th until […]

LIFESTYLE Wed, 10 Apr 2019

你是容易怀念过去的人吗?

回忆总是美好~你,是容易怀念过去的人吗?

LIFESTYLE Wed, 19 Dec 2018
LIFESTYLE Fri, 4 May 2018

亚洲人才会的「亚洲蹲」 真有这么多好处?

双腿一跨、脚掌、脚跟贴地,自然蹲坐而下,这个再熟悉不过的姿势对你我来说可能轻而易举;但你知道吗?对不少西方人而言,这动作可是难上加难,只能踮起脚尖,脚跟一触地,常常一屁股跌坐地上,因而还被封上「亚洲蹲」的称号!

LIFESTYLE Fri, 24 Aug 2018

Tips Pilih Ketam Segar

Ketam kalau salah pilih boleh berbau hanyir dan apabila di masak rasa pahit. Macam mana nak tahu ketam segar ke tak ? Jom baca

LIFESTYLE Tue, 15 Oct 2019

不一样的万圣节!云顶让你处处都「遇鬼」

是否感觉到空气中开始弥漫着诡异的气息?整个10月,云顶世界将会上演一连串的惊悚活动~

LIFESTYLE Mon, 5 Nov 2018

5 Manfaat Hebat Aloe Vera Untuk Penjagaan Kecantikan dan Kesihatan

Aloe vera memang cukup terkenal sebagai ‘miracle plant’ atau tumbuhan ajaib

LIFESTYLE Fri, 13 Apr 2018

KLIA2全面启用「自助登机行李托运系统」

准备搭乘AirAsia或其他航空公司的乘客们注意啦!第2吉隆坡国际机场全面启用自助行李托运系统,这将减少每次的行李托运系统大排长龙的情况。

Fab Foodies! Mon, 3 Dec 2018

别再随便吃!研究:饮食不良比空污更伤身

最新全球营养报告指出,饮食不良是影响全球民众健康的主因之一,每5人死亡中就有近一人因此丧命。

LIFESTYLE Tue, 3 Apr 2018

Sebak! Susut 30 Kilogram Akibat Hiper Tiroid

Dengan nada yang kurang jelas dan tersekat-sekat, keadaan fizikal Nurliyana turut berubah apabila tulang rahangnya kini membesar sehingga menyebabkan mulut terkeluar dan turut menjejaskan penglihatannya.

| Live TV