LIFESTYLE By: SGMS Enal December 7, 2018 @ 11:34am

Jangan Minum Air Mineral Didalam Kereta Yang Dibiar Lama

Peringatan jangan dibiarkan botol mineral dibiar lama

Kadang-kadang menjadi tabiat dimana membiarkan botol air mineral didalam kereta. Dengan harapan jika terjadi apa apa seperti kesesakan lalu lintas ada air minuman untuk diminum. Tahukah anda yang sebenarnya air mineral terutama botol plastik tidak elok di biarkan didalam kereta lama dan terus diminum.

Kajian dibuat dimana, tabiat meminum air yang ditinggalkan lama didalam kereta boleh mengakibatan kanser. Rancangan informasi seperti ‘The Ellen Show’ ada berkongsi antara penyebab utama kanser adalah ini. Wanita tidak digalakkan sama sekali minum minuman yang lama berada didalam kereta terutama botol plastik.

Kimia yang terdapat di botol mengakibatkan kanser payudara. Hawa panas menyebabkan toksin atau racun pada plastik bocor dan bercampur dengan air.  Air yang terdedah pada matahari sememangnya tidak elok diminum kerana keberangkalian boleh bertukar menjadi racun.

Sekadar berkongsi informasi tentang air botol mineral dan keberangkalian penyakit yang boleh terkena jika tidak berhati-hati. Bak kata doktor lebih baik mencegah dari merawat ye

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 15 Jul 2019
LIFESTYLE Sun, 26 May 2019

Sakit Kepala Antara Tanda Awal Strok

Jangan memandang ringan tentang ini dan menganggap sakit kepala adalah perkara biasa.

Automobile Tue, 14 May 2019

Carsome Opens Up More Inspection Centres Around Malaysia

Carsome is Southeast Asia’s largest used car trading platform​.

Hiburan Sun, 22 Sep 2019

Dj Lin Nak Bersara?

Ala…kenapa pula ni?

Trending Fri, 26 Jun 2020
Hiburan Tue, 14 Aug 2018

Penyanyi Pelamin Anganku Musnah Bakal Bikin Comeback?

Azie ditemui ketika menjadi artis jemputan menerusi Showcase Muzik-Muzik 33 yang diadakan di IOI City Mall Putrajaya baru-baru ini memaklumkan dia tidak hilang dari ‘radar’ dan masih aktif membuat persembahan di Sarawak.

Hiburan Tue, 5 Nov 2019

11 Tahun Pegang Status Janda, Yuni Shara Tetap ‘Cool’

Kalau takdir saya bersendiri tanpa pasangan sehingga tua, saya okay…

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Ustaz Hamadi Begitu DiBenci Sehingga Dapat Ugutan Bunuh?

Pelakon yang tidak asing lagi dalam industri, Azhan Rani mengakui pernah menerima ugutan bunuh daripada peminatnya. Namun, bagi Azhan beliau sama sekali tidak menganggap itu adalah ugutan bunuh kerana ia sama sekali menunjukkan maklsud yang […]

LIFESTYLE Fri, 9 Nov 2018

Cara Hilangkan Ketuat Sendiri Di Rumah

Ada yang di kaki, ada yang di tangan. Macam mana pun, ketuat ni memang menyemak dan anda pasti lagi suka kalau ia hilang betul tak? Apakah punca ketuat? Ketuat berpunca daripada virus HPV. Kebanyakan orang […]

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Ini Sebab Tunang Ariana Grande Padam Semua Gambar Di Instagram!

Kenapa padam semua gambar? Rata-rata netizen mula pelik. Ya lah, pengikut Pete bukan sedikit, lebih-lebih lagi selepas jadi tunang penyanyi popular.

| Live TV