LIFESTYLE By: SGMS Enal March 4, 2018 @ 6:59am

Kongsi Petua, Katanya Berkesan Hilangkan Dengkur

Syiema Ima menerusi Group Masak Apa Hari Ni.. (MAHN) telah berjaya mengatasi masalah dengkurannya dengan hanya menggunakan 3 bahan mudah ini. Air suam yang dicampur bersama bahan ini hanya diminum sebanyak 4 kali, ajaibnya masalah dengkuranya hilang serta merta. Menarik bukan?

 
Jom kita ikuti petua yang dikongsikan beiau di bawah. Selamat mencuba !

Assalamualaikum..ingat lagi tak saya penah share petua pasal dengkur…macam mana kalian yang share tu dah cuba buat ke belum?

 

Alhamdulillah.. saya sendiri dah cuba buat.. dalam 4 kali saja minum air ni.. dengkur hilang serta merta.. bahan-bahan hanya guna barang yang ada di dapur je.. tak susah pun nk cari.
 
Bahan-bahan :

Kunyit hidup
 
Madu 
 
Air suam
 
Cara-caranya :

Air suam suku gelas rendamkan knyit hdup dlm segelas selama 5 minit.
 
Campurkan madu satu sudu.

Minum sebelum tidur sehari hanya sekali saja.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 12 Dec 2018
LIFESTYLE Thu, 4 Jan 2018

‘Workaholic” Sampai Waktu Rehat Terabai

Jangan ”Workaholic” Sampai Waktu Rehat Pun Pulun Kerja, Pesanan Doktor Ini Untuk Semua

LIFESTYLE Thu, 18 Oct 2018
LIFESTYLE Wed, 9 Jan 2019

Sewa Bilik Serendah RM100 Bakal Bantu Golongan Bujang Di Kuala Lumpur

Inisiatif ini diambil bagi membantu mengurangkan beban golongan bujang di Kuala Lumpur namun dengan syarat penghuni tidak dibenarkan memasak.

LIFESTYLE Fri, 28 Sep 2018

Jangan Disangkal Kehebatan Lidah Buaya, tumbuhan paling banyak KHASIAT!

Walaupun aloe vera memberi banyak manfaat kepada kesihatan, namun ia juga boleh memberi kesan sampingan kepada sesetengah individu

Automobile Fri, 6 Dec 2019

Mahu Jimatkan Masa Guna Windows 10?

Melalui kemaskini dari semasa ke semasa , Windows 10 menjadi lebih baik dari sebelumnya. Bagi anda yang menggunakan Windows 10, disini kami senaraikan 10 tips yang mungkin anda belum tahu dan boleh menjimatkan masa. 1. […]

LIFESTYLE Sun, 3 Dec 2017

5 Tips Untuk Gadis Petite Kelihatan Tinggi

Adakah anda tergolong dalam gadis petite? Pastinya anda ingin kelihatan seperti model runaway dimana cantik dan kelihatan tinggi. Anda mungkin tidak menggemari memakai kasut tumit tinggi tetapi masih ingin kelihatan cantik, ini ada 5 tips untuk anda pratikkan. 

LIFESTYLE Fri, 28 Dec 2018

#TindanChallenge, Tahukah Cabaran Ini Boleh Undang Risiko

Cabaran ‘tindan’ ini bermula dengan satu gambar sekumpulan lelaki yang viral mengambil gambar dengan cara ‘menindih’ satu sama lain daripada bawah hingga ke atas.

LIFESTYLE Fri, 29 Jun 2018

Sila Buang Air Mineral Yang Tertinggal Dalam Kereta

Tahukah anda, air yang terkandung dalam botol yang terdedah dengan panas yang melampau dan sinaran matahari itu akan mendorong terjadinya barah?

LIFESTYLE Wed, 13 Mar 2019

| Live TV