LIFESTYLE By: SGMS Faida March 28, 2018 @ 5:49am

Hanya Guna Vending Machine, Korang Dah Boleh Beli Kereta…

Kalau dulu kita ke vending machine untuk membeli air atau makanan, tapi kini korang boleh membeli sebuah kereta! Wow, tanpa perlu bantuan jurujual, proses pembelian kereta tak perlu memakan masa yang lama, siap hantar ke rumah lagi. Fuh, hebat!

Bertempat di Guangzhou, China, teknologi yang dibawa oleh syarikat gergasi e-perniagaan terbesar Alibaba Group Holding Limited ini bakal memudahkan jutaan penduduk di sana.

Vending Machine setinggi lima tingkat itu memuatkan 42 biji kereta. Individu yang berminat untuk melakukan pembelian harus melayari aplikasi yang dibangunkan oleh syarikat berkenaan. Wow, hebat bukan?

Menerusi aplikasi berkenaan, pembeli harus menyatakan waktu penghantaran kereta. Bagi tujuan keselamatan, pembeli harus selfie terlebih dahulu bagi memastikan penghantaran dibuat kepada individu yang tepat.

Bayaran deposit pula boleh dibuat secara elektronik menerusi aplikasi Tmall. Wow, mudah betul zaman sekarang! Pendek kata, segalanya di hujung jari saja.

Vending Machine ini bakal beroperasi pada 23 April depan. Bakal pembeli boleh melakukan pandu uji atau test drive tiga hari sebelum pembelian dilakukan.

Khabarnya, vending machine menjual kereta ini bakal dilancarkan di Beijing dan Hangzhou tak lama lagi. Diharapkan teknologi ini bakal sampai ke Malaysia juga, tak perlu lah kita ke bilik pameran lagi lepasni, ye tak?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

SEBENARNYA LAGU QODY, BUKAN  BLACK!

Namun, terdapat beberapa masalah teknikal ketika lagu OST ini hendak dihantar kepada pihak produksi

Fab Foodies! Mon, 8 Oct 2018

Hebatnya Sebiji Kentang Dapat Membantu Turun Berat Badan

Vitamin B, potassium, dan vitamin C sensitif terhadap air dan panas, sehingga mudah untuk hancur dengan metode masak tertentu.

Hiburan Tue, 10 Mar 2020
Hiburan Fri, 18 Oct 2019

Siti Sarah Terkilan Sebab…?

Peringatan buat kita semua…

Hiburan Sat, 3 Aug 2019

Sweetnya Ucapan Ulang Tahun Perkahwinan Aaron Aziz Untuk Isteri!

dia sama sekali tidak menyangka pertemuan pertama kali dengan Diyana bukan sahaja merupakan permulaan dalam karier seni malah permulaan jodoh mereka. 

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Wow! Kumpulan K-Pop KARD Makin Letup!

Siapa sini peminat KARD, angkat tangan!

LIFESTYLE Fri, 26 Jan 2018

Antara Makanan Yang Perlu DiElakkan Sewaktu Ingin Bersalin

Perkongsian daripada Dr Hafiz Sulaiman di laman facebook, diharap dapat membuka mata wanita di luar sana agar tidak terikut dengan petua-petua ini tanpa mengetahui kesahihannya. Nampak remeh, tapi sebenarnya bahaya yang menanti. Jom kita baca perkongsian beliau […]

Hiburan Fri, 12 Apr 2019
Hiburan Fri, 25 Oct 2019

| Live TV