LIFESTYLE By: Salma Syahbuddin October 28, 2018 @ 10:00am

Harmonikan Rumah Anda Bersama IKEA

Selama lebih 75 tahun, IKEA dipacu oleh kepercayaan bahawa perabot boleh mampu dimiliki tanpa mengenepikan prinsip kualiti, reka bentuk dan kelestarian. Apa yang bermula sebagai perniagaan pesanan pos yang kecil telah berkembang menjadi jenama popular merentasi 50 pasaran dan kesemuanya dengan matlamat yang sama bagi menyediakan kehidupan harian yang lebih baik untuk orang ramai.

Bagi meraikan ulang tahun ke-75, IKEA telah memperkenalkan koleksi GRATULERA yang mengembalikan beberapa produk paling disukai ramai daripada era masa yang berbeza-beza iaitu 1950-1960-an, 1970-1980-an dan 1990-2000-an.

Menurut Timbalan Pengarah Peruncitan, IKEA Asia Tenggara, Gerard Jansen berkata, pihak mereka berasa bangga kerana dapat meraikan pengembaraan yang menkjubkan demi menjadikan setiap rumah adalah tempat yang paling baik dan selesa. 

“Kami mengambil peluang ini untuk merakamkan terima kasih kami dengan memperkenalkan semula produk kelengkapan rumah IKEA yang pernah digemari kerana bentuknya yang luar biasa, kefungsian, kualiti, kelestarian dan harga rendah.  Kami ingin sekali menyemarakkan semula detik istimewa yang bermakna itu untuk setiap seorang daripada pelanggan kami dan terus berbuat demikian untuk 75 tahun seterusnya.” Katanya

Harmonikan Rumah Anda ialah cadangan diperbaharui bagi membantu individu dan keluarga daripada komposisi yang berbeza-beza, mewujudkan persekitaran dan ruang yang bermakna, serta menjalani kehidupan melalui cara yang lestari.  

” Semakin kehidupan kita berkembang melalui pelbagai peringkat, semakin penting untuk memahami bagaimana orang ramai rasa tentang kediaman, dan bukan sekadar apa yang mereka lakukan di dalam rumah. Melalui Harmonikan Rumah Anda, kami ingin menginspirasikan dan menunjukkan bagaimana rakyat Malaysia boleh menerima pelbagai perubahan kehidupan dan membina kediaman yang menyeronokkan serta benar-benar melengkapkan gaya hidup dan tumbesaran kita.” Tambahnya lagi.

Bagi menikmati promosi untuk ahli sahaja, pelanggan boleh mendaftar sebagai IKEA FAMILY secara percuma. Untuk mendaftar, pelanggan hanya perlu ke kiosk IKEA FAMILY dalam gedung atau secara dalam talian di IKEA.my/FAMILY.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Gelagat Artis Malaysia Menari #KekeChallenge Memang Cool!

Inilah antara gelagat artis Malaysia menyahut cabaran #kekechallenge

Fab Foodies! Wed, 31 Oct 2018

Khasiat Kunyit Kepada Kesihatan, Bukan Untuk Masakan Sahaja

Anda tiada alasan untuk tidak mengamalkan pemakanan kunyit ini kerana senang diperolehi

LIFESTYLE Tue, 4 Sep 2018

超可爱草莓、香蕉牛奶竟是包包!背上必成全场最萌

想要变成全场最萌?那就该来一咖「草莓牛奶」或「香蕉牛奶」背包,粉嫩色系,加上可爱逼真的长相,背出门肯定助你吸走路人眼光。

LIFESTYLE Wed, 8 May 2019

为什么你始终放不下过去情感?

想回头但感情早就已经结束,想往前心中却有疙瘩;面对这样的情感困境,感到厌烦了吗?

LIFESTYLE Thu, 2 Aug 2018

意想不到的「热水10大妙用」拯救松垮毛衣、鲜花保存更久

水是我们每日的必需品,而热水其实也可以为我们的生活解决很多事情,你应该多数都不知道,一起来看看热水拥有哪些妙用?

LIFESTYLE Wed, 23 Oct 2019

圣诞节前能遇到好对象吗?

二个多月后就是圣诞节了,面对这样的日子,心里是否会想要有个伴呢?

Events Wed, 22 Aug 2018

Selepas 40 Tahun, Aktiviti Qurban Temukan Bekas Pelajar Kg Pandan

Seronok dapat berkumpul dengan bekas rakan sekolah. Menerusi program ini juga, kami dapat mengaturkan beberapa pertemuan. Beberapa sesi mesyuarat turut diadakan bagi memastikan program Qurban kali ini berjalan lancar.

LIFESTYLE Sun, 22 Jul 2018

此生必去!躺在粉红渐层沙滩晒太阳

喜欢海边、感受阳光与海水的你,那「粉红沙滩」绝对要列入你人生必去清单当中!想想能躺在如此梦幻的场景中,做日光浴及狂拍网美/网帅照,快点安排假期出发吧~

Events Wed, 5 Sep 2018

Wakili Malaysia, UPAG Sasar Pingat Emas Di Cheonan

Kami berbangga dengan penyertaan dan dapat mewakili negara dalam memartabatkan tarian dan budaya kebangsaan di mata dunia. Kami akan buat yang terbaik…Good Luck UPAG!

FESYEN Fri, 8 Nov 2019

‘Selangor Modest Fashion’ Martabat Hab Fesyen Busana Santun

Acara ‘Selangor Modest Fashion’ ini merupakan kolaborasi bersama antara Yayasan Raja Muda Selangor, Selangor Youth Community, Entrepreneurship Selangor dan Royale Demure.

| Live TV