Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
LIFESTYLE By: SGMS Enal September 20, 2018 @ 3:22pm

Khasiat Minum Kopi Bagi Wanita

Kebanyakan orang minum kopi merupakan minuman harian dimana wajib diambil sehari sekali. Banyak khasiat minum kopi terutama buat anda wanita diluar sana. Antara khasiat kopi untuk wanita adalah sebagai berikut :

Mengatasi Depresi

Pada yang mengalami atau terkena depresi, paling tidak meminum kopi sekurang-kurangnya 3-4 secawan sehari. Kajian yang telah dibuat mereka yang minum kopi 4 gelas atau lebih memiliki peluang  (53%) lebih kecil untuk bunuh diri dibandingkan dengan orang yang tidak menikmati kopi seharian. Depresi biasanya paling banyak dialami oleh wanita karena diperoleh dari berbagai kegiatan sehari-hari. Kalau anda depresi sebaiknya penggunaan gula pada kopi harus dikurangi.

Mengatasi Stres & Putus Asa

Aroma pada kopi dipercaya memiliki peranan dalam mengurangi dan mengatasi stres. Wanita yang meminum kopi minimum 2 gelas sehari dapat mengurangkan risiko putus asa yang pada akhirnya terjerumus pada bunuh diri.

Perawatan-Kecantikan Kulit

Radikal bebas dapat menimbulkan berbagai masalah penampilan kulit, seperti Mata panda atau lingkaran gelap menghiasi di bahagian bawah mata pada kelopak mata. Ia dapat diatasi dengan menggunakan serbuk kopi dimana dicampur dengan air putih. Cuma perlu dilakukan dengan perawatan secara teratur dan konsisten.

Kopi juga sangat bermanfaat untuk perawatan kecantikan kulit lainnya, seperti mengatasi jerawat, penuaan dini

 

Ini baru diantaranya perkongsian tentang khasiat kopi, nanti dikongsikan lagi 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Mon, 5 Aug 2019

Hadith Palsu Kelebihan Berpuasa 10 Hari Awal Bulan Zulhijjah

Sekali sekala kena juga cari informasi yang betul . Jangan ikut sahaja ye

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

Rahsia Kulit Bersih dan Tampil Cantik

Neelofa tetap tampil cantik. Kulit wajahnya juga bersih dan tiada masalah cela mahupun jerawat. Apa rahsia kulit cantik Neelofa dan kekal langsing. Minum banyak air kosong Tip paling mudah ialah minum air kosong dengan banyak. Neelofa […]

LIFESTYLE Mon, 27 Nov 2017

Tanda-Tanda Awal Anak Autism Atau Tidak Usia 2-3Tahun

Mencegah lagi baik dari merawat, lebih baik ketahui sewaktu usia bayi kecil lagi agak dapat memberi rawatan dan bantuan yang sepatutnya

LIFESTYLE Thu, 8 Aug 2019

Apa Maksud ”Chersonesus Aurea”?

negara kita mempunyai satu lagi nama iaitu “Golden Chersonese” atau “Semenanjung Emas”.

Fab Foodies! Sat, 26 May 2018

Gaji Kopek Seafood Cecah RM 6000 Sebulan?

Salah seorang pekerja di situ, He Nanxin yang juga seorang penuntut universiti di China menerima gaji lebih RM6,000 sebulan.

Events Thu, 14 Mar 2019

Atasi Masalah Gusi Dengan Cara “Gumbatte” Bersama Aeril dan Wawa!

Nafas berbau, gigi rapuh, gusi berdarah dan sebagainya antara masalah utama yang sering dihadapi oleh ramai orang. Tapi, sekarang korang tak perlu lagi risau ada caranya untuk mengatasi masalah gusi iaitu melalui “Gumbatte”.

LIFESTYLE Sat, 3 Nov 2018

Jangan Minum Sejuk Atau Makan Ais Krim Ketika Batuk?

Kenapa Orang Tua Selalu Pesan Jangan Minum Sejuk Atau Makan Ais Krim Ketika Batuk? Ini Jawapannya

LIFESTYLE Mon, 29 Jan 2018

Kongsi 3 Cara Memerahkan Bibir Hitam

Bibir yang merah merona menjadi daya tarik tersendiri bagi seorang wanita. Dengan warna bibir yang merah membuat wanita lebih tampil cantik maksimal, dan menjadi perhatian bagi banyak orang. Banyak sekali cara untuk membuat bibir Anda menjadi […]

Fab Foodies! Mon, 3 Sep 2018

4 Kebaikan Sayur Bayam Untuk Kesihatan

Ada yang tidak menggemari sayuran hijau kerana rupa atau rasa tetapi ada diantaranya mempunyai pelbagai khasiat dan kebaikan. Kandungan gizi bayam antara yang terbaik dan sesuai untuk tubuh badan . 

Fab Foodies! Fri, 4 May 2018

5 Khasiat Makan Bawang Besar

Bawang besar adalah salah satu bahan yang digunakan dalam masakan dan tahu tak yang makan bawang besar juga ada khasiatnya tersendiri

| Live TV