LIFESTYLE By: SGMS Enal December 22, 2019 @ 10:16am

Jodoh Lebih Serasi Jika Seiras Dengan Pasangan?

Jodoh lebih serasi jika seiras dengan pasangan?

Sesungguhnya setiap pasangan yang berkahwin pasti ingin perkahwinan yang berkekalan sehingga ke akhir hayat. Namun, adakah faktor raut wajah seiras dengan pasangan akan menjadi penentu kebahagiaan?

Raut wajah seiras dengan pasangan bukanlah faktor penentu kepada kebahagiaan yang hakiki. Ini kerana terdapat beberapa faktor lain yang boleh mempengaruhi kebahagiaan dalam sesebuah perhubungan walaupun mungkin raut wajah anda dan pasangan tidak seiras.

Berikut adalah beberapa petanda kebahagiaan dalam sesebuah perkahwinan:

Bahagia

Jika anda berasa gembira setiap kali bersama pasangan, itu adalah tanda kebahagiaan dalam perhubungan.

Bertolak ansur

Serasi bersama pasangan tidak bermakna perlu melakukan segalanya bersama. Tetapi boleh bertolak ansur itu adalah satu sikap dapat membantu meningkatkan kebahagiaan dalam rumah tangga. Ia adalah lebih kepada saling melengkapi antara satu dengan yang lain.

Tenang

Pernah tidak anda berasa tenang walaupun hanya sekadar duduk bersama pasangan tanpa melakukan apa-apa? Itulah tanda anda bahagia bersama pasangan anda.

Ini kerana untuk bersama seseorang bagi tempoh yang lama, memerlukan ketenangan dalam diri. Jika apabila bersama pasangan, anda hanya berasa serabut, itu mungkin ada perkara yang perlu difikirkan semula.

Sentiasa ada

Apabila kita sayangkan seseorang, sudah tentu secara semula jadi akan lahir rasa bimbang. Jadi cuba tengok pada ketika anda tidak sihat, bagaimana reaksi si dia? 

Selamat

Sewaktu pasangan anda berada di samping, adakah wujud rasa selamat? Jika ya, itu adalah petanda anda bahagia bersama si dia. Tetapi jika wujud rasa takut, sekali lagi, anda perlu menilai semula hubungan anda dan pasangan.

Sebenarnya, jodoh yang berpanjangan atau bahagia bukanlah bergantung kepada wajah seiras dengan pasangan, tetapi ia adalah bergantung kepada apa yang anda rasa ketika bersama si dia. 

Jika anda bertemu jodoh dengan si dia yang memiliki raut wajah seiras, itu adalah rezeki dan kelebihan untuk anda. Jika sebaliknya, percayalah raut wajah bukan pengukur kebahagiaan. Semoga berbahagia!

Sumber :  Instagram edayubaharom &  Hello Doktor

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 18 Dec 2019

Perubahan Kuku Mungkin Beri Petunjuk Ada Masalah

Beri Petunjuk Ada Masalah Pemakanan, Hati Atau Buah Pinggang

Events Mon, 10 Dec 2018
LIFESTYLE Mon, 7 Jan 2019

世界上最健康的人不用上健身房!

世界上最长寿的人,会跑跑步机、做重量训练吗?研究指出,住在世界长寿热点「蓝区」的人们,不跑马拉松,也不上健身房。

LIFESTYLE Wed, 9 May 2018

‘Checklist’ Persediaan Bulan Puasa

Bulan Ramadan bakal menjelma tiba sudahkah anda bersedia untuk menjalaninya. Ini dikongsikan  ‘Checklist’ Persediaan Bulan Puasa  1. Perbanyakkan doa dan taubat Berdoalah sentiasa agar kita dipanjangkan umur untuk dipertemukan dengan bulan Ramadhan dan dikurniakan kesihatan […]

LIFESTYLE Wed, 14 Aug 2019

Petua Mudah Lembutkan Daging Merah

Daging adalah salah satu bahan mentah yang banyak digunakan dalam masyarakat kita. Kerana sifatny yang mudah dikendalikan selain versatil, daging boleh diolah menjadi menu apa pun, yang pastinya sentiasa kena dengan tekak.Masak sedap-sedap pun tapi […]

FESYEN Sat, 6 Jul 2019

dUCk Limited Edition Scarves Retail At RM 2,500, Sold Out Within Its Launch!

Woah! RM 2500 limited edition Swarovski scarves sold out in 4 colors after its just launch..

LIFESTYLE Wed, 3 Oct 2018

Benarkah Air Beras Ada Manfaatnya?

Untuk mendapatkan manfaat air beras yang ditanak, pastikan untuk menggunakan beras organik yang bebas pemutih dan pewangi.

LIFESTYLE Fri, 5 Jan 2018

ASIAN PEOPLE TAKE OVER WORLD’S TOP 100 BEST LOOKING FACES OF 2017 LIST

The definition of ‘beauty’ in the world had shun Asians aside for a very long time. Now, however, it seems like Asians are definitely being noticed. Check out the full list of ‘Top 100 Most Beautiful/Handsome Faces of 2017’ here.

LIFESTYLE Mon, 11 Dec 2017

Elak Tidur Waktu Malam Dengan Lampu Terbuka

Mengapa Anda Perlu Elak Tidur Waktu Malam Dengan Lampu Terbuka Dan Kaitannya Dengan Kanser

| Live TV