FESYEN By: Fatin Nurain March 21, 2023 @ 8:25am

Buttonscarves Lancar Koleksi Baharu Sempena Ulang Tahun Ke-7

Jenama pakaian Buttonscarves tampil melancarkan koleksi tudung terbaharu yang dinamakan Siri Bèl Flè sempena ulang tahun mereka yang ketujuh.

Siri istimewa tersebut telah dilancarkan secara eksklusif di laman sesawang dan seluruh cawangan Buttonscarves di Malaysia sahaja.

Siri Bèl Flè ini menampilkan corak peonies yang cantik sempena meraikan kegembiraan dan kebahagiaan penggemar jenama pakaian tersebut.

Menurut Sharifah Itasha Jamalullai selaku Pengarah Buttonscarves Malaysia, Siri Bèl Flè ini juga turut diperkenalkan sempena ketibaan Ramadan yang akan bermula tidak lama lagi.

“Kami pernah mengeluarkan siri pertama yang diinspirasikan oleh Malaysia yang dipanggil The Malaya Series, yang menampilkan mercu tanda ikonik di Kuala Lumpur, dan ia ternyata menjadi popular dalam komuniti BSLady kami yang cantik bukan sahaja di Malaysia tetapi di Indonesia juga !

“Memandangkan bulan Mac ini adalah sambutan ulang tahun ke-7 Buttonscarves dan Ramadan akan bermula tidak lama lagi, masa yang tepat untuk mengeluarkan siri eksklusif ini untuk peminat Malaysia kami,” katanya.

Untuk makluman, Buttonscarves merupakan jenama pakaian terkemuka yang berasal dari Indonesia.

Setelah mencapai pelbagai kejayaan sejak meluaskan sayap perniagaan mereka di Malaysia pada tahun 2018, Buttonscarves juga turut memilih pelakon Elfira Loy sebagai duta pertama Buttonscarves Malaysia.

Menurut Pengasas dan Pengarah Kreatif Buttonscarves, Linda Anggrea menyatakan dirinya berharap setiap siri eksklusif di Malaysia dapat menerima sokongan berterusan dalam kalangan masyarakat.

“Berharap untuk melihat lebih banyak siri eksklusif Malaysia dan kerjasama daripada Buttonscarves Malaysia pada 2023 sebagai usaha berterusan #ButtonscarvesGoesGlobal. Saya teruja untuk melihat masa depan jenama ini, dan kami berharap kami dapat sokongan yang berterusan dari anda semua,” katanya

Kini, jenama yang ditubuhkan sejak 2016 itu telah meluaskan perniagaannya ke beberapa negara asia seperti Singapore, Brunei termasuklah Malaysia.

Siri Bèl Flè didatangkan dalam 10 warna dan 3 gaya berbeza iaitu voile square, satin square dan satin shawl yang dijual dengan harga RM135.

Peminat boleh melihat dan membeli pilihan penuh warna di kedai rasmi Buttonscarves Malaysia yang terletak di Avenue K, Setia City Mall, 1 Utama Shopping Centre dan MyTOWN Shopping Centre bermula 17 Mac 2023 ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 24 Feb 2018

Anak Sesak Nafas, Kenal Pasti Tanda Amaran Dan Bertindak Segera

Bila anak dah sesak nafas, ibu bapa pastinya panik, kenal pasti tanda amaran dengan pantasye

Fab Foodies! Tue, 2 Jan 2018

喝水「3个最佳时间点」等到口渴时代表已来不及

多喝水重要,但喝对时机更重要!一般人体每天所需水分约1450至2800毫升,而且保持良好喝水习惯可以帮助排便,亦有养颜美容功效,不过许多民众都喝错时机点,快听听看专家建议吧!

Featured Wed, 18 Aug 2021

Dakwa Dapat Majoriti Penuh, Ismail Sabri Calon Perdana Menteri Ke-9

Berikutan keadaan politik yang melanda negara ketika ini, Dua Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) mengesahkan parti itu bersetuju menyokong Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai calon tunggal Perdana Menteri. Ahli Parlimen Pasir

Featured Sun, 17 Apr 2022

Dem Lepak Boyz Lancar Single ‘Abang Datang’

Abang Datang hasil ciptaan komposer disegani iaitu Omar K, Iqie Hugh dan John Jeeves

Trending Fri, 13 Jul 2018
Kisah Viral Mon, 8 Aug 2022

Perkahwinan Di Selatan Thailand Perlu Segera Didaftarkan di Malaysia

Pasangan yang bernikah di Selatan Thailand perlu segera daftar pernikahan di Malaysia.

LIFESTYLE Mon, 25 Mar 2019

Escape the Haze in Malaysia at These 6 Locations with Best Air Quality

The haze is unfortunately back, but we can always make it as an excuse to travel.

Featured Wed, 11 Jan 2023

Impian Bangku Sekolah Tercapai, Hannah Yeoh Berpeluang Jadi Penyampai Berita

Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh meluahkan rasa gembira kerana diberi peluang menjadi pembaca berita untuk satu program di salah sebuah stesen televisyen. @hannahyeohmp Impian zaman muda saya semasa di sekolah #Hanayo #dream #astroarena ♬

| Live TV