LIFESTYLE By: SGMS Faida March 28, 2018 @ 5:49am

Hanya Guna Vending Machine, Korang Dah Boleh Beli Kereta…

Kalau dulu kita ke vending machine untuk membeli air atau makanan, tapi kini korang boleh membeli sebuah kereta! Wow, tanpa perlu bantuan jurujual, proses pembelian kereta tak perlu memakan masa yang lama, siap hantar ke rumah lagi. Fuh, hebat!

Bertempat di Guangzhou, China, teknologi yang dibawa oleh syarikat gergasi e-perniagaan terbesar Alibaba Group Holding Limited ini bakal memudahkan jutaan penduduk di sana.

Vending Machine setinggi lima tingkat itu memuatkan 42 biji kereta. Individu yang berminat untuk melakukan pembelian harus melayari aplikasi yang dibangunkan oleh syarikat berkenaan. Wow, hebat bukan?

Menerusi aplikasi berkenaan, pembeli harus menyatakan waktu penghantaran kereta. Bagi tujuan keselamatan, pembeli harus selfie terlebih dahulu bagi memastikan penghantaran dibuat kepada individu yang tepat.

Bayaran deposit pula boleh dibuat secara elektronik menerusi aplikasi Tmall. Wow, mudah betul zaman sekarang! Pendek kata, segalanya di hujung jari saja.

Vending Machine ini bakal beroperasi pada 23 April depan. Bakal pembeli boleh melakukan pandu uji atau test drive tiga hari sebelum pembelian dilakukan.

Khabarnya, vending machine menjual kereta ini bakal dilancarkan di Beijing dan Hangzhou tak lama lagi. Diharapkan teknologi ini bakal sampai ke Malaysia juga, tak perlu lah kita ke bilik pameran lagi lepasni, ye tak?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 20 Feb 2020
Hiburan Sun, 24 Mar 2019
Hiburan Sat, 30 Dec 2017

10/10 AKSI CIUM BELLA DAN ENGKU EMRAN?

Namun, ugutan dari Bella itu disifatkan sebagai ugutan romatik dan rata-rata peminat menyifatkan pasangan ini adalah pasangan yang bahagia

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

TAEYANG TIE THE KNOT 3 FEBRUARI INI?

Taeyang dan Hyo Rin juga dikatakan bakal mengadakan upacara perkahwinan mereka secara tertutup dan akan dihadiri oleh teman-teman rapat mereka sahaja

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Amyra Rosli Dilarang Berlakon?

Masa yang terbaik untuk Amyra jaga kesihatan dan baby dalam kandungan tu ok.

Trending Hari Ini Thu, 11 Jun 2020
Hiburan Sat, 19 Oct 2019

Kematian Sulli Buka Mata Industri KPop…

Sulli sasaran pengkritik online tanpa nama.

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

19 Tahun Berkahwin, Akhirnya Kajol…

Sebilangan besar peminat kecewa bila mendapat tahu pelakon kegemaran mereka ini memilih aktor Ajay Devgan sebagai suami. Alamak, kenapa tu?

Automobile Mon, 26 Feb 2018

Teksi Terbang Uber Menjelang 2020!

Perkhidmatan teksi terbang ni dijangka beroperasi pada tahun 2020.

Hiburan Fri, 10 May 2019

| Live TV