LIFESTYLE By: SGMS Faida July 5, 2018 @ 3:50am

Berita Baik Untuk Rakyat Terengganu, Wad Kelas Tiga Bakal Percuma!

Berita Baik Untuk Penduduk Di Terengganu! Mereka bakal mendapat rawatan perubatan wad kelas tiga secara percuma tidak lama lagi.

Berita baik ini diumumkan sendiri oleh Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Pengajian Tinggi negeri, Dr Alias Razak.

Beliau yang juga anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Tunggal juga berkata kemudahan itu bakal dinikmati oleh semua rakyat tanpa mengira latar belakang ekonomi dan taraf hidup.

“Semua draf dan dokumen akhir telah pun siap cuma tunggu untuk dibentangkan dalam mesyuarat Exco nanti.

“InsyaAllah kita akan laksanakan perkara ini dalam tahun ini juga. Semua golongan tidak kira kaya dan miskin akan dapat menikmati insiatif ini di semua hospital kerajaan seluruh negeri.

“Kerajaan negeri akan membayar caj yang dikenakan ke atas pesakit oleh kementerian kesihatan yang terletak di bawah kerajaan pusat,” katanya ketika menggulung titah ucapan Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin pada Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini pada Rabu.

Dalam pada itu, Razak berkata kerajaan juga akan mengagihkan kad sejahtera seperti yang dijanjikan dalam manisfesto Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 selewat-lewatnya hujung tahun ini.

“Kad sejahtera ini kita akan agihkan kepada rakyat yang berpendapatan rendah di seluruh negeri. Sekarang ini kita dah kenal pasti 6,000 keluarga yang berada di dalam rekod e-kasih dan Projek Pembangunan Rakyat Termiskin (PPRT).

“Namun ini bukanlah jumlah yang muktamad kerana kita akan minta pegawai kita kenal pasti lebih ramai rakyat yang layak bagi memastikan mereka mendapat kemudahan tersebut,” katanya.

Kad bernilai RM500 itu akan diberikan kepada golongan berpendapatan rendah bagi membolehkan mereka membayar kos rawatan segera di klinik-klinik berdekatan jika mengalami masalah kesihatan. -Bernama.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 22 Aug 2018

Selepas Wardina, Giliran Ibu Pula Tegur Aliff Syukri

Selain bekas pelakon Spanar Jaya, Wardina Safiyyah, ibu kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman, Rozita Ibrahim turut menegur anaknya.

Hiburan Thu, 9 Aug 2018

#CintaBukanKristal; Watak Aryana Tak Sama Dengan Husna

Tetapi bila melakonkan watak ini, terdetik dalam hati berkata, I will never do this to anyone (saya tidak akan lakukan hal ini terhadap wanita lain).

Hiburan Sat, 19 Jan 2019
Hiburan Sun, 14 Jul 2019

Syazwan Zulkifly Belum Sedia Jadi Suami Sebab…

Pelakon Syazwan Zulkifly memiliki sebab tersendiri melambatkan rancangan menamatkan zaman bujang.

Hiburan Mon, 29 Oct 2018

It’s A BOY! Kapsyen Erma Fatima Untuk Adik Ipar Bikin Netizen Sebak

Berkemungkinan, kapsyen berkenaan mengingatkan perkara yang pernah dilalui oleh pelakon Mak Cun ini dahulu.

Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Mira Filzah Beri Hint Bercinta Dengan Zizan Razak

Mira juga berpendapat bahawa, beliau tidak mahu cerita yang sama mengenai dirinya dan Zizan Razak terus dikaitkan dan dijaja di dada-dada akhbar

Trending Sat, 11 Sep 2021

Dana Perniagaan Berjumlah RM200,000 Menanti Pendengar Bertuah Buletin FM

Selepas transformasi baharu yang dilakukan oleh Buletin FM, kini stesen radio di bawah Media Prima Audio bakal menampilkan kempen menarik buat pendengar setia iaitu Usahawan Buletin FM. Buletin FM tampil dengan kempen yang lebih memfokuskan […]

Featured Tue, 26 Apr 2022
LIFESTYLE Sat, 8 Sep 2018

不是太空人也能穿!美国太空总署联手服装品牌推出日常穿着系列

美国太空总署NASA今年成立60周年,最近与服装品牌Heron Preston合作推出联名系列服装!这系列服装包含:夹克,帽衫,T恤, 背包和帽子,服装上的NASA字样来自NASA于1976年至1992年的标准字。

Hiburan Fri, 22 Nov 2019

Tiada Penangguhan Lagi, Farid Kamil Masuk Penjara

Semoga Datuk Farid Kamil dan keluarga tabah menunggu tempoh 9 bulan berlalu.

error: Content is protected !!