LIFESTYLE By: SGMS Enal December 7, 2018 @ 11:34am

Jangan Minum Air Mineral Didalam Kereta Yang Dibiar Lama

Peringatan jangan dibiarkan botol mineral dibiar lama

Kadang-kadang menjadi tabiat dimana membiarkan botol air mineral didalam kereta. Dengan harapan jika terjadi apa apa seperti kesesakan lalu lintas ada air minuman untuk diminum. Tahukah anda yang sebenarnya air mineral terutama botol plastik tidak elok di biarkan didalam kereta lama dan terus diminum.

Kajian dibuat dimana, tabiat meminum air yang ditinggalkan lama didalam kereta boleh mengakibatan kanser. Rancangan informasi seperti ‘The Ellen Show’ ada berkongsi antara penyebab utama kanser adalah ini. Wanita tidak digalakkan sama sekali minum minuman yang lama berada didalam kereta terutama botol plastik.

Kimia yang terdapat di botol mengakibatkan kanser payudara. Hawa panas menyebabkan toksin atau racun pada plastik bocor dan bercampur dengan air.  Air yang terdedah pada matahari sememangnya tidak elok diminum kerana keberangkalian boleh bertukar menjadi racun.

Sekadar berkongsi informasi tentang air botol mineral dan keberangkalian penyakit yang boleh terkena jika tidak berhati-hati. Bak kata doktor lebih baik mencegah dari merawat ye

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 16 May 2018

Panas! Fasha Sandha Tayang Peha Putih Gebu Buat Netizen Naik Gila

Tindakannya itu sekaligus mengundang kecaman daripada netizen yang menganggap tariannya itu terlampau seksi dan terlalu mengghairahkan apatah lagi kita semakin dekat untuk menyambut bulan ramadan

Hiburan Mon, 30 Jul 2018

Ini Respon Amelia Henderson Kepada ‘Makcik Bawang’

Netizen mula menjadi ‘makcik bawang’ melontarkan pelbagai spekulasi mengenai perkahwinan pelakon jelita, Amelia Henderson. Apakah respon yang diberikan oleh Amelia?

Events Wed, 3 Apr 2019
Hiburan Thu, 6 Dec 2018

Nora Danish Nak Anak Lagi?

Sama-samalah kita doakan semoga impian Nora menjadi kenyataan

Hiburan Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Thu, 23 May 2019

Mira Filzah Trauma Penembak Sebut “Baby Sayang”

Kata pelakon drama Pujaan Hati Kanda ini, apa yang terjadi adalah di luar kawalan dirinya.

Hiburan Mon, 30 Sep 2019
LIFESTYLE Wed, 30 Jan 2019

2019 Wedding Dress Trends: From Classic Looks to Bold and Modern Ones

Make your 2019 wedding memorable by following these Wedding Dress Trends.

Hiburan Wed, 5 Dec 2018

‘ Tak Ada Doa Dan Usaha, Memang Single Ke Sudah Jawabnya’, Baim Wong Kongsi Tips Buat Si Bujang

Baim memang terkenal dengan gelaran Presiden Lelaki Jomblo (Lelaki Bujang) sebelum ini kerana sudah lama keseorangan sedangkan rakan seusianya sudah berpasangan. Amboi Baim… lepasni boleh beri tips rumah tangga pula ya!

Hiburan Mon, 30 Dec 2019

| Live TV